redaktor Napisano 6 Luty 2007 Napisano 6 Luty 2007 Witam Panie Jacku D., Jaca2003 (jak Pan woli) Nie skomentuję pierwszej części Pańskiej wypowiedzi, bowiem nie dotyczy ona mojej osoby. Natomiast odpowiem Panu na zadane mi pytanie,mimo niezbyt wyszukanej" formy, cyt:(…)a tak z ciekawosci na kiego chu..weszła Pani Redaktor (…)".Zaspokoję zatem Pańską ciekawość. Dzwoniłam, bowiem w Grzegorzewie deklarował Pan wszelką pomoc w przypadku kolejnej akcji wydobywczej, a ponieważ szykuje się takowa o okolicach Gdańska, więc pomyślałam,że mogę na Pana liczyć, obserwując i pamiętając Pańskie zaangażowanie. Jak widać chyba się pomyliłam... Wystarczyło odebrać telefon lub odsłuchać pocztę głosową i już by Pan swą ciekawość zaspokoił, wiedziałby Pan, cyt:(…)na kiego chu... dzwonię".A tak gwoli ścisłości - szukać po znanych i nieznanych Pańskiego telefonu? Panie Jacku, chyba Pan przesadził! A może za dużo telewizji?! Nie docenia Pan dziennikarzy.Wystarczyła jedna osoba i to bardzo dobrze znana.pozdrawiam serdecznieIzabela Kwiecińska
Tankist Napisano 6 Luty 2007 Napisano 6 Luty 2007 Kol. jaca2003, przecież jaca piszesz się z małej, więc o co chodzi, przeczytaj jeszcze raz uważnie tekst, zwracam się do Ciebie zwsze z dużej lietry, bo dlaczego nie miałbym mieć szacunku dla Twojej osoby. Raz napisałem faktycznie z małej ale sorry to literówka, a jaca użyłem dla uproszczenia za nazywanie mnie wydobywczykiem, bo nie jest to miłe określenie.Gdybym nie odpisał na Twoje delikatnie mówiąc sugestie, to i tak pewnie byś sobie używał że mam coś do ukrycia i nic nie piszę, więc nożyce sobie daruj.Jeżeli wiesz lepiej na temat Jaga, napisz a nie rżnij focha, ja napisałem co wiedziałem i przyznaję ze mogę się mylić, w takim razie oświeć łaskawie gdzie ten Jagdpanzer.Zadaj w takim razie pytania tym osobom co znają wysokich funkcjonariuszy w Kaliszu, którzy ochraniali im jakąś akcję wydobywczą. Nie mam wiedzy na ten temat i nie znam żadnych wysokich funkcjonariuszy służb obojętnie jakich w Kaliszu. I na ten temat nie będę się więcej wypowiadał.A propo faktów to Ty nadal nie masz pojęcia chyba o czym piszesz, ktoś Cie wpuszcza w maliny a ty walisz na odlew. Tak jak Lewy wypuścił Cię na ruski ślad.No i jak mnie cytujesz to rób to starannie i dosłownie a nie po swojemu
Tankist Napisano 6 Luty 2007 Napisano 6 Luty 2007 No i widzisz Kol. jaca2003 i sprawa z telefonem od Pani Redaktor się wyjaśniła, czas chyba odpocząc, ukoić nerwy. Polecam narty, ale przy dzisiejszej pogodzie to chyba wodne
jaca2003 Napisano 6 Luty 2007 Napisano 6 Luty 2007 He he he nie masz wiedzy na temat Jaga ze Szwarcenowa?Otórz ryli w bagnie dobrzy ludzie .Łodkopalimy tego półwanna ale co dalej to wiedzą tylko dwie osoby.Obie zapewne znasz.Jedna z nich przekazała to co wyszło druga odebrała to co wyszło.Ja za to kilkakrotne rycie(he he he nawet w telewizji były programy o czołgu nad Osą ze do muzeum trafi a nie rancho)nie wziąłem nawet złocisza a nawet dokładałem do enteresa.I nie tylko ja.A na samo przekazanie depozytu z bagna do znanej nam obu(i nie tylko) Fundacji nie został zaproszony nikt kto w bagnie grzebał.Kolejny raz po cichu bracia cos zaiwanili.Co do osób którzy powinni coś wiedzie na temat Kalisza jak ufam znasz takiego Pana o inicjałach H.G.(nie mylic z innym H.G. znanym przestepca wojennym za wszelkie podobieństwo inicjałów nie przepraszam)który według mojej wiedzy coś na temat tego wyrywania powinien wiedziec?Pozdrawiam.P.S
Tankist Napisano 6 Luty 2007 Napisano 6 Luty 2007 a ja nadal myślę, powiem więcej jestem przekonany, ze ktoś Cię wkręca w ten cały Kalisz, zobacz nawet jak ten świński ryj sie uhahałpozdrowienia od swinki Piggyto tak dla rozładowania powagi sytuacji, na marginesie zgadnij skąd to???
PATRON Napisano 6 Luty 2007 Napisano 6 Luty 2007 fajnie że znowu sie wszyscy kłucą bo sie strasznie nudziłem przez te narty, ferie szkolne, śniegi itp....posiedżcie wszyscy na dupskach jeszcze jakiś czas bo mi Was wszystkich strasznie brakowało w tym wątku ...taki jakis marazm był PATRON
Tankist Napisano 6 Luty 2007 Napisano 6 Luty 2007 ja jeszcze siedzę przed kompem, ale juz mnie tez zaczeło dupsko boleć a tu nic jak na złośćzaraz sam ze sobą zacznę drzeć koty
Tankist Napisano 6 Luty 2007 Napisano 6 Luty 2007 gdzieś sie pętał po towarzyskim ale rozmawia na swoim ulubionym poście z inteligentną osobą, znaczy sam ze sobą,i nabija sobie liczbę odwiedzin
jaca2003 Napisano 6 Luty 2007 Napisano 6 Luty 2007 Kol Tankist cieszę się bardzo ze nie znasz osoby o inicjałach H.G. W takim razie bardzo cię przepraszam ze brałem Cię za tą osobe.Co do darcia kotów to akurat zima kopac nie nada zima woda z nieba tylko chlac i po pijaku wymyślac nieistniejące wytargania.Co do Kalisza to za kilka dni bedę w nim na robocie i pewien typ(napewno agent tajnych służb wiadomo jakich) obiecał zawalic zdjątka z tej nieistniejacej akcji.I napewno bedzie tam jakas rzeka i dalej biała plama w miejscu domniemanego wytargania.Ale za kilka dni będę pewien tego ze ktoś z przedniego siedszenia mnie nakręca i ze znowu jestem pieniaczem.Ale pozwól mi przez te kilka dni szczytowac....Pozdrawiam
Tankist Napisano 6 Luty 2007 Napisano 6 Luty 2007 oj, jaca chyba walnąłes browara, gdzie ja napisałem że nie znam człowieka o inicjałach H.G., jak wytężyłem pamięć to oprócz wzmiankowanego przez Ciebie, wyszło mi jeszcze przynajmniej ośmiu czy jakoś tak.Ja napisałem że nie znam wysokiego funkcjonariusza służb z Kalisza. plączesz wszystko, ludzie się pogubią, wars nie zapamiętaa ten funkcjonariusz to miał być wysoki rangą czy wzrostem, bo teraz to mi się juz poplątało
jaca2003 Napisano 6 Luty 2007 Napisano 6 Luty 2007 Ojojoj zeczy Wiście (lub zeczywiście)chyba czas na browara.To uspokaja.Funkcjonariusz z Kalisza?No cóz za parę dni będę wiedział czy wysoki wzrostem czy tylko wysoki na liście.Pozdrawiam
Tankist Napisano 6 Luty 2007 Napisano 6 Luty 2007 jak to, a pisałeś że masz dowód w postaci jego oświadczenia" że zacytuję Twój dzisiejszy wpis, myślałem ze z nim gadałeś osobiście???też pozdrawiam, bo nikt już chyba dzisiaj nie zajrzy
jaca2003 Napisano 6 Luty 2007 Napisano 6 Luty 2007 Kol Tankist czy Ciebie już żrebi?Nie umiesz czytac czy masz kłopoty ze zrozumieniem tego co czytasz.Napisałem konkretnie do Ciebie:Skoro potrafisz im zaprzeczyc to zapodaj takie np fakty: W Kaliszu w środku miasta nikt przy współudziale Police nic nie targał.Mam na to dowód w postaci oswiadczenia wysokiego funkcjonariusza o imieniu i nazwisku który za tą akcję nie wział grosza tylko oczyscił rzekę przed złomiarzami z rejonu oraz zboczeńcami co chcieli ten złom oddac do muzeum:"Wskaż teraz gdzie napisałem ze mam jakiekolwiek oświadczenie?Swoją wiedzę opieram na konkretnych mieszkańcach(przepraszam teraz mieszkańców miasta Kalisza)Kalisza.Ale wiadomo to wsioki oni nic nie wiedzą łazą pijane od rana do wieczora i lata 2003 piepsą im się z latami 44-45. kiedy to mieńce ciągali a nie pan H.G.Pozdrawiam
wars98 Napisano 6 Luty 2007 Napisano 6 Luty 2007 Czytając to wszystko nasuwają mi się takie spostrzeżenia.Skoro co poniektórzy są tacy NAJ to dlaczego muszą wywozić sprzęt za granicę? Pieniędzy za mało, czy to takie przestępcze hobby? A może jedno i drugie?Oczywiście, że nic nie wyjechało z kraju! :) Kolekcjonerzy przecież by na to nie pozwolili. :DOni o wszystkim wiedzą i dzwonią po szeryfa. Jakie to piękne. Wzruszyłem się. Do łez.Tak przy okazji - Teciak z Westerplatte miał płynąć za ocean. Prawda czy fałsz? :]Ale nienasyceni w tej Hameryce. Czołgów im brakuje. Jak to było? Nu, dolar dolarem, a czołg na ranczu musi być!Skoro Indianie chcą szeryfowi strzałę w tyłek wsadzić, to trzeba powiadomić kawalerię. Ona zawsze wyrabia się na czas! :]Hmmm... Ciekawe, co to za akcja w okolicach Gdańska, że o Jacy sobie przypomniano? Jak ja kocham przypadki.
PATRON Napisano 6 Luty 2007 Napisano 6 Luty 2007 mueheheheheheheheeeeeeeeeeeeeeeee.......dałeś do pieca z tym teciakiem wars98.to troche jak w tej reklamie co policja ściga dwoma helikopterami ( en maluch to pamiątka rodzinna") kolesia co ukradł malucha , ale dowiadują się że w tym maluchu nie wchodzi czwórka więc zawracają jeden helikopter.tak mi sie z tobą skojarzyło wars 98PATRONps.proponuję obejrzeć strony w językach arabskich i poszukać ofert z dostawą gratis( jedyny warunek minimum 15 sztuk) ps Algieria sprzedaje na sztuki, ale cargo trzeba samemu z dhl'em zalatwiać ...to dziki kraj , nie to co u nas. takiteciak z westerplatte ....mueeeeeeeeeehhhhhhhhhhhhheeeeeeeeeeeeeeeeei jeszcze z odciskiem dłoni giertycha, leppera, płetwami kaczek i podpisem psa z Gorzowa:-)
PATRON Napisano 6 Luty 2007 Napisano 6 Luty 2007 zeby mnie nie skarżyli za obrażanie wladzy wyjaśniam że zbierzność czterech pancernych z westerplatte" w moim poprzednim poście z postaciami z życia politycznego jest 100% przypadkowa.PATRON
Tankist Napisano 6 Luty 2007 Napisano 6 Luty 2007 no i znowu sie zrobiło swojsko jak dawniej, a już zasypiałemnawet dzidziuś wrócił, hehehe i nowy donosik jak widać sie szykujeKol. jaca, nudny się robisz
akagi Napisano 7 Luty 2007 Napisano 7 Luty 2007 Patron, Pierwsza nagroda!!!!Obśmiałem sie do łez.....:)))))))))))))))))))))No panowie, Jaca, Warsik, poprosimy o jeszcze, tak już nudno było:)))))))))))))))))))))
ganandoc Napisano 7 Luty 2007 Napisano 7 Luty 2007 O widzę że kilku Panów trochę konfabuluje .Wszakże wiadomo jaką cenne ma T 34 wersja II wojenna (wczesna)a to co jestu Arabów to ostatnie serie.Zatem darujcie sobie te wywody cenowe.Co do Pana Tankista to może za dużo było chwalenia się po znajomych o tyco się wydobywa :-) i co jest do wyciągnięcia na Kaszubach , Kociewiu :-).A już myślałem że mamy pierwszego eksperta-praktyka od wyciągania naforum.PozdrawiamTed
Tankist Napisano 7 Luty 2007 Napisano 7 Luty 2007 ale fajnie,liczba odsłon wątku od wczoraj skoczyła prawie o 500!!!ja na miejscu właściciela forum zarabiałbym na banerach reklamowych w takich ciekawych wątkach, ale mam nadzieję ze zostanie jak jestzajrzałem po obiedzie do słownika, bo człowiek w latach i pamieć już nie ta, i co przeczytałem:mitomania" to skłonność do zmyślania, opowiadania fantastycznych, kłamliwych historiimitoman" człowiek chory na mitomanię koniec.dzidziuś czyli wars98" awansował w moim prywatnym rankingu na mitomana w świecie mitomanów i od dłuższego już czasu utrzymuje niezagrożoną pozycję lidera, ostatnio zaczęła go dopadać czołówka ekstraklasy, ale dzisiaj odskoczył zdecydowanie do przodupo koleitak warsie, jestem NAJ, ale wcale nie muszę nic nigdzie wywozić, a już szczególnie za granicępieniędzy jak każdy zawsze mam mało!!!z określeniem przestępcze hobby" nadal uważałbym na twoim miejscu bo sądy cywile mitomanów nie uważają za chorych psychicznie, chyba że się coś zmieniło o czym nie wiem( patrz moje wpisy w innym wątku, nie będę się powtarzał )to tyle co piłeś do mnie, Teciaka z Westerplatte sam się spytaj, w twoim świecie czołgi pewnie rozmawiająganadoc ma zdaje się coś wspólnego z ameryką, może on coś wie na ten temat??? po coś do kraju przyjechał jak pisze popytaj
Tankist Napisano 7 Luty 2007 Napisano 7 Luty 2007 hurtem pojadę zanim się rozkręciganandoc, a co jest do wyciągnięcia na Kaszubach i gdzie leży Kociewie czy Kociew, bo nijak na mapie rozeznać nie mogę?co do rozmów ze znajomymi to nie widzę powodów do żadnych tajemnic mojego stanu posiadania, i to zarówno prywatnego czy dot. mojego hobbyco do pytania o eksperta, bardzo nie rozumiem, ale przykro mnie jest że się rozczarowałeś nie pozdrawiam bo pewnie niazdługo się, jakby to powiedzieć,usłyszymy czy się przeczytamy?
wars98 Napisano 7 Luty 2007 Napisano 7 Luty 2007 Tankist. Ty to jednak jesteś zadufany w sobie.Pisząc o przestępczym hobby" odniosłem się do Twojej wypowiedzi w sprawie artykułu p. Tomasza Szczerbickiego w grudniowym numerze Classic Military Vehicle", a nie do Ciebie.Pisałeś - i tu cytat: (...) Tomasz Szczerbicki napisał trochę o porabanym prawie w Polsce, które sprowadziło poszukiwaczy i kolekcjonerów do roli przestępców." Na przyszłość radzę wziąć coś na uspokojenie oraz przeczytać (ze zrozumieniem) co się pisało wcześniej, a dopiero na końcu co inni piszą.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.