Skocz do zawartości

Co wojsko ukrywało w Sierakowie???

pustelnik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
To co znalazłem na temat jednostki w Sierakowie to to że ma NR JW. 2464 Sieraków k. Lublińca i zajmuje się rozpoznaniem radioelektronicznym.
Może ktoś napisze coś więcej naten temat bo nigdzie nic nieidzie znaleść interesuje mnie w jakim celu wybudowano tyle i tak ogromne obiekty i poco schowano je tak głęboko w ziemi
Napisano
A dlaczego nie?
Zadna tajemnica czym sie zajmuje jednostka- gorzej by bylo gdybys udzielal informacji na temat szczegolow sprzetu czy rzeczy objetych klauzula poufne tajne itp itd
Napisano
Zgadza aię wojsko niepowinno mieć nic do ukrycia wtedy nie było by tyle plotek,
sam pan minister powiesział że wojsko niema nic do ukrycia
było to w czasie kiedy zniesiono zakaz fotografowania
Napisano
ha byla to radiologiczna oslona jednostki 4101 w lublincu polaczona z wojskiem opl stacjonujacym bezposrednio na terenie jednostki 1 batalionu szturmowego
  • 4 weeks later...
  • 7 months later...
Napisano
to bardzo ciekawe miejsce są tam gigantyczne radary i bunkry pod ziemią -jest to jednostka nasłuchu łaczności troposferycznej typu BARS -warto byłoby zebrać ludzi i uwolnić ten obiekt z klauzuli ciemności (ja to sie dzieje w niemczech czy na słowacji) i stworzyć tam miejsce do zwiedzania -proszę zainteresowanych o kontakt lp1979@wp.pl
  • 1 month later...
Napisano
Witam bywalem czesto w miejscu o którym mówicie jeżeli chodzi o zwiedzanie to naprawde nie specjalne atrakcje ale fajna spraw anp na paintball jak macie jakies oytania względem tego obiektu to piszcie.... pozdro PS juz nie jest tajny
  • 1 month later...
Napisano
dużo o tej jednostce jest opisane pod tym adresem: http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=248910&id_forum=0#ost
są tam opisane dwie różne jednostki, leżące blisko siebie, podobno są połączone tunelem podziemnym(w co nie wierzę), ARQ gdybyś mógł to napisz wszystko co wiesz o tym obiekcie, mieszkam ok. 3 może 4 km w linii prostej od tej jednostki, myślę się tam wybrać w najbliższym czasie :), zresztą nie pierwszy raz. :D
  • 3 weeks later...
Napisano
Miejsce na pewno bardzo ciekawe, szczególnie dla lubiących technikę i pasjonatów historii najnowszej. Jeszcze jest czas , choć już coraz mniej. Wszystko niedługo zarosną pokrzywy. Co nie przerdzewieje to rozkradną złomiarze. Temat trzeba nagłośnić. Prasa, TV.
Z tego co wiem to część hotelowa już jest użytkowana , oczywiście przez służby cywilne. Ale anteny i to co do nich było podłączone to temat jak najbardziej dla ODKRYWCY!!!
  • 11 months later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie