cooler33 Napisano 9 Luty 2007 Napisano 9 Luty 2007 miałem pożyczony na całe lato i jesien MD 3010 - analna porazka !!!!prawie nic nie wykrywał,a jak cos złapał to przeklamywał co do głębokości i lokalizacji żeby wykopać gwóźdź to trzeba było kopać 40 otwór,bo informował że jest tam moneta miedziana :)ja stanowczo odradzam - chyba,że na plaże dla dzieci do zabawypozdrawiamteraz kupilem minelaba explorera II - wypas na maxa :)
Anarchista Napisano 13 Luty 2007 Napisano 13 Luty 2007 karpik, to ciekawe, ze Twój poprzedni wykrywacz saperkę widział z 25cm a 5 groszy z 27cm ( http://www.odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=396633#396633 )I skąd taka gwałtowna zmiana zdania o MD? Gdybym był podejrzliwy to bym pomyślał, ze chciałeś wtedy naciągnąć jakiegoś frajera na kupno tego sprzętu.
karpik Napisano 13 Luty 2007 Napisano 13 Luty 2007 Jakoś trzeba sobie radzić Panie Anarchista:))Wtedy jeszcze pisałem to co było napisane w opisie wykrywki więc wyrzutów sumienia nie mam(może tycie).Kupiłem szmelc i sprzedałem. Wszyscy byli zadowoleni.Pozdrawiam.
PUMA1 Napisano 13 Luty 2007 Autor Napisano 13 Luty 2007 Karip ty masz głowe nie od parady.Pozdowienia.
menel Napisano 14 Luty 2007 Napisano 14 Luty 2007 ja mam md 3010 ostatnio wyciagnalem z pola pare monetek, chyba 4 boratyki, troche niemieckich i ze 2 prle. jednak moim zdaniem wykrywacz jest do d..y. monetki wychodzily bardzo plytko, a koles ma zwyklego vikinga 1 i tez co prawda zbiera podobne ilosci, nawet wiecej i ciekawsze, le4cz ja gonie na dyskryminacji. planuje go sprzedac, i kupic cos lepszego do500 zl, moze polecicie co kupic??z gory dziekipozdrawiam wszystkich
menel Napisano 14 Luty 2007 Napisano 14 Luty 2007 ja mam md 3010 ostatnio wyciagnalem z pola pare monetek, chyba 4 boratyki, troche niemieckich i ze 2 prle. jednak moim zdaniem wykrywacz jest do d..y. monetki wychodzily bardzo plytko, a koles ma zwyklego vikinga 1 i tez co prawda zbiera podobne ilosci, nawet wiecej i ciekawsze, le4cz ja gonie na dyskryminacji. planuje go sprzedac, i kupic cos lepszego do500 zl, moze polecicie co kupic??z gory dziekipozdrawiam wszystkich
karpik Napisano 14 Luty 2007 Napisano 14 Luty 2007 Jak dla mnie, za tą cene na monetki to tylko- ace 150.Pozdrawiam.
menel Napisano 15 Luty 2007 Napisano 15 Luty 2007 jak gleboko wykrywa monetki (tylko nie podawaj technicznych tylko praktyczne osiagi)a i czy z dyskryminacja do nastawiam sie na monety
PUMA1 Napisano 15 Luty 2007 Autor Napisano 15 Luty 2007 Witaj menel .Podaj zasięgi md ka robione w powietrzu na monetki5 gr50 gr1 zł 2 zł 5 zł
menel Napisano 15 Luty 2007 Napisano 15 Luty 2007 nie sa za duze do 10 cm sprawdze jeszcze dzisiaj, aty podaj jaki masz sprzeciol i osiagi swojej wykrywki.pozdrola viva anarchia!
menel Napisano 15 Luty 2007 Napisano 15 Luty 2007 sa jakies moze jeszcze godne polecenia niz ace 150, z jakich glebokosci moga wychodzic monetki??
PUMA1 Napisano 15 Luty 2007 Autor Napisano 15 Luty 2007 Np polskie rutusy i ze start systemu na monetki w miare dobre do 500 zł byś mógł coś kupić uzywanego.
karpik Napisano 15 Luty 2007 Napisano 15 Luty 2007 Co do zasięgu 150-tki, jest porównywalny z 250-tką, a testów zasięgu tego drugiego w necie masa. Poszukaj.Pozdrawiam.
Lubuszanin Napisano 20 Luty 2007 Napisano 20 Luty 2007 Odradzam STANOWCZO ODRADZAM !!!!.. MD 3010 To jedno wielkie GÓ..O!! Miałem to wiem co mówię zasięg maksymalny 30cm i to tylko i wyłącznie duże przedmioty takie jak hełm, saperka, zasobnik na maskę itd..pięciozłotówkę gubi już po 3cm toż to normalnie kurde szok i hańba!!!.Do tego wykrywacza jeśli można go tak nazwać" trzeba sobie dokupić dobrą kosiarkę do trawy ,dobrą powtarzam ,żeby wygolić trawę nisko przy samej ziemi( w przypadku gdy chcemy szukać na jakieś łące) bo wystarczy jedno małe zachaczenie sondą o źdźbło trawy i już wyje.Trzeba zerować ,stroić i srać się tak z ustawieniami cały czas na nowo.Pamiętam miałem też przypadek kiedy ni cholery nic nie sygnalizował tak jakby pod spodem nic nie było ale po wbiciu szpica w ziemię natrafiłem na coś twardego no i wykopałem na gł. 25 cm poniemieckie żeliwne drzwiczki od pieca kaflowego.PS.Obecnie nie mam żadnej wykrywki ,rozmyślam o czymś od Armanda ( nie wiem może penetrator ) jeślo coś wiecie ,doradxcie bo nie chcę znów wpieprzyć się w takie coś jak MD-ek
kysy325 Napisano 2 Maj 2008 Napisano 2 Maj 2008 Witam!!jestem początkującym poszukiwaczem,żałuje,ale tez dokonałem kiepskiego wyboru wśród wykrywaczy.zakupiłem tego MD-ka 3010,i po pierwszym wypadzie musze stwierdzic,ze nadaje sie on jedynie dla tych którzy zarabiaja na sprzedazy złomu.wszedłem sobie w lasek z tym pseudo wykrywaczem,włączyłem tzw.dyskryminację;) na stal i smieci,którą żekomo posiada i zaczełem szukac,wskazało złoto:)na głębokości niby 20cm?Kopanie dziura 0,5m x 0,5m,namachałem sie jak głupi tym dziadostwem,i co??wyciągnełem 2 piękne zardzewiałe śruby:))SZKODA Słów,moim zdaniem ten przedmiot zwany wykrywaczem nie rozróznia wogóle stali od innych metali.Aha zapomniałbym,pokazało miedz chyba na 30cm,kopanie,mierzenie,wskazywało miedz,po chwili złoto,na przemian monety obrączki,i tak w kółko.Dałem sobie spokój,nerwy sięgneły zenitu.Teraz obecnie czytając forum,rozglądam się za Garrett Ace 250,Ace 150,Midasem,traperem.Może koledzy podpowiedzą który sprzet dobry na monety i małe militarka,lub same monety,oraz jakimi zasiegami owe wykrywacze dosponują.Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi,oraz pomoc.A odnośnie tego Md-ka,z własnego doświadczenia,odradzam wszystkim zainteresowanym kumnem tego bubla.Pozdrawiam Kysy
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.