zibi4t Napisano 17 Styczeń 2007 Autor Napisano 17 Styczeń 2007 WitamMoże się ktoś orientóje czy są jakieś problemy z zakupem wykrywacza z Angli lub Irlandi przez internet ze sklepu lub od producenta ( jakieś dodatkowe opłaty i czy to wyjdzie taniej:)Pozdrawiam
adamix Napisano 17 Styczeń 2007 Napisano 17 Styczeń 2007 ja wiem ze w angli np.xlt ze sklepu kosztuje ok. 1000zl mniej niz w polsce/z ladowarka bateriami i oslona na cewke/
zibi4t Napisano 17 Styczeń 2007 Autor Napisano 17 Styczeń 2007 Chciałem się zorjentować czy ktoś już kupował w ten sposób tzn.przez internet z przesyłką do Polski.
VanWorden Napisano 18 Styczeń 2007 Napisano 18 Styczeń 2007 Witam!Tak, można w ten sposób kupić, musisz tylko sprawdzić odowód" sprzedawcy ;)PozdrawiamVW
Louis Napisano 18 Styczeń 2007 Napisano 18 Styczeń 2007 Ja kupiłem używaną wykrywkę, ale na aukcjach ebay.com.Ponieważ przedmiot musiałem wprowadzić do obrotu wewnątrzwspólnotowego" :-) zapłaciłem dodatkowo jakieś 28-29% (podatek VAT + cło). Ale i tak się opłacało :-).Oczywiście problem ten nie dotyczy zakupu w kraju unijnym.Pozdrawiam
zibi4t Napisano 18 Styczeń 2007 Autor Napisano 18 Styczeń 2007 WitamSprawdzić odowód" sprzedawcy tzn.co dokładnie jeśli chodzi o sklep który prowadzi sprzedaż wysyłkową.Pozdrawiam Żaba.
VanWorden Napisano 18 Styczeń 2007 Napisano 18 Styczeń 2007 Witam!Chodzi o to by sklepo miał ustabilizowaną renomę a nie był firmą - krzakiem" :)Tu masz listę: http://www.wykrywacze.info/forum/viewtopic.php?t=108Sklepy są sprawdzone i ok:) PozdrawiamVW
zibi4t Napisano 18 Styczeń 2007 Autor Napisano 18 Styczeń 2007 Dzięki za pomoc,jest tam właśnie adres sklepu o który mi chodziło.Pozdrawiam
zibi4t Napisano 18 Styczeń 2007 Autor Napisano 18 Styczeń 2007 A jak jest z przesyłkami jak długo trzeba czekć i czy dochodzą bez problemu,czy są one ubezpieczone na wypadek zniszczenia lub zaginięcia,wiadomo są pewne obawy gdy się kupuje z zagranicy,a może mi się tak tylko wydaje.Pozdrawiam
VanWorden Napisano 19 Styczeń 2007 Napisano 19 Styczeń 2007 Witam!Zawsze proś o insured parcel", tak na wszelki wypadek:) Paczki raczej dochodzą, choć oczywiście zdarzają się dramaty.. Jeśli masz kogoś znajomego w UK, to warto rozważyć opcję podania wykrywacza którymś z autokarów jeżdżących do Polski. To normalna, płatna usługa, gdzie masz gwarancję szybkiego i bezpiecznego transportu.PozdrawiamVW
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.