Skocz do zawartości

spodnie na reko.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
SPODNIE SUKIENNE DDR-WH/SS -ROZMIAR L -NÓWKI ! (numer 154505162)
nadają się jako spodnie WH? Po poewnych przeróbkach kieszeni powinny byc ok. a kolor? Może byc?
Napisano
Tak jak w przypadku bluzy, o którą pytasz w innym wątku - nie mają one nic wspólnego z niemieckimi spodniami z okresu II WŚ i w związku z tym do rekonstrukcji WH się nie nadają.
Napisano
Te spodnie to totalny syf, miałem kiedyś i szczerze nimi gardz ę a jedyne co można z nich zrobić to obicie kanapy. Lepiej szukać spodni szwedzkich lub kupic porządne kopie.
Napisano
Jak dla mnie tylko kopia. Szwedzkie mają kiepski kolor i krój, jak dla mnie się nadają do reko.
Zastanawia mnie, czemu są tak popularne w Polsce?
Napisano
Ja osobiscie mam kopie spodni z Hero, tez nie są idealne ale cóż zrobic ; )

Czemu są tak popularne? Bo spodnie (w przecwieieństwie do kurtek) nie są już tak skomplikowanym i zauwazalnym elementem (lepiej miec kurtke ze Sturma i gacie szwedy niż spodnie ze Sturma a kurtke szwedzka ; ) )a szwedzkie gacie są a raczej były łatwo dostępne i tanie. Tak mi się bynajmniej wydaje ; )

Innym problemem jest dostępnosć spodni M37 szarych - większosc lata w szwedach bo Sturmowskich wyrwać nie sposób a płacenie ponad 450 zł za gacie z Lost Battalions z wysyłka to moim zdaniem przesada - lepiej zainwestować w buty z prawdziwego zdarzenia. Chyba że znasz jakieś źródlo naprawde dobrych spodni Steingrau w cenie porównywalnej do produktow Sturma.
Napisano
Obu za 400 nie dostaniesz.

Najtańsza opcja która w miare zadowala (dotyczy to spodni bo kurtka jest tip-top) To kurtka od Sturma - 450 zł z obszyciami (np u Macka Koziczaka - daj znac jak bys chciał namiary) oraz ok 80-100 zl za spodnie szwedzkie - komplet masz wiec za 550 zł. Druga opcja to komplet kurtka + gacie sturma (ale szarych nie robia tylko feldgrau) to z kolei 450 + 250 czyli 700 zł.

Nie sa to grosze ale warto uzbierać, szczególnie ta druga opcje ;)
Napisano
MAB a masz może namiar na spodnie szwedzkie w mniejszym rozmiarze, bo można przypuszczać że tak na podst. Twojej wypowiedzi ;)

Pzdr.
Sonder
  • 1 year later...
Napisano
do REKO nadaje sie nawet cywilny waciak roboczy w kolorze niebieskim...

do rekonstrukcji - chyba kpisz...nic ze szwajcarskiej mundurówki (ani kurtki ani spodnie ani płaszcze) nie jest dobrym zamiennikiem i tyle.
Napisano
Wybaczcie ze zmienię trochę bieg tematu lecz nieznacznie. Mianowicie chodzi o transport spodni czy tez innych wyrobów z LB czy 1944Militaria ? ściąga to ktoś czy trzeba samemu jak tak to prosiłbym o jakieś wskazówki co do ceny wysyłki i cła na priva (nigdy nie ściągałem zza oceanu wiec proszę o wyrozumiałość)
pozdrawiam
Napisano
Mam 175 cm wzrostu, mam zamiar kupić spodnie szwedy na rozmiar 180-185.Czy będzie potrzeba skracać, jak tak, to jak bardzo(chodzi o długość, czy się wogule da) i jak wygląda regulacja nogawek.
  • 2 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie