Skocz do zawartości

Ace 250 pierwszy spacer iii ????

Arek28

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Trafiłem tego fanta;)na pierwszym spacerku z Ace250 ale mimo tego że wyciąłem 3kwadraty od lewej to i tak (kapsle i pul-tab) jest wielkim problemem!!!Czy jest na to sposób czy trzeba ryć w ziemi i tyle?

Napisano
witaj

wycinam tylko sygnały pochodzące od drobnego złomu żelaznego kopię wszystko co jest kolorem. kop jak najwięcej a zobaczysz jak wiele fantów byś zostawił sygnał od pulltaba to równie dobrze może być jakieś liche sreberko lub złotko, co do polmosów- często wychodzą mi ładne guziki
starożytni indianie mówili najlepszą dyskryminacje ma saperka" :-))))
swoją drogą ładny fant jak na pierwszy raz
mój kolo biega z ace 250 to skuteczny sprzęt
pozdro
Napisano
Mam inny problem- czasmi pokazuje mi na początku kolor, a po następnym sprawdzeniu tego sygnału już iron. Czy można mu wieżyć, czy kopać?
Napisano
Raczej kopać chyba ze pokuzje Ci cały czas na zelazo to raczej moze być jakis zardzewiały kapsel lub drut juz bardzo zardewiały
Napisano
witajcie :)
to ja też mam pytanie :)
Jak ACEa ustawić na łażenie po plaży? na all metal?
z tego co słyszałem jak wytnę pul taby to mogę np jakiegoś małego sreberka nie znaleźć... a odłamków to raczej na plazach już nie ma..
pozdroofka :)
Napisano
witam
Karpik jeżeli pokazuje najpierw kolor póżniej żelazo zdejmij łopatke ziemi z nad fantu i ponownie sprawdź czasem wystarczy tylko naruszyć grunt i odrazu wiadomo co jest
pzdr
Napisano
Tak hektor masz rację. Już obcykałem. Jak jest złom to po ujęciu" paru cm. powie prawdę ale zdaża mi się to na większych głebokościach lub z obiektami w kształcie koła (wredny uparcie pokazuje, że żelazna 7cm obręcz to kolor). Może na to masz jakiś sposób? Pozdrawiam. Karpik.
Napisano
hej
prawie" każdy wykryl obręcz stalową pokaże jako kolor.
Karpik generalnie kope każdy sygnał co do którego mam podejrzenia że może być kolorem. jak długo biegasz z ace?
pzdr
Napisano
witaj
więc to dopiero początki ;-) z tym sprzętem
jak każdej wykrywki musisz się osłuchać
jeżeli masz w pobliżu jakieś jeziorko z plażą wyskocz i potestuj różne nastawy dyskryminacji staraj się nauczyć w jaki sposób sygnalizuje pulltaby polmosy itp.
plaże mają dużą powtarzalność znalezisk najczęstszych kolorków to idealne miejsce do testowania nowego sprzęta
pzdr
Napisano
A co do problemu dostawania sie piasku miedzy cewkę a osłone,to ja rozwiazałem ten problem cienka warstwą SILIKONU.I myśle że to dobry pomysł!
Napisano
witam ja od 1,5 roku biegam z ace 150 fajny wykrywacz wykopałem parę fajnych rzeczy klamry pruskie jedną wh jedną ss kilka carskich hełmy ruskie i niemieckie monet oczywiście od cholery guziki itp niektórzy śmieją się że to wykrywacz plażowy ale naprawde ace 150 i 250 to dobre wykrywacze pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie