Skocz do zawartości

Tannenberg Denkmal

Garbiak

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 441
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

...nie poniał aluzji: otwarta dłoń... W okolicach hodowli sarenek natomiast i wprost od sąsiada a hodowcy łosi 2 dolne . Ta górna właśnie wyszła wczorajszego wieczora. Najazd na hodowcę sarenek i okolice został zakończony :)

Napisano
w samej rzeczy piekne fanty - wiwat mistrzowie swiata i okolic - a pamietacie troszku i o mojej skromnej osobie ??
pozdrowienia dla wsiech tannenbergowych znajdywaczy i innych nieznajdywaczy :)
Napisano
Jako następny zadowolony,teraz Michał jest gotów podarować Ci w dowód wdzięczności piękną klamrę lub blachę z ładnym numerkiem :)
Napisano
Aż dwie? Zaraz..3 ! Faktycznie nieżle po takich książkach,mapach,długich wieczorach.Podzielić się można,aby nie bebudem na pół...Frozer też fajną klamrę łyknął i oczywiście z wdzięczności za nieoceniony wkład w poszukiwania i koncepcje oparte na Zbysiu Wittmanowym tyle ,że najpierw była ta jedna do wzięcia a potem dopiero inne.
Nie pamiętając prekursorkiego słuchania bez cewki i odstępywania co drugiego sygnału pozdrawiam i zmykam bo to już są jaja.
Czarne jagódki for ever w unii też. Wpadaj Andrzej, coś się jeszcze znajdzie na nowym miejscu.
Napisano
aaaaa taaak, pamietam, co drugi sygnal no jakzeby mmogl zapomniec
masz luske z takim biciem? o taak, t ociekawe bicie, a teraz moje, o niemozebyc zlote 20 marek, nastepna bedzie dla ciebie, to na pewno to, nie? to tylko 5 kopiejek? nastepna dla ciebie, o jakze mi milo kolejne 20 marek wedruje do kieszeni

i spokuj wreszcie...
Napisano
Tak ,tak Michał, z twojego i trochę. Za długo się uczysz do tych egzaminów a nie zdałeś tego najważniejszego.
Napisano
Frozzerze, a może napiszesz małe sprostowanie? Podam Ci przykład:

Tasak wymieniony u pana K. na Karolku za klamrę i inne fanty. Z tego co się orientuje pan K. nie hoduje saren i nie mieszka w lesie..."

To tylko przykład, ale radzę go wykorzystać w celu uratowania własnego honoru.
Napisano
panie szwadron 88 (coza osobliwy mail) nie wiem o jakim panie karolu pan mowi, nikogo takiego nie znak, rowniez nie wiem co to za tajemniczy pan k
wiem jedno,ze dziwne rzeczy wypisujesz, i jeszcze dziwniejszych rzadasz ode mnie, moze napiszesz wyjasnienie? i sie podpiszesz, chetnie przeprowadze z toba jakakolwiek dyspute, jezeli wogole bedzie takowa warta

czego ty wogole chcesz odemnie?

Napisano
Na ostrzu brak zbrodcza, co świadczy o tzw. pasówce (inne ostrze, inna rękojeść). Numer wybity na rękojeści oglądałem nieraz u pana K. handlującego na PLACU Karola w Olsztynie (Allenstein). Przedmiot dysputy leżał u owego jegomościa od kilku ładnych lat.

Jeśli chodzi o mój podpis to myślę, że Duch Wojny jest równie wymowne jak Frozzer", chociaż może nieco bardziej...

A mail jak mail, czyżby się ósemeczki nie podobały?
Napisano
Małe sprostowanie z mojej strony. Na ostrzu nie brakuje zbrocza a grani, natomiast przy jelcu krótkiego płazu. Ostrze wyżej wymienione jest wykonanen półkoliście, a nie powinno.
Napisano
numerki m isie nie podobaja, bo pochodza od jakze wymownego ztwierdzenia heil hitler

zbrocza brak, to owszem, ale jeszcze nie widzialem tasaka ze zbroczem (oprocz wersji artylerysjkiej z pila)

byc moze wersje tasakow pomyliles?

jednakze nie wiem do dzis gdzie jest plac karola
Napisano
co do wykonania polkolistego zaokraglenia, to tasak nosli lekkie slady ostrzenia, byc moze byl pomocny przy zazynaniu saren, i wlasciciel go ostrzyl
Napisano
Odbiegliśmy od sedna sprawy. Krótko, od kilku lat tasak ten krążył po olsztyńskich targowiskach.
Napisano
jesli moge byc pomocny dla tych debili i sk..... od rozkopywania cmentarzy :
- sadek - ktos byl przed wami
- malga - jest szansa*
-kannwiesen - szansa*
no hity sezonu :
- orlau szansa x2
- lahna rowniez razy dwa

* ze was zlapia
** ze was zlapia i skarza

pozdrawiam i zycze powodzenia - sluzba odpowiedzialnym za lapanie hien

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie