Skocz do zawartości

WYKRYWACZ METALI MD

PUMA1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ale te wykrywacze metali md mają wzięcie na allegro.Ciekawy jestem jakie mają zasięgi. Moze ktoś by się pochwalił wynikami.
Ps . jestem ciekawy kto to będzie naprawiał w razie awarii.
Napisano
Ja własnie nie wiem jak jest naprawdę . Moze znajdzie się jakiś posiadacz wykrywacza i podzieli się wiadomościami.
Napisano
W każdym razie z jakichś powodów ich nie używa.
Nie sądzę by to była kwestia ceny :)
Gdyby były skuteczne to by o tym nam dawno powiedział.
I sam miał je w arsenale :)
Napisano
Całkiem niedawno. Pierwsza wykrywka(bez żadnych sprawdzeń chociażby na forum)-seben extreme cośtam. Okazało się jakiś MD. Wyszedłem z nią na dosłownie 20 min. Młody głupi. Ale nie żałuję bo na allezło zarobiłem odsprzedając.
Powód dlaczego domyśliłem się", że szmelc- saperkę wykrywał z 25 cm, a dyskryminacją dysponował absolutną, absurdalną, ośmieszalną:)
Napisano
Zanim Van dopali fajkę :) , odpowiem : nikt o zdrowych zmysłach i elementarnym pojęciu o wykrywaczach nie poleca MD:)

Pozdrawiam
Napisano
Martin
a jednak...
a jednak na allegro ma duże wzięcie.
Cały czas czekam na takiego który posiada MDKA i opisze nam jaki miał z nim doświadczenia , poda jego osiągi.
Napisano
Heh ja miałem coś podobnego.... Można z nim jedynie iść na plażę i szukać zaginionych 10 groszy... Jedyne co mi z tym wykrywaczem wyszło to znalezienie nieśmiertelnika i setek łusek. Jego maksymalny zasięg wynosił jakies 40 cm, ciężko się było połapać co leży w ziemi (czy stal czy metal kolorowy), po czasie dopiero zczaiłem o co mu chodzi.
Odradzam kupno takiego i podobnego sprzętu, lepiej poczekać i kupić np. Midasa lub Smętka.

Pozdrawiam
Napisano
Dzięki Walwuch .
Czekamy na zetelne informacje od uzytkowników wykrywaczy MD. Żetelne informacje tylko od uzystkowników MD takich jak Walwuch.
Ps. nie posiadasz MD = nie pisz.
Napisano
M1 ialem MD taiwaniski przez dwa lata odkrylem cztery skrytki 1i2 woienne Monety od srebrnych 1rublowek po denarki Militariow tez sporo lezy w garazu )
Napisano
Dzieki pik12 .
Czy mozesz napisać czy on w twojej opini byłego posiadacza MDKA to dobry wykrywacz czy raczej kiepski.
Wiele ludzi czyta forum i chce się dowiedzieć od posiadaczy Mk jaka jest prawda. Czy warty jest kasy czy nie.
Pozdrawiam.
Napisano
Miałeś 6 i wszystkie to MD? Nie wiem dlaczego zależy Ci na dobrych opiniach o MD(bo takich szukasz). Ktoś poszuka na google i zobaczy, że chwalą i wtopa kasy i czasu. Niektóre MD kosztują 500 zł. Za tą cenę możesz kupić sprawny" wykrywacz.
Pozdrawiam.
Napisano
Ostatnio miałem okazje chodzić z człowiekiem który ma MD. Modelu nie pamiętam niestety. Przy Midasie to on wysiadał. Co prawda ma tam dyskryminacje ale ona albo nie działa albo dyskryminuje wszystko ;) Ogólnie za tą cenę nie polecam.
Ale zasięg... Ok znajomy wykopał...... Wiadro :] na 80-100 cm.
Napisano
Teraz też mam Midasa, MD nie dorasta mu do pięt! Dobry jest jedynie do poszukiwań łusek i drobnych przedmiotów, zalegających na małych głębokościach... Jak do tej pory miałem 2 wykrywacze tego typu, ten swój pierwszy kupiłem za..... 770 zł :/ z perspektywy czasu, wiem że to stracone pieniądze. Za 750 zł masz Midasa z 2 cewkami, a granicach tejże kwoty także Smętka. Drugi wykrywacz był używany już wcześniej, odkupiłem go za 300 zł. Był lepszy, jednak to mnie nie satysfakcjonowało, zresztą po 2 miesiąch używania... zepsuł się! Ta dyskryminacja w tych wykrywaczach to jakiś żart! Np. łódkę mauserowską (mosiądz) pokazywało jako stal... i nie chciało jej wykryć!

Pozdrawiam
Napisano
Ostatnio Midać poszedł na allego za 380 złotych ja tez mysle ze Np. gdy mozna kupic Midasia lub Cyklopa lub Rutusa , Garretta w cenie około 450 złotych to napewno lepisj się spiszą te wymienione wczesniej wykrywacze niż nowy Md na którego chyba nie ma gwarancii i chyba nikt nie podejmie się naprawy Md.
pozgrawiam.
Napisano
Właśnie, co do naprawy - ten mój drugi wykrywacz (z serii MD) dałem w zeszłe wakacje do naprawy do elektronika, i do dzisiaj go nawet nie widziałem, pewnie go wyrzucił, bo powiedział, że nie ma jak rozebrać sondy...
Napisano
stanowczo nie polecam wykrywek marki MD !!! jest to badziewny sprzęt . nie znajdziesz nim nic . No może czołg jeśli będzie na małej głebokości oczywiście ;). Kolega miał taki a wiec wiem co mówię

pozdr adek1990

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie