Skocz do zawartości

WYKRYWACZ METALI MD

PUMA1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
miałem pożyczony na całe lato i jesien MD 3010 - analna porazka !!!!
prawie nic nie wykrywał,a jak cos złapał to przeklamywał co do głębokości i lokalizacji
żeby wykopać gwóźdź to trzeba było kopać 40 otwór,bo informował że jest tam moneta miedziana :)
ja stanowczo odradzam - chyba,że na plaże dla dzieci do zabawy
pozdrawiam

teraz kupilem minelaba explorera II - wypas na maxa :)
Napisano
karpik, to ciekawe, ze Twój poprzedni wykrywacz saperkę widział z 25cm a 5 groszy z 27cm ( http://www.odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=396633#396633 )
I skąd taka gwałtowna zmiana zdania o MD? Gdybym był podejrzliwy to bym pomyślał, ze chciałeś wtedy naciągnąć jakiegoś frajera na kupno tego sprzętu.
Napisano
Jakoś trzeba sobie radzić Panie Anarchista:))
Wtedy jeszcze pisałem to co było napisane w opisie wykrywki więc wyrzutów sumienia nie mam(może tycie).Kupiłem szmelc i sprzedałem. Wszyscy byli zadowoleni.
Pozdrawiam.
Napisano
ja mam md 3010 ostatnio wyciagnalem z pola pare monetek, chyba 4 boratyki, troche niemieckich i ze 2 prle. jednak moim zdaniem wykrywacz jest do d..y. monetki wychodzily bardzo plytko, a koles ma zwyklego vikinga 1 i tez co prawda zbiera podobne ilosci, nawet wiecej i ciekawsze, le4cz ja gonie na dyskryminacji. planuje go sprzedac, i kupic cos lepszego do500 zl, moze polecicie co kupic??
z gory dzieki
pozdrawiam wszystkich
Napisano
ja mam md 3010 ostatnio wyciagnalem z pola pare monetek, chyba 4 boratyki, troche niemieckich i ze 2 prle. jednak moim zdaniem wykrywacz jest do d..y. monetki wychodzily bardzo plytko, a koles ma zwyklego vikinga 1 i tez co prawda zbiera podobne ilosci, nawet wiecej i ciekawsze, le4cz ja gonie na dyskryminacji. planuje go sprzedac, i kupic cos lepszego do500 zl, moze polecicie co kupic??
z gory dzieki
pozdrawiam wszystkich
Napisano
jak gleboko wykrywa monetki (tylko nie podawaj technicznych tylko praktyczne osiagi)a i czy z dyskryminacja do nastawiam sie na monety
Napisano
nie sa za duze do 10 cm sprawdze jeszcze dzisiaj, aty podaj jaki masz sprzeciol i osiagi swojej wykrywki.
pozdro
la viva anarchia!
Napisano
Np polskie rutusy i ze start systemu na monetki w miare dobre do 500 zł byś mógł coś kupić uzywanego.
Napisano
Odradzam STANOWCZO ODRADZAM !!!!.. MD 3010 To jedno wielkie GÓ..O!! Miałem to wiem co mówię zasięg maksymalny 30cm i to tylko i wyłącznie duże przedmioty takie jak hełm, saperka, zasobnik na maskę itd..pięciozłotówkę gubi już po 3cm toż to normalnie kurde szok i hańba!!!.
Do tego wykrywacza jeśli można go tak nazwać" trzeba sobie dokupić dobrą kosiarkę do trawy ,dobrą powtarzam ,żeby wygolić trawę nisko przy samej ziemi( w przypadku gdy chcemy szukać na jakieś łące) bo wystarczy jedno małe zachaczenie sondą o źdźbło trawy i już wyje.Trzeba zerować ,stroić i srać się tak z ustawieniami cały czas na nowo.Pamiętam miałem też przypadek kiedy ni cholery nic nie sygnalizował tak jakby pod spodem nic nie było ale po wbiciu szpica w ziemię natrafiłem na coś twardego no i wykopałem na gł. 25 cm poniemieckie żeliwne drzwiczki od pieca kaflowego.
PS.Obecnie nie mam żadnej wykrywki ,rozmyślam o czymś od Armanda ( nie wiem może penetrator ) jeślo coś wiecie ,doradxcie bo nie chcę znów wpieprzyć się w takie coś jak MD-ek
  • 1 year later...
Napisano
Witam!!jestem początkującym poszukiwaczem,żałuje,ale tez dokonałem kiepskiego wyboru wśród wykrywaczy.zakupiłem tego MD-ka 3010,i po pierwszym wypadzie musze stwierdzic,ze nadaje sie on jedynie dla tych którzy zarabiaja na sprzedazy złomu.wszedłem sobie w lasek z tym pseudo wykrywaczem,włączyłem tzw.dyskryminację;) na stal i smieci,którą żekomo posiada i zaczełem szukac,wskazało złoto:)na głębokości niby 20cm?Kopanie dziura 0,5m x 0,5m,namachałem sie jak głupi tym dziadostwem,i co??wyciągnełem 2 piękne zardzewiałe śruby:))SZKODA Słów,moim zdaniem ten przedmiot zwany wykrywaczem nie rozróznia wogóle stali od innych metali.Aha zapomniałbym,pokazało miedz chyba na 30cm,kopanie,mierzenie,wskazywało miedz,po chwili złoto,na przemian monety obrączki,i tak w kółko.Dałem sobie spokój,nerwy sięgneły zenitu.Teraz obecnie czytając forum,rozglądam się za Garrett Ace 250,Ace 150,Midasem,traperem.Może koledzy podpowiedzą który sprzet dobry na monety i małe militarka,lub same monety,oraz jakimi zasiegami owe wykrywacze dosponują.Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi,oraz pomoc.A odnośnie tego Md-ka,z własnego doświadczenia,odradzam wszystkim zainteresowanym kumnem tego bubla.Pozdrawiam Kysy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie