Skocz do zawartości
  • 0

Łuska - niby prosty temat !

JanW

Pytanie

Napisano

Witam. Przedstawiam na zdjęciu dosyć ciekawą i nie spotykaną łuskę. Długośc 56,52mm, średnica zewnatrzna na całej długości to 12,1mm, średnica wewnętrzna 11,43mm i średnica przy samej krawędzi 10,41. Niby nic, ale jak zobaczycie kolejne zdjęcie pojawiają się wątpliwości.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nigdy nie słyszałem w moich stronach o takim przerabianiu broni gwintowanej i amunicji do niej. Co najwyżej obrzynkowanie". Ale nie kombinowanie na gwintówki na a la gładkolufowe. Po prostu na ptactwo jest normalna lewa" dubeltówka....
Napisano
Nowotny ...ja cie prosze zastanów sie ....podam ci pomysl strzel do bażanta albo cietrzewia z naboju fosforowego....
to po pierwsze (kłusownicze), po drugie zapakuj do rewolweru kal 12 cały nie przerabiany nabój do mausa...(partyzanckie)

PATRON
Napisano

może widzisz więcej...
ja widzę rozwalcowaną łuskę, ze śladami zagniecenia kombinowanego pocisku np grube loftki.
oczywiście komora musiała być niedopasowana do standardu naboju mauser.

Napisano

Witam. Przedstawiam na zdjęciu dosyć ciekawą i nie spotykaną łuskę. Długośc 56,52mm, średnica zewnatrzna na całej długości to 12,1mm, średnica wewnętrzna 11,43mm i średnica przy samej krawędzi 10,41. Niby nic, ale jak zobaczycie kolejne zdjęcie pojawiają się wątpliwości.

Napisano

I przedstawiam dno łuski. Znane wszystkim Kolegom na forum bicia, oznaczenia itp. Tylko ten dziwny" kształt. Proszę o Wasze opinie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie