karpik Napisano 20 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2007 Wymiana doświadczeń, informacji, sugestii i spostrzeżeń. Tu możecie się pochwalić co leżało w Naszej okolicy. Może jakieś weekendowe wypady?Pozdrawiam. Karpik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 8 Luty 2007 Autor Share Napisano 8 Luty 2007 Panie i Panowie- Zapraszam do dyskusji. Przecież to bardzo ciekawy rejon.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 8 Luty 2007 Share Napisano 8 Luty 2007 Niestety obawiam się, że osób z naszych okolic jest niestety bardzo mało.Na poczatek, taka ciekawostka.Nieśmiertelnik należał do Roberta Bluhma.Urodzonego 12 grudnia 1890r. w Policach (okręg RANDOW).Mieszkał na Theodor-Körnerstr.22.Z zawodu był tokarzem.Powołany do służby około roku 1915 do 1 zapasowej kompanii rezerwowego 34 Pułku Fizylierów ( Strzelców ) im. Królowej Szwecji Wiktorii ( 1 Pomorski), który posiadał garnizon w Szczecinie i Świnoujściu.Póżniej został przeniesiony do 1 kompanii 9 Kołobrzeskiego Pułku Grenadierów im. Hrabiego Gneisenau ( 2 Pomorski ), który posiadał garnizon w Stargardzie Pomorskim.Do 1943r. mieszkał w Policach, ale co stało się z nim póżniej nie wiadomo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 9 Luty 2007 Autor Share Napisano 9 Luty 2007 Cześć Domino! Chyba powinniśmy się cieszyć, że jest nas mało w okolicy:)). Z drugiej strony w kupie siłą".Co do nieśmiertelników to coś mnie ostatno ruszyło. Jaki ja byłem głupi(młody). Chodziłem do podstawówki w której mieścił się kiedyś biurowiec(coś takiego) naszej fabryki benzyny(napewno wiesz gdzie) - w 3,4 klasie wykopali rowy wokół szkoły, żeby coś z fundamentami kombinować. Ziemi były wielkie góry i można było znależć sporo takich blaszek, podków, łusek... Znaleziono trochę granatów i pod samymi schodami wejściowymi 2 duże bomby.Ziemię szybko wywieziono(ciekawe gdzie:)Dla mnie były to wtedy dziwne blachy z literkami i cyferkami w nieładzie. Oj jak boli.Pokaże jeszcze co znalazłem na moich pierwszych 4 wyprawach w pobliskie lasy naszego regionu. Nic takiego, ale to na zachęte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 9 Luty 2007 Autor Share Napisano 9 Luty 2007 2 sreberka , złotko i monety niemieckie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 9 Luty 2007 Autor Share Napisano 9 Luty 2007 PRL:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 9 Luty 2007 Autor Share Napisano 9 Luty 2007 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 9 Luty 2007 Autor Share Napisano 9 Luty 2007 Guziczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 9 Luty 2007 Autor Share Napisano 9 Luty 2007 Łuski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 9 Luty 2007 Autor Share Napisano 9 Luty 2007 Pociski.Wolny weekend a tu śnieg:(Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 16 Luty 2007 Share Napisano 16 Luty 2007 Uff właśnie przyjechałem z tygodniowych wakacji" hehe, noo słyszałem tę historię, podobno tych blach była cała masa, no cóż a teraz nawet jednej nie można znależć ehh.PozdrawiamPS:Fajne fanciki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 17 Luty 2007 Autor Share Napisano 17 Luty 2007 Witaj. No nie, wakacje!! A ja cały czas robota:)Tylko wczoraj udało mi się wyjść z moim pikaczu do lasku. Wrzucę zaraz co wytarmosiłem:)Piszesz, że słyszałęś o tych blachach. A wiesz może, czy to były nieśmiertelniki pracowników fabryki? To byłoby logiczne, pozbawiali ludzi tożsamości i wysyłali do roboty lub wyrzucali blachy zmarłych pracowników przez okno:)? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 17 Luty 2007 Autor Share Napisano 17 Luty 2007 Trzy sreberka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 17 Luty 2007 Autor Share Napisano 17 Luty 2007 2x500 mark 1923/242x5 pfennig 1 pfennig 1872Znaczek Jungvolk10 kr..gsgeld ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 17 Luty 2007 Autor Share Napisano 17 Luty 2007 Łuseczki i kuleczki. Te dwie od prawej ciekawe- boki siedmiokątne całe z wzorem w drobną kratę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kochu7 Napisano 22 Kwiecień 2007 Share Napisano 22 Kwiecień 2007 Witam!!Hmmm, propozycja wspólnych weekendowych (lub tygodniowych) wypadów w okolice Szczecina jeszcze aktualna?? Do tej pory szukałem w swych rodzinnych stronach, w Wielkopolsce. W Szczecinie nie było okazji. A w grupie zawsze łatwiej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 10 Maj 2007 Autor Share Napisano 10 Maj 2007 oo słyszałem tę historię, podobno tych blach była cała masa, no cóż a teraz nawet jednej nie można znależć ehh"Jedną, hehe, wspólnymi siłami wytargaliśmy już 60:)Kochu7, niestety czas nie pozwala mi na dalsze wypady, jak da się wyjść teraz na 2-3 godzinki to jest super, ale co się odwlecze.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 10 Maj 2007 Share Napisano 10 Maj 2007 Haha dokładnie 61 niemieckich blaszek Karpik :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kochu7 Napisano 23 Maj 2007 Share Napisano 23 Maj 2007 No cóż Karpik, tak to już jest że czasu zawsze brakuje na to co się lubi. Jako że ukończyłem szczecińską Akademię Marzeń to bujam się teraz na Północnym i Biskaju pomiędzy Anglią i Hiszpanią, więc następne kopanie dopiero jak wrócę z morza. Czyli jakoś tak w sierpniu :PPozdrawienia z hiszpańskiego Bilbao, i powodzenia w poszukiwaniach.. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 26 Maj 2007 Autor Share Napisano 26 Maj 2007 Sprzyjających wiatrów, ahoj;)Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 28 Grudzień 2009 Share Napisano 28 Grudzień 2009 Taśma od PK.Znalazłem ją na trawie w Szczecinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 28 Grudzień 2009 Share Napisano 28 Grudzień 2009 Trochę innych współczesnych fantów z poligonu pod Szczecinem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 28 Grudzień 2009 Share Napisano 28 Grudzień 2009 ........... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 28 Grudzień 2009 Share Napisano 28 Grudzień 2009 Guziki z Puszczy Wkrzańskiej i Lasu Arkońskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 28 Grudzień 2009 Share Napisano 28 Grudzień 2009 Kiedyś mi wyskoczyły takie trzy bagnety.Jeden z Lasu Arkońskiego i dwa z okolic Polic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.