Skocz do zawartości

Poszukuję pilnie zdjęć znaków drogowych używanych przez Niemców na terenie generalnej guberni!!!

Jadzia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Panie i Panowie poszukuję pilnie zdjęć niemieckich znaków drogowych (jak w temacie), chodzi o zakaz wjazdu, zakaz skręru itp. Potrzebne mi to do scenografi filmowej:)
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam Jan vel Jadzia
Napisano
Salve,

Prosze wybaczyc za mala i pewnie juz dawno odkryta (lub wypowiedziana) sugestie. Mozna zalozyc, ze Niemcy w czasie II w.s. uzywali takich samych znakow jak u siebie w Niemczech. Wiec, jak by sie ktos uparl, mogl by miec tysiace takich zdjec ze znakami chciazby z muzeow niemieckich, archiwow etc.
No ale pewnie o tym wszyscy wiedza...
A swoja droga - jaki to bedzie film i o czym?

Pozdrawiam

Gandalf de Grey
Napisano

Na fotografii w książce bodajże iemia niepokonana" jest taki znak ,tablica informacyjna z nazwą miejscowości.
Tablica z GG !
Ze zdjęcia wynika ,że tablice takie były mniejsze od współcześnie stosowanych.

pzdr

bjar_1

Napisano
Bardzo wszystkim dziękuję, co do pytania pana Gandalfa to film realizowany jest przez rosyjską wytwórnię filmową Mosfilm, a jest to rzecz o jakichś rosyjskich dywersantach w Siedlcach w 1941 czy 1942 roku. Sprawa wygląda tak, że moja rodzinka patrzy na mnie jak na świra, kiedy przynoszę z lasu kolejne przedmioty, ale gdy moja dalsza rodzina potrzebuje czegoś konkretnie związanego z wojną to walą prosto do mnie, a ja nie zawsze moge im pomóc, bo nie jestem specjalistą i stąd mój post:)
Jeszcze raz gorąco wszystkim dziękuję i pozdrawiam, gdybyście znaleźli coś jeszcze to będę wdzięczny.
Jan vel Jadzia
Napisano
Mhhhh czy mowisz o Siedlcach tych miedzy bBiala Podl. a Warszawa?jezeli tak to slysze pierwszy raz o dywersantach radzieckich.Z checia bym cos sie wiecej dowiedzial.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie