Jadzia Napisano 24 Październik 2003 Autor Napisano 24 Październik 2003 Panie i Panowie poszukuję pilnie zdjęć niemieckich znaków drogowych (jak w temacie), chodzi o zakaz wjazdu, zakaz skręru itp. Potrzebne mi to do scenografi filmowej:)Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam Jan vel Jadzia
POLI Napisano 24 Październik 2003 Napisano 24 Październik 2003 Nie jest to może GG a Wrocław ale znak jak najbardziej niemiecki.
Jadzia Napisano 24 Październik 2003 Autor Napisano 24 Październik 2003 Bardzo uprzejmie dziękuję POLI! Jan vel Jadzia
POLI Napisano 24 Październik 2003 Napisano 24 Październik 2003 Znalazłem jeszcze tablicę z nazwą miejscowości.
Gandalf de Grey Napisano 25 Październik 2003 Napisano 25 Październik 2003 Salve,Prosze wybaczyc za mala i pewnie juz dawno odkryta (lub wypowiedziana) sugestie. Mozna zalozyc, ze Niemcy w czasie II w.s. uzywali takich samych znakow jak u siebie w Niemczech. Wiec, jak by sie ktos uparl, mogl by miec tysiace takich zdjec ze znakami chciazby z muzeow niemieckich, archiwow etc. No ale pewnie o tym wszyscy wiedza...A swoja droga - jaki to bedzie film i o czym?PozdrawiamGandalf de Grey
bjar_1 Napisano 25 Październik 2003 Napisano 25 Październik 2003 Na fotografii w książce bodajże iemia niepokonana" jest taki znak ,tablica informacyjna z nazwą miejscowości.Tablica z GG !Ze zdjęcia wynika ,że tablice takie były mniejsze od współcześnie stosowanych.pzdrbjar_1
Jadzia Napisano 25 Październik 2003 Autor Napisano 25 Październik 2003 Bardzo wszystkim dziękuję, co do pytania pana Gandalfa to film realizowany jest przez rosyjską wytwórnię filmową Mosfilm, a jest to rzecz o jakichś rosyjskich dywersantach w Siedlcach w 1941 czy 1942 roku. Sprawa wygląda tak, że moja rodzinka patrzy na mnie jak na świra, kiedy przynoszę z lasu kolejne przedmioty, ale gdy moja dalsza rodzina potrzebuje czegoś konkretnie związanego z wojną to walą prosto do mnie, a ja nie zawsze moge im pomóc, bo nie jestem specjalistą i stąd mój post:)Jeszcze raz gorąco wszystkim dziękuję i pozdrawiam, gdybyście znaleźli coś jeszcze to będę wdzięczny. Jan vel Jadzia
aro333 Napisano 25 Październik 2003 Napisano 25 Październik 2003 Mhhhh czy mowisz o Siedlcach tych miedzy bBiala Podl. a Warszawa?jezeli tak to slysze pierwszy raz o dywersantach radzieckich.Z checia bym cos sie wiecej dowiedzial.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.