Stadler Napisano 28 Lipiec 2007 Share Napisano 28 Lipiec 2007 Jedyne co możnaby w niej poprawić, to- jak napisał Acer- troszkę doczernić.Nity i szwy są bez zarzutu. Otwór- co z nim nie tak? Mnie się wydaje że jest dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 28 Lipiec 2007 Share Napisano 28 Lipiec 2007 szew jest b.dobry, charakterystyczny dla niemieckich rzeczy lekko pod kątem. Nity są zaklepywane, z podkladka...co z nimi nie tak? (byly nity zarówno z płaskim jak i grzbkowatym tyłem) Wyciecie na pochwe mogl by byc ciutke mniej jajowate a bardziej okrągłe i to jedyne co moge zarzucic...jezeli mozna to zarzutem wobec repliki nazwac, umówmy sie ze ciezko o cos lepszego, nawet renomowane sklepy jak ATF czy Militaria44 sprzedaja jakies gówna z cienkiej błyszczacej pseudoskóry licem w góre itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 28 Lipiec 2007 Share Napisano 28 Lipiec 2007 Powiem krótko - lepszej repliki nie widzialem nigdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01dalton Napisano 28 Lipiec 2007 Share Napisano 28 Lipiec 2007 Witam . Zbieram bagnety od kilkunastu lat . Ta kopia żabki nie jest cała szyta maszynowo -brak przeciągnięcia skóry przez igłę - ostatnie zdjęcie tyłu żabki pokazuje to dobitnie ( od paska w górę ewidentne szycie ręczne ) , nity mają łepki półokrągłe a nie proste , otwór nie jest taki prostokątny jest bardziej owalny ( wyciąga się on dopiero pod wpływem noszenia bagnetu . Dobrych kopii niemieckich żabek nikt nie robi bo się nie opłaca ( oryginał można mieć za około 100zł ) ,za to są niemal idealne kopie polskich żabek ( tylko że oryginał kosztuje około 300zł ).Były i żabki szyte licem na zewnątrz . Jutro zrobię fotki makro , bo z fleszem nie mogłem zrobić lepiej niż te , od prawej żabka z 1943 nity stalowe , w środku 1938 nity aluminiowe , no i 1940 nity aluminiowe licem na zewnątrz . Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 28 Lipiec 2007 Share Napisano 28 Lipiec 2007 Dziękuję za informacje i materiał porównawczy.Ale czy ja mówiłem że ta żabka jest perfekcyjnym odwzorowaniem oryginału? Nie! Jest po prostu świetną kopią... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 28 Lipiec 2007 Share Napisano 28 Lipiec 2007 (śmiech) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 28 Lipiec 2007 Share Napisano 28 Lipiec 2007 Albo taka zapka". Co ciekawe ten śmieć jest produkcji AtTheFront... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01dalton Napisano 28 Lipiec 2007 Share Napisano 28 Lipiec 2007 Tak jak pisałem wcześniej , na reko żabka jest O.K .A jak każda kopia ma drobne niedociągnięcia - i nie ma tak naprawdę co szukać dziury w całym . Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 29 Lipiec 2007 Share Napisano 29 Lipiec 2007 Witywałem już epokowe elementy skórzane, które również były miejscami ręcznie doszywane!A nadal nie wiem co jest nie tak z nitami- a chciałbym wiedzieć, naprawdę... :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 29 Lipiec 2007 Share Napisano 29 Lipiec 2007 od 50 do 80 zł mozna trafć orginalna zabkę i spokój w naszej grupie 70% ma orginalne zabki i trzymaja sie rewelacyjnie . trzeba troche dbac o skórke (olej , lanolina) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01dalton Napisano 29 Lipiec 2007 Share Napisano 29 Lipiec 2007 Witam .Łebki nitów od spodu powinny być lekko zaokrąglone ( a nie proste jak w tej replice ) , po drugie podkładka pod nit jest troche niewymiarowa a sam nit na niej za bardzo rozklepany . To są pierdoły, ale jak ktoś kolekcjonuje broń białą to zwraca na takie rzeczy uwagę - ale opisujemy różnice , a najlepiej to wziąść do ręki oryginał i kopię od razu widać różnicę w wykonaniu . Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 29 Lipiec 2007 Share Napisano 29 Lipiec 2007 Okejos, pójść na skróty i kupić org jest najprościej. Zauważ że niektórym jednak szkoda oryginałów i tu trzeba szukać kopii. Dobrej kopii... a o te trudno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.