zborap Napisano 9 Styczeń 2007 Autor Napisano 9 Styczeń 2007 Witam. W ubiegłym miesiącu trafiłem na stanowisku w okopie taką skrzynkę. Oprócz niej leżały dwie puste amunicyjne identyczne jak do MG. Nie jestem pewny do czego służyła.
PATRON Napisano 10 Styczeń 2007 Napisano 10 Styczeń 2007 czyli mamy tutaj polski wodnik do ckm, prawdopodobnie używany do maksa 08/15 , na koncówkach tasmy bedziemy mieli bicia prawdopodobnie producenta z Bydgoszczy.wodnik - zasilał chłodnicę w wodę ...PATRON
zborap Napisano 9 Styczeń 2007 Autor Napisano 9 Styczeń 2007 Witam. W ubiegłym miesiącu trafiłem na stanowisku w okopie taką skrzynkę. Oprócz niej leżały dwie puste amunicyjne identyczne jak do MG. Nie jestem pewny do czego służyła.
zborap Napisano 9 Styczeń 2007 Autor Napisano 9 Styczeń 2007 Przed stanowiskiem leżała parciana taśma z polską amunicją na 250 szt. co mogłoby wskazywać na polskie pochodzenie tych skrzynek. Niestety okopy wykorzystywane były w 45 roku i nie jestem pewien przez kogo była ta skrzynka używana.
zborap Napisano 9 Styczeń 2007 Autor Napisano 9 Styczeń 2007 i zbliżenie zaworu obracanego o 180 stopni.
PATRON Napisano 10 Styczeń 2007 Napisano 10 Styczeń 2007 witam, nie chłodnica a wodnik, a taśma jest od maksa 08/15 ... podaj oznaczenia ze startów taśmy.PATRON
Pytanie
zborap
Witam. W ubiegłym miesiącu trafiłem na stanowisku w okopie taką skrzynkę. Oprócz niej leżały dwie puste amunicyjne identyczne jak do MG. Nie jestem pewny do czego służyła.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.