PUMA1 Napisano 29 Styczeń 2007 Autor Napisano 29 Styczeń 2007 Ale te wykrywacze metali md mają wzięcie na allegro.Ciekawy jestem jakie mają zasięgi. Moze ktoś by się pochwalił wynikami.Ps . jestem ciekawy kto to będzie naprawiał w razie awarii.
DarekD Napisano 29 Styczeń 2007 Napisano 29 Styczeń 2007 http://www.xinjianelectronics.com/proo02.htmTo ich oficjalna strona, więc nie wiadomo jak jest naprawdę?
DarekD Napisano 29 Styczeń 2007 Napisano 29 Styczeń 2007 W każdym razie Proscan delikatnie mówiąc NIE POLECA a to cos znaczy.
PUMA1 Napisano 29 Styczeń 2007 Autor Napisano 29 Styczeń 2007 Ja własnie nie wiem jak jest naprawdę . Moze znajdzie się jakiś posiadacz wykrywacza i podzieli się wiadomościami.
DarekD Napisano 29 Styczeń 2007 Napisano 29 Styczeń 2007 W każdym razie z jakichś powodów ich nie używa.Nie sądzę by to była kwestia ceny :) Gdyby były skuteczne to by o tym nam dawno powiedział.I sam miał je w arsenale :)
PUMA1 Napisano 29 Styczeń 2007 Autor Napisano 29 Styczeń 2007 Z tego co wynika na forum to VanWorden ma bardzo duzy aresnał wykrywaczy.
karpik Napisano 29 Styczeń 2007 Napisano 29 Styczeń 2007 Całkiem niedawno. Pierwsza wykrywka(bez żadnych sprawdzeń chociażby na forum)-seben extreme cośtam. Okazało się jakiś MD. Wyszedłem z nią na dosłownie 20 min. Młody głupi. Ale nie żałuję bo na allezło zarobiłem odsprzedając.Powód dlaczego domyśliłem się", że szmelc- saperkę wykrywał z 25 cm, a dyskryminacją dysponował absolutną, absurdalną, ośmieszalną:)
karpik Napisano 29 Styczeń 2007 Napisano 29 Styczeń 2007 Nie arsenał tylko sprawdzenie, dośwadczenie, analiza i dedukcja. Jak Sherlok Holmes. Pali pan faję Van?
Martin Napisano 30 Styczeń 2007 Napisano 30 Styczeń 2007 Zanim Van dopali fajkę :) , odpowiem : nikt o zdrowych zmysłach i elementarnym pojęciu o wykrywaczach nie poleca MD:)Pozdrawiam
PUMA1 Napisano 30 Styczeń 2007 Autor Napisano 30 Styczeń 2007 Martina jednak...a jednak na allegro ma duże wzięcie.Cały czas czekam na takiego który posiada MDKA i opisze nam jaki miał z nim doświadczenia , poda jego osiągi.
Walwuch Napisano 31 Styczeń 2007 Napisano 31 Styczeń 2007 Heh ja miałem coś podobnego.... Można z nim jedynie iść na plażę i szukać zaginionych 10 groszy... Jedyne co mi z tym wykrywaczem wyszło to znalezienie nieśmiertelnika i setek łusek. Jego maksymalny zasięg wynosił jakies 40 cm, ciężko się było połapać co leży w ziemi (czy stal czy metal kolorowy), po czasie dopiero zczaiłem o co mu chodzi. Odradzam kupno takiego i podobnego sprzętu, lepiej poczekać i kupić np. Midasa lub Smętka.Pozdrawiam
PUMA1 Napisano 31 Styczeń 2007 Autor Napisano 31 Styczeń 2007 Dzięki Walwuch .Czekamy na zetelne informacje od uzytkowników wykrywaczy MD. Żetelne informacje tylko od uzystkowników MD takich jak Walwuch.Ps. nie posiadasz MD = nie pisz.
pik12 Napisano 31 Styczeń 2007 Napisano 31 Styczeń 2007 M1 ialem MD taiwaniski przez dwa lata odkrylem cztery skrytki 1i2 woienne Monety od srebrnych 1rublowek po denarki Militariow tez sporo lezy w garazu )
karpik Napisano 31 Styczeń 2007 Napisano 31 Styczeń 2007 Puma ile miałeś już wykrywek(z tego co widzę na forum to sporo) i z jaką teraz śmigasz?
PUMA1 Napisano 31 Styczeń 2007 Autor Napisano 31 Styczeń 2007 Dzieki pik12 .Czy mozesz napisać czy on w twojej opini byłego posiadacza MDKA to dobry wykrywacz czy raczej kiepski.Wiele ludzi czyta forum i chce się dowiedzieć od posiadaczy Mk jaka jest prawda. Czy warty jest kasy czy nie.Pozdrawiam.
karpik Napisano 31 Styczeń 2007 Napisano 31 Styczeń 2007 Miałeś 6 i wszystkie to MD? Nie wiem dlaczego zależy Ci na dobrych opiniach o MD(bo takich szukasz). Ktoś poszuka na google i zobaczy, że chwalą i wtopa kasy i czasu. Niektóre MD kosztują 500 zł. Za tą cenę możesz kupić sprawny" wykrywacz.Pozdrawiam.
PUMA1 Napisano 31 Styczeń 2007 Autor Napisano 31 Styczeń 2007 karpik Przeczytaj dokładnie post !ja nigdy nie miałem MD ka.
w@riat Napisano 2 Luty 2007 Napisano 2 Luty 2007 Ostatnio miałem okazje chodzić z człowiekiem który ma MD. Modelu nie pamiętam niestety. Przy Midasie to on wysiadał. Co prawda ma tam dyskryminacje ale ona albo nie działa albo dyskryminuje wszystko ;) Ogólnie za tą cenę nie polecam.Ale zasięg... Ok znajomy wykopał...... Wiadro :] na 80-100 cm.
Walwuch Napisano 3 Luty 2007 Napisano 3 Luty 2007 Teraz też mam Midasa, MD nie dorasta mu do pięt! Dobry jest jedynie do poszukiwań łusek i drobnych przedmiotów, zalegających na małych głębokościach... Jak do tej pory miałem 2 wykrywacze tego typu, ten swój pierwszy kupiłem za..... 770 zł :/ z perspektywy czasu, wiem że to stracone pieniądze. Za 750 zł masz Midasa z 2 cewkami, a granicach tejże kwoty także Smętka. Drugi wykrywacz był używany już wcześniej, odkupiłem go za 300 zł. Był lepszy, jednak to mnie nie satysfakcjonowało, zresztą po 2 miesiąch używania... zepsuł się! Ta dyskryminacja w tych wykrywaczach to jakiś żart! Np. łódkę mauserowską (mosiądz) pokazywało jako stal... i nie chciało jej wykryć!Pozdrawiam
PUMA1 Napisano 3 Luty 2007 Autor Napisano 3 Luty 2007 Ostatnio Midać poszedł na allego za 380 złotych ja tez mysle ze Np. gdy mozna kupic Midasia lub Cyklopa lub Rutusa , Garretta w cenie około 450 złotych to napewno lepisj się spiszą te wymienione wczesniej wykrywacze niż nowy Md na którego chyba nie ma gwarancii i chyba nikt nie podejmie się naprawy Md.pozgrawiam.
Walwuch Napisano 3 Luty 2007 Napisano 3 Luty 2007 Właśnie, co do naprawy - ten mój drugi wykrywacz (z serii MD) dałem w zeszłe wakacje do naprawy do elektronika, i do dzisiaj go nawet nie widziałem, pewnie go wyrzucił, bo powiedział, że nie ma jak rozebrać sondy...
w@riat Napisano 3 Luty 2007 Napisano 3 Luty 2007 Ajjj szkoda. Z chęcią bym odkupił i odkupię każdy uszkodzony wykrywacz. Oczywiście za małą cenę.
adek1990 Napisano 8 Luty 2007 Napisano 8 Luty 2007 stanowczo nie polecam wykrywek marki MD !!! jest to badziewny sprzęt . nie znajdziesz nim nic . No może czołg jeśli będzie na małej głebokości oczywiście ;). Kolega miał taki a wiec wiem co mówię pozdr adek1990
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.