irade Napisano 16 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2007 witam:) czy ktoś z Was wie gdzie można dostać dobrą kopię przybornika (nie licząc Pana Frankowskiego)za rozsądne pieniądze? pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 16 Styczeń 2007 Share Napisano 16 Styczeń 2007 Irade, wypisz może po kolei w jednym poście, co Ci będzie potrzebne do wyposażenia rekonstruowanej postaci - będzie łatwiej jak się w jednym wątku będziemy na tymzastanawiać.A tu tak na gorąco masz pojemnik z Allegro - nawet się fajnie prezentuje - ale jak chcesz lepsze zdjęcia poproś sprzedającego:http://www.allegro.pl/item157566871_taszka_celowniczego_mg_34_42.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irade Napisano 17 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2007 no w sumie to najbardziej palący jest ten przybornik:)potem czapeczka, zelta, kapota zimówka i kabura do p 38 lub p 08 :) adalej to już tylko drobiazgi:) pozdro:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 17 Styczeń 2007 Share Napisano 17 Styczeń 2007 Irade, a kapota zimowa to jaka ma być?Płaszcz M36, M40, M42 – to wydatek ok. 600 PLN. Ja sobie kiedyś sprowadziłem za w sumie 520 PLN płaszczyk M40 z Azji (bardzo starannie i zgodnie z oryginałem wykonany).Czy też dwustronna parka M42 w kamuflażu? A jeżeli tak to w jakim: mysioszarym, Splittertarn (geometrycznym), Sumpfmustertarn (błotnym). W STURMie są one po ok. 450 PLN (mysie). Do tego by się od razu spodenki zimowe przydały. Ja wyrwałem od nich parkę w Splitterze za 320 PLN, ale one są z jakiegoś powodu tańsze. Kabur masz na Allegro pełno – miękkie i twarde do P38 oraz twarde do Parabelki – to koszt ok. 150 PLN. Choć ostatnio była miękka kabura do Walthera za 50 PLN i nie poszła, choć bardzo ładna – sam bym kupił ale mam przejściowe trudności finansowe ;)Zelta – tu kwestia wyboru: nowy STURM 190 PLN lub oryginał w cenie 200 – 250 PLN, ale trzeba uważać, bo można naciąć się na chłam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boguh Napisano 17 Styczeń 2007 Share Napisano 17 Styczeń 2007 Witam,widze wzmianke o moim przyborniku do emgiety.W razie pytań prosze pisać na meila sturmgeschutze@wp.pl lub postaram sie sledzic forum i odpowiedzieć na ewentualne pytania.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 17 Styczeń 2007 Share Napisano 17 Styczeń 2007 Hindus - nie sugeruj się cenami z allegro ;oZelta u Maćka - 150 (prawie 200 zł to zlodziejstwo) płaszcz M36 - 550 Parka mysioszara - 420... i tak dalej ; )Przyborniki też ma ale nie pamietam po ile - jak sie ma zwymiarowany org to mozna smiało samemu szyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irade Napisano 18 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2007 no chodzi mi o parke:)kiedys Pan Xmagnus miał na allegro jedną sztuke na próbe za niecałe 300 zł ( http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=148457038 )wygląda nieźle i ma jeszcze je sprowadzić. Za 200 zł można całkiem ładną orginalną celte trafić ( http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=145019213 ) no a o ten przybornik juz wysłałem maila do MAćka. A czy ktoś sie może orientuje czy Maciek sprzedaje przez allegro? bo mi w w poprzednim mailu napisał ze handluje we Wrocławiu i Bytomiu a tam mam troche daleko:) pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irade Napisano 18 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2007 Panie Hindus. chodziło ci o tą kabure? http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=158560277 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 18 Styczeń 2007 Share Napisano 18 Styczeń 2007 Nie handluje przez allegro ale po co komu allegro - mozesz przeciez zadzwonic i obdgadac sprawe a zdjecia zobaczyc na allegro gdzie ceny są o kilkanascie do kilkadziesiąt % wyższe.A org celty szkoda do rekonstrukcji w dobie niezłych kopii. Pozatym taka kopia jest mocna, trwała, zaimpregnowana i ma szereg zalet - oryginał jest dobry ale na półke a nie do wskakiwania z nim w błoto, tym bardziej że kopia jest tańsza i dostępna od ręki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 19 Styczeń 2007 Share Napisano 19 Styczeń 2007 Irade - nie, nie o tą kaburą mi chodziło - to jest powojenna, policyjna kabura do pistoletu Walther P-1 (skróconej wersji P-38) - i niewiele ma wspólnego z wojenymi kaburami.A jeżeli chodzo o taszkę na narzędzia do MG, to tutaj na fotkach masz go zwymiarowanego - spróbuj uszyć - wyjdzie Ci taniej, a po za tym będziesz miał satysfakcję :)http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=314883ebb716eb01http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=260426a436da9787http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=738b4b758b9717e4http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=7afe6bf1d807a34b Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 19 Styczeń 2007 Share Napisano 19 Styczeń 2007 ...tylko mam nadzieję że wyjdzie Ci lepiej niż ten z aukcji :o) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parti78 Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 wykopałem oryginał jest poszarpany i powyginany w paru miejscach. Mam nawet 2 czesci metalowe z tego przybornikaPost został zmieniony ostatnio przez moderatora mietek 15:34 24-01-2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irade Napisano 24 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2007 ja bym poprosił o jakieś fotki :) mail: kosiukosiu@poczta.onet.pl :) pozdro:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parti78 Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 Hindus, a powiedz mi taką sprawę, na Twoich zdjęciach tasza ma doszywaną klapę na brązowy pas. Na innych widziałem, że taszki mają klapę i plecy wykonane integralnie, jest to jeden kawałek skóry. Jak się te rozwiązania mają do siebie? Zależy to od producenta, okresu czy po prostu oba rozwiązania były stosowane równolegle?PozdrawiamGunter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalczewski Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 Jak piornik byl wykonany z tektury to laczenie bylo skorzane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 28 Styczeń 2007 Share Napisano 28 Styczeń 2007 Hindus - skad masz te fotki?pytam, bo to moj przybornik i sam go wymiarowalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 28 Styczeń 2007 Share Napisano 28 Styczeń 2007 Froz [odpowiem, choć pytanie nie było do mnie]- wydaje mi się, że już kiedyś na tym forum, lub na caffe Allegro zapodałeś to wymiarowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 29 Styczeń 2007 Share Napisano 29 Styczeń 2007 Może i na „Odkrywcy” te zdjęcia też już się pojawiły, nie wiem. Na Cafe Allegro rzeczywiście były, ale ja je mam od znajomego – a on chyba z portalu o poszukiwaniu skarbów. Więc już są w sieci dość popularne, jaki widać.Przepraszam Frozzer jeżeli czujesz się urażony, że nie zamieściłem źródła pochodzenia tych zdjęć, ale po prostu go nie znałem (aż do teraz ;), a jak widzisz chciałem wyłącznie pomóc koledze.Z drugiej strony wielki ukłon w Twoją stronę, że podjąłeś się trudu zwymiarowania swojego przybornika i podzieliłeś się tą wiedzą z innymi.PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irade Napisano 30 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2007 witam ponownie:) tak wygląda przyborniczek od Maćka:) cena to 270zł:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irade Napisano 30 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2007 wnętrze:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irade Napisano 30 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2007 i tył:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irade Napisano 30 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2007 poza tym feldmutzka 70 z obszyciem no i zelta tak jak pisaliście 150:) pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 1 Luty 2007 Share Napisano 1 Luty 2007 hindus - nie czuje sie urazony, zrobilem je poto aby ludzie z nich kozystali :)bylem ciekaw jak dalece juz sie rozsialy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aslv Napisano 1 Luty 2007 Share Napisano 1 Luty 2007 Witam Irade mozesz zaposac jakis namiar na tego macka tez zainteresowany jestem ta taszka i nie tylko.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.