Skocz do zawartości

Kupno wykrywacza z zagranicy.

zibi4t

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Może się ktoś orientóje czy są jakieś problemy z zakupem wykrywacza z Angli lub Irlandi przez internet ze sklepu lub od producenta ( jakieś dodatkowe opłaty i czy to wyjdzie taniej:)
Pozdrawiam
Napisano
Ja kupiłem używaną wykrywkę, ale na aukcjach ebay.com.
Ponieważ przedmiot musiałem wprowadzić do obrotu wewnątrzwspólnotowego" :-) zapłaciłem dodatkowo jakieś 28-29% (podatek VAT + cło). Ale i tak się opłacało :-).

Oczywiście problem ten nie dotyczy zakupu w kraju unijnym.

Pozdrawiam
Napisano
Witam
Sprawdzić odowód" sprzedawcy tzn.co dokładnie jeśli chodzi o sklep który prowadzi sprzedaż wysyłkową.
Pozdrawiam Żaba.
Napisano
Witam!

Chodzi o to by sklepo miał ustabilizowaną renomę a nie był firmą - krzakiem" :)
Tu masz listę: http://www.wykrywacze.info/forum/viewtopic.php?t=108
Sklepy są sprawdzone i ok:)

Pozdrawiam

VW
Napisano
A jak jest z przesyłkami jak długo trzeba czekć i czy dochodzą bez problemu,czy są one ubezpieczone na wypadek zniszczenia lub zaginięcia,wiadomo są pewne obawy gdy się kupuje z zagranicy,a może mi się tak tylko wydaje.
Pozdrawiam
Napisano
Witam!

Zawsze proś o insured parcel", tak na wszelki wypadek:)
Paczki raczej dochodzą, choć oczywiście zdarzają się dramaty.. Jeśli masz kogoś znajomego w UK, to warto rozważyć opcję podania wykrywacza którymś z autokarów jeżdżących do Polski. To normalna, płatna usługa, gdzie masz gwarancję szybkiego i bezpiecznego transportu.

Pozdrawiam

VW

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie