Niedawo przeglądałem starą księgę parafialną z Bralina (z lat 1742-1911) i przypadkowo znalazłem odcisk pieczęci z napisem Bralin Gerichts Siegel" - na dokumencie z roku 1804. Czy jakiś fachowiec może coś więcej powiedzieć (np. o kolorystyce, czasie powstania, kto jej używał?) na podstawie odcisku? Gdzie kogoś takiego szukać? WYMIARY: wys. 22mm, szer. 20 mm (owal). CO PRZEDSTAWIA?: na środku wysokie drzewo, na pniu litera B, z lewej maleńkie drzewko, stoją na wzgórzu. Duże drzewo wygląda jakby miało jakieś owoce?!, tymczasem nasz aktualny herb przedstawia drzewo iglaste. PROSZĘ o identyfikację.
Pytanie
Bralin
Niedawo przeglądałem starą księgę parafialną z Bralina (z lat 1742-1911) i przypadkowo znalazłem odcisk pieczęci z napisem Bralin Gerichts Siegel" - na dokumencie z roku 1804.
Czy jakiś fachowiec może coś więcej powiedzieć (np. o kolorystyce, czasie powstania, kto jej używał?) na podstawie odcisku? Gdzie kogoś takiego szukać?
WYMIARY: wys. 22mm, szer. 20 mm (owal). CO PRZEDSTAWIA?: na środku wysokie drzewo, na pniu litera B, z lewej maleńkie drzewko, stoją na wzgórzu. Duże drzewo wygląda jakby miało jakieś owoce?!, tymczasem nasz aktualny herb przedstawia drzewo iglaste.
PROSZĘ o identyfikację.
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.