Skocz do zawartości

Tannenberg Denkmal

Garbiak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam

Może jest szansa, że ktoś zna odpowiedniki polskie, niemieckich nazw miejscowości na Mazurach:
Retbowen - ?
Wallendorf - ?

Pozdrawiam
Andreos
  • Odpowiedzi 441
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Witam znajomych z Karolinki". 2A2 miał rację mówiąc, że zapanowała leśna cisza" z mojej strony. Nie pamietam tak pracowitego roku w LP. Doszło jeszce formatowanie dysku (starciłem wasze maile) i problemy z łączem. Obiecałem, że napiszę jak leśnicy podchodzą do spraw poszukiwaczy. Dajcie mi czas do soboty/niedzieli.
Życzę sukcesów.
Do miłego.
Mariusz (leśniczy)
Napisano
I słowo stało się literami:
http://www.odkrywca-online.pl/index1.php?action=forum&iletab=jedna&sub=pokaz_watek&id_forum=0&ktory=124291#124291

Pozdrawiam wszystkich.
Mariusz
  • 3 weeks later...
Napisano
Rondi ,dzięki tobie cisza przerodziła się w czyny. Nie ma jak las z leśniczymi :)Klamra się wprostowała - skórka pozostała,guziki czyste a czekają pałasze. Dzisiaj uruchomiła się wierza (przyszły dane). Punkt opatrunkowy woła. Pozdro dla wszystkich załóg w to święto. Co u Was ?
Napisano
Witam
Cóż, ja żyję (pomimo kiepskiego sobotniego wieczoru).Guziczki po wyczyszczeniu okazały się całkiem ładne, monetki jeszcze nie czyściłem. A pałasze..........
Pozdrawiam i do jak najszybszego zobaczenia.
Napisano
witam
Dzięki za pozdrowienia od malczików spod Karolinki i pozdrowienia abarotne od grupy Wielkopolskiej.
Rondi twe uwagi na temat Ludzi Lasu wykorzystałem w 100% :)
No i cieszą fanty u nas o smaku I wojennym" jako i u Was.
Pozdrowienia
Nr44
Napisano
Dzięki, koledzy, za wspólnie spędzony dzień.
Pałasze były niesamowite...
pewnie kilka tam ich jeszcze jest...
Ostatnia mucha jelenia" wyszła z brody w niedzielę :-).
Do następnego widzenia.
  • 3 weeks later...
Napisano

Jako, iż ten post rozpoczął temat Denkmalu oto i pamiątka z tegoż. Wyleciała w powietrze razem z nim. Niemiecka wersja wydarzeń to co nieco zmodyfikowana ludzkość na kuli ziemskiej wyrzucająca królowi Anglii rozpętanie tej straszliwej światowej porzogi ...

• 3 weeks later...
Napisano

Witam Koledzy,
Z buta dać trzeba gdy zima taka tęga więc i do buta można znależć coś. Raned: Szczetinin Moskwa, ten sam rysunek i chyba to samo miejsce.Gdyby nie twoja uwaga o białym metalu nie zwróciłbym uwagi. Faktycznie przebija na biało przez patynkę. Wcześniej inne klamerki tamże z tym iż bez sygnatur.
pzdr :)

Napisano
Witam.

Nie mam moze takich osiągnięć jak koledzy z tego postu ale coś nieco Tannenberg mnie też ofiarował :).
Klamrę carską, guziczki, czyb pikelhauby, magazynek od naganta. Skromnie ale to zawsze coś.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie