axelxxl Napisano 20 Styczeń 2007 Autor Napisano 20 Styczeń 2007 Prosze o opinie Tych ktorzy mieli przyjemnosc uzytkowania obu wykrywaczy. Czy poza Pint Pointem jest jakas wyrazna roznica w osiagach czy dyskryminacji? Roznica w cenie jest dosc wyrazna a osiagi wg dystrybutorow bardzo podobne. Prosze o rade o dobre slowo. Pozdrawiam.
karpik Napisano 20 Styczeń 2007 Napisano 20 Styczeń 2007 Sorry, że nie jak w temacie. Nie miałem doczynienia z 150-tką. Jestem użytkownikiem 250-tki od miesiąca. Moim zdaniem sam pintpoint wart jest owej różnicy cenowej. Próbowałem raz wynaleźć bez niego, dziura była 4 razy większa. Więc oszczędzisz czas, nerwy, saperke itp.
igor02 Napisano 20 Styczeń 2007 Napisano 20 Styczeń 2007 WitamJa mam też 250 pint pointa nie używam prawie wcale tylko z początku trochę a teraz radze sobie bez niego i to z dobrymi wynikami. Moim zdaniem jeżeli chcesz płacić ylko" za pintpointa to twoja sprawa. Bo oprócz niego 250 ma więcej trybów pracy i dyskryminacja jest podzielona na więcej segmebtów niż w 150. Ja osobiście chodzę na all metal'u lub na ustawieniach własnych z pominięciem pierwszego czasami dwóch pierwszych kwadracików. Ale teraz jak miałbym wybierać to kupiłbym chyba 150 bo bez tych ajerów":)) można się obejść ale to twoja decyzja.Pozdrawiam
karpik Napisano 20 Styczeń 2007 Napisano 20 Styczeń 2007 Może racja, leżeli wyczułeś już go tak, że nie musisz używać namierzania to oznacza, że można zaoszczędzić. Ja narazie używam za każdym razem tej opcji(za którą w końcu zapłaciłem) i moje dołki nie wyglądają bo ich prawie nie widać(90% to pierwsze dokładne abranie saperką").Ps. jeszcze, aż 6 miechów i może 2500:) Pozdrawiam. Karpik.
vismajor Napisano 21 Styczeń 2007 Napisano 21 Styczeń 2007 Różnica tylko w potrzebnym pintpointcie.Pozdrawiam
kamamax Napisano 21 Styczeń 2007 Napisano 21 Styczeń 2007 Naprawdę warto dorzucić parę złotych i kupić 250tke. Pracowałem na obu, ale 250tka jest bardziej wszystkomająca" ;-)
dominer Napisano 22 Styczeń 2007 Napisano 22 Styczeń 2007 chodze z kumplem ktory ma 150 ja jestem posiadaczem od kilku miesiecy 250 i jesli chodzi o zasieg czy dyskryminacje to nie kompletnie zadnej roznicy przynajmniej nie zauwazylismy takowej a zawsze jak ktorys z nas cos zlapie to drugi podchodzi i z ciekawosci sprawdza czy pokazuje to samo.. ale faktem jest ze pinpoint jest przydatny i to nie tylko do dokladnego namierzania w ziemi ale rowniez po wykopaniu nawet na tacy zawsze pinpoitem sobie pomagam zeby nie tracic czasu na przeszukiwaniu polmetrowych bryl.. ogolnie bardzo przydatny bajer szczegolnie do drobnicy chociaz i bez niego mozna sobie poradzic bez wiekszych problemow. pozdrawiam
JarekR Napisano 22 Styczeń 2007 Napisano 22 Styczeń 2007 a z ciekawości zapytam...jaki ma zasięg ACE 250? praktyczny oczywiście.... na militarkę?
karpik Napisano 23 Styczeń 2007 Napisano 23 Styczeń 2007 Wiadro z metra znajdzie(test w powietrzu). Ja tam wolę monetki niż wiadra:).
zielaa Napisano 23 Styczeń 2007 Napisano 23 Styczeń 2007 cześć ja mam 150 a kumpel 250 stwierdziliśmy że te wykrywacze są tak samo dobre hełm znalazłem na metrze pod ziemią chodze na all więcej pokazuje.Ps nie kupujcie większych cewek żadnej różnicy pozdro
karpik Napisano 23 Styczeń 2007 Napisano 23 Styczeń 2007 Z tą cewką to właśnie nie wiem. Cewka większa ale moc i częstotliwość nadajnika taka sama. Niech się wypowię energoelektronik. Mam wrażenie, że poprostu machając" większą cewka masz mniejszą szansę na ominięcie fantu. Na stronie garrett nie jest dosłownie napisanę, że zwiększa zasięg. W takim wypadku snajper" miałby zasięg 5- 15 cm.Takie moje zdanie. Pozdrawiam garrettowców.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.