słomek von hammerstein Napisano 21 Styczeń 2007 Autor Napisano 21 Styczeń 2007 co to moze byc? dł. 145mm szer. 60mm gr. 0,5mm blaszka jest mosiężna w jednym punkcie ostały sie wasy a widac ze były 4 pary takich wasów. czy to jakis pagon ?
słomek von hammerstein Napisano 22 Styczeń 2007 Autor Napisano 22 Styczeń 2007 czyli jednak pagon? to chyba jego wysciółka metalowa??? tam brakuje jakiegos elementu??? macie moze jakies fotki jak to wygladało?
słomek von hammerstein Napisano 21 Styczeń 2007 Autor Napisano 21 Styczeń 2007 co to moze byc? dł. 145mm szer. 60mm gr. 0,5mm blaszka jest mosiężna w jednym punkcie ostały sie wasy a widac ze były 4 pary takich wasów. czy to jakis pagon ?
słomek von hammerstein Napisano 23 Styczeń 2007 Autor Napisano 23 Styczeń 2007 ale u mnie na tej blaszcze jest juz wzór jakby odcisnietego materiału taki ozdobny czyli chyba nie było na nim zadnego materiału :?
zborap Napisano 9 Maj 2013 Napisano 9 Maj 2013 Witam. Postanowiłem odświeżyć stary wątek Boruty ponieważ nie do końca przekonany jestem co do carskiego pochodzenia tego pagonu. Ponadto natrafiłem ostatnio na identyczne o takich samych wymiarach. Niestety jeden z nich jest spalony i częściowo stopiony. Na szczęście zachowały się na nim insygnia ale nie przypominają mi carskich. Może znawcy tematu umundurowania i wyposażenia będą w stanie po paru latach zidentyfikować te przedmioty.
zborap Napisano 9 Maj 2013 Napisano 9 Maj 2013 Wg mnie mogą to być Bałkany ale nie mogę znaleźć żadnych materiałów na ten temat.
pika Napisano 23 Styczeń 2007 Napisano 23 Styczeń 2007 Witam,miejwięcej coś takiego,z tym że ten ze zdjęcia ma tasiemke,a Twój to obwódka mosiężna ,kiedyś złocona,no i oczywiście na 100% carski,pozdr.
Pytanie
słomek von hammerstein
co to moze byc? dł. 145mm szer. 60mm gr. 0,5mm blaszka jest mosiężna w jednym punkcie ostały sie wasy a widac ze były 4 pary takich wasów. czy to jakis pagon ?
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.