to17071990 Napisano 2 Luty 2007 Autor Share Napisano 2 Luty 2007 Mam problem. Nie wiem czym polerowac stalowe ostrze bagnetu. Jest na nim czarny osad. Nie schodzi po czyszczeni u szczitka na wiertarce. Czym to polerować?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Begin Napisano 2 Luty 2007 Share Napisano 2 Luty 2007 Ostrza bagnetów są oksydowane na czarno.Po co polerować do czystego metalu.Kup olej do maszyny do szycia, nasącz olejem, wytrzyj szmatką i starczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 2 Luty 2007 Autor Share Napisano 2 Luty 2007 Ja wiem , z ebagnety byly okstdowane, ale bagnetem jest polski Perkun wz.24 i to na pewno nie jest oksyda a czarny nalot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aegirsson Napisano 2 Luty 2007 Share Napisano 2 Luty 2007 zostaw tak jak jest, pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M40 Napisano 4 Luty 2007 Share Napisano 4 Luty 2007 Spróbuj włną stalową 00 lub 000. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 4 Luty 2007 Share Napisano 4 Luty 2007 Wełna stalowa jest za agresywna, raczej jak już to włókniną.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 5 Luty 2007 Share Napisano 5 Luty 2007 Po elektrolizie nalot zejdzie lub się mocno rozpulchni. A potem szczotką, ja jeszcze stosuję pastę do zaworów, trochę nią przecieram, zabiera osady.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robokop Napisano 8 Czerwiec 2007 Share Napisano 8 Czerwiec 2007 olejem słonecznikowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.