Parti78 Napisano 12 Styczeń 2007 Autor Napisano 12 Styczeń 2007 SPODNIE SUKIENNE DDR-WH/SS -ROZMIAR L -NÓWKI ! (numer 154505162)nadają się jako spodnie WH? Po poewnych przeróbkach kieszeni powinny byc ok. a kolor? Może byc?
Hindus Napisano 12 Styczeń 2007 Napisano 12 Styczeń 2007 Tak jak w przypadku bluzy, o którą pytasz w innym wątku - nie mają one nic wspólnego z niemieckimi spodniami z okresu II WŚ i w związku z tym do rekonstrukcji WH się nie nadają.
Parti78 Napisano 12 Styczeń 2007 Autor Napisano 12 Styczeń 2007 dzięki. Wyglądają podejżanie a na allegro oczywiście napiszą , ze nadają się do wszyskiego... farsa..
ober_schutze Napisano 12 Styczeń 2007 Napisano 12 Styczeń 2007 Te spodnie to totalny syf, miałem kiedyś i szczerze nimi gardz ę a jedyne co można z nich zrobić to obicie kanapy. Lepiej szukać spodni szwedzkich lub kupic porządne kopie.
Horst Napisano 12 Styczeń 2007 Napisano 12 Styczeń 2007 Jak dla mnie tylko kopia. Szwedzkie mają kiepski kolor i krój, jak dla mnie się nadają do reko.Zastanawia mnie, czemu są tak popularne w Polsce?
ober_schutze Napisano 12 Styczeń 2007 Napisano 12 Styczeń 2007 Ja osobiscie mam kopie spodni z Hero, tez nie są idealne ale cóż zrobic ; )Czemu są tak popularne? Bo spodnie (w przecwieieństwie do kurtek) nie są już tak skomplikowanym i zauwazalnym elementem (lepiej miec kurtke ze Sturma i gacie szwedy niż spodnie ze Sturma a kurtke szwedzka ; ) )a szwedzkie gacie są a raczej były łatwo dostępne i tanie. Tak mi się bynajmniej wydaje ; )Innym problemem jest dostępnosć spodni M37 szarych - większosc lata w szwedach bo Sturmowskich wyrwać nie sposób a płacenie ponad 450 zł za gacie z Lost Battalions z wysyłka to moim zdaniem przesada - lepiej zainwestować w buty z prawdziwego zdarzenia. Chyba że znasz jakieś źródlo naprawde dobrych spodni Steingrau w cenie porównywalnej do produktow Sturma.
Parti78 Napisano 13 Styczeń 2007 Autor Napisano 13 Styczeń 2007 Prosze o namary na firmę, osobę która by mogła mi sprzedac bluzę mundurową i spodnie WH za około 400zł.
ober_schutze Napisano 13 Styczeń 2007 Napisano 13 Styczeń 2007 Obu za 400 nie dostaniesz.Najtańsza opcja która w miare zadowala (dotyczy to spodni bo kurtka jest tip-top) To kurtka od Sturma - 450 zł z obszyciami (np u Macka Koziczaka - daj znac jak bys chciał namiary) oraz ok 80-100 zl za spodnie szwedzkie - komplet masz wiec za 550 zł. Druga opcja to komplet kurtka + gacie sturma (ale szarych nie robia tylko feldgrau) to z kolei 450 + 250 czyli 700 zł.Nie sa to grosze ale warto uzbierać, szczególnie ta druga opcje ;)
Parti78 Napisano 13 Styczeń 2007 Autor Napisano 13 Styczeń 2007 dzięki. może za 500 uda się takizestaw" załatwic. Spodnie mogą byc spokojnie szwedy. Dzięki jeszcze raz za info.
MAB Napisano 13 Styczeń 2007 Napisano 13 Styczeń 2007 A ma ktoś może namiar na spodnie szwedzkie w większym (w pasie) rozmiarze?Pzdr., MAB
Sonder Napisano 13 Styczeń 2007 Napisano 13 Styczeń 2007 MAB a masz może namiar na spodnie szwedzkie w mniejszym rozmiarze, bo można przypuszczać że tak na podst. Twojej wypowiedzi ;)Pzdr.Sonder
MAB Napisano 14 Styczeń 2007 Napisano 14 Styczeń 2007 W tym sęk, że nie mam dostępu ani do mniejszych, ani do większych :(
desertstone Napisano 3 Marzec 2008 Napisano 3 Marzec 2008 Czy warto kupic spodnie od szwajcara na reko?
Bergfuhrer Napisano 3 Marzec 2008 Napisano 3 Marzec 2008 do REKO nadaje sie nawet cywilny waciak roboczy w kolorze niebieskim...do rekonstrukcji - chyba kpisz...nic ze szwajcarskiej mundurówki (ani kurtki ani spodnie ani płaszcze) nie jest dobrym zamiennikiem i tyle.
Martin44 Napisano 3 Marzec 2008 Napisano 3 Marzec 2008 Wybaczcie ze zmienię trochę bieg tematu lecz nieznacznie. Mianowicie chodzi o transport spodni czy tez innych wyrobów z LB czy 1944Militaria ? ściąga to ktoś czy trzeba samemu jak tak to prosiłbym o jakieś wskazówki co do ceny wysyłki i cła na priva (nigdy nie ściągałem zza oceanu wiec proszę o wyrozumiałość)pozdrawiam
swojak Napisano 7 Marzec 2008 Napisano 7 Marzec 2008 Mam 175 cm wzrostu, mam zamiar kupić spodnie szwedy na rozmiar 180-185.Czy będzie potrzeba skracać, jak tak, to jak bardzo(chodzi o długość, czy się wogule da) i jak wygląda regulacja nogawek.
desertstone Napisano 15 Marzec 2008 Napisano 15 Marzec 2008 Witam ,potrzebuje kupić szwedy jako m37 WH,ciężko je zdobyć może ktoś z Was ma dojścia do tych spodni.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.