chudy84 Napisano 9 Styczeń 2007 Autor Napisano 9 Styczeń 2007 Witam!!! Czy ktoś kopie w okolicach Wrześni??? jeżeli tak to gdzie???
jastrzab Napisano 19 Luty 2007 Napisano 19 Luty 2007 tak kopie moze wybiezemy sie to pokaze pare fajnych miejsc
jastrzab Napisano 1 Marzec 2007 Napisano 1 Marzec 2007 ok niema sprawy kiedy mozemy ruszac w teren deri?
Jacek1991 Napisano 3 Marzec 2007 Napisano 3 Marzec 2007 Oooo a jednak jest ktos z Wrześni lub okolic, pisalem kiedys posta ale był bez odzewu :)
snajperek1 Napisano 18 Lipiec 2007 Napisano 18 Lipiec 2007 jestem ze słupcy jak coś to też by mugł sie przyłączyć pozdrawiam snajperek1
Pyra75 Napisano 12 Wrzesień 2007 Napisano 12 Wrzesień 2007 w okolicach Miłosławia jest stara Zollamt na Warcie, można by tam poszperać.
Pyra75 Napisano 23 Wrzesień 2007 Napisano 23 Wrzesień 2007 A w pałacu w Miłosławiu był skład amunicji, w czasie wycofywania się podpalono go. Pałac płonął 3 dni, słychać było eksplozje. Ok. 1989 r przy oczyszczaniu kanałów parkowych wyciągnięto skrzynie z amunicją.
Rahirha Napisano 23 Wrzesień 2007 Napisano 23 Wrzesień 2007 Cześć. Przed Wrześnią jest stary poligon wojskowy obecnie zarośnięty małymi sosnami. Teren do sprawdzenia, niestety nigdy tam nie kopałem ( za daleko ) ale miejsce może być ciekawe na drobnice. Pozdrawiam Pyrlandię".
stedke Napisano 24 Wrzesień 2007 Napisano 24 Wrzesień 2007 w miejscowosci Młodziejewice 14 km od Wrzesni w kierunku na Strzałkowo przy trzech hodowlanych stawach rynych w lesie sa dwie linie okopów z tego co miejscowi ubylcy" mowia a dokladniej nazywaja je okopami szwedzkimi, nigdy tam nie kopalem ale niedawno bylem tam looknac i nie widzialem zadnych dolkow ani ruszanej ziemi jesli chcecie mozecie jechac obczaic temat.pozdrawiam i zycze udanego kopania
jastrzab Napisano 24 Wrzesień 2007 Napisano 24 Wrzesień 2007 nietylko poligon tam jest ale rowniez strzelnica i budynki po skladach amunicji a co do okopow szwedzkich to wybieram sie tam w tygodniu pozdrawiam
Rahirha Napisano 25 Wrzesień 2007 Napisano 25 Wrzesień 2007 Cześć. Zdaj relacje co tam po Szwedach zostało. Jestem ciekawy no i daj jakieś foty.
stedke Napisano 25 Wrzesień 2007 Napisano 25 Wrzesień 2007 aha, zapomnialem we wsi Kościanki jest palac w ktorym obecnie miesci sie szkola podstawowa w latach wojny stacjonowalo tam wojsko.Nastepny palac niestety puszczony z dymem przez czerwone hordy we wsi Unia z bardzo ladnym parkiem.tyle lat jezdzilem tam do rodziny a nigdy nie mialem pod reka piszczały:( ale co wytargalem ze strychow i magazynow obozow pracy PGR to moje :)pozdro
Rahirha Napisano 26 Wrzesień 2007 Napisano 26 Wrzesień 2007 Cześć. W okolicy masz Biechowo gdzie jest stary klasztor no i oczywiście przylegające pola.Pozdrawiam powodzenia. Jak coś trafisz daj fotki.
jastrzab Napisano 26 Wrzesień 2007 Napisano 26 Wrzesień 2007 racja jest palac w uni ale czy byl spalony tego niewiem napewno stoi tam do dzisiaj
stedke Napisano 26 Wrzesień 2007 Napisano 26 Wrzesień 2007 chyba nawet juz odbudowany, wiem ze w latach 90tych mial nowego wlasciciela.
jastrzab Napisano 26 Wrzesień 2007 Napisano 26 Wrzesień 2007 probowano go odbudowac ale z tego co wiem to wlasciciel popadl w jakies klopoty i uciekl traz to juz zostala ruina z tego palacu
stedke Napisano 26 Wrzesień 2007 Napisano 26 Wrzesień 2007 jastrzab nie wiem jak teraz tam jest ostatni raz bylem tam z 5 lat temu a wtedy jeszcze jako 18 latek biegalem po piwnicach i pietrze.a jako 8 latek na terenie parku przy palacu uczylem sie strzelac ze sztucera ;) jak pisalem gdzies wyzej badz w podobnym watku bywalem tam w rodzinnych stronach przez wieeele lat.do Uni mialem ok 3km z buta.wiec troszke znam te okolice.swoja droga przed Unia jadac od strony Mlodziejewic jest wioska z mostkiem nad wiekszym strumykiem, niemcy wycofujac sie w ostatnich dniach zaminowali caly mostek, do tej pory mozna ogladac otwory po ladunkach.moge wam zdradzic skad najwiecej szarpalem towaru jesli chodzi o strychy(chodzi mi o WH, ruskich smieci nie dotykam)-z piszczala nie chodzilem: Młodziejewice PGR,Grabowoszewo,Unia,Sokolniki,Bieganowo,Kościanki,Paruszewo oraz pobliskie domy postawione na polach.pozdro
Pyra75 Napisano 29 Wrzesień 2007 Napisano 29 Wrzesień 2007 W Biechowie za posesją sołtysa jest grodzisko, @stedke, to musi być jakieś eldorado, dziwny jesteś że ruskich fantów nie bierzesz, przecież można wymienić na coś.
stedke Napisano 30 Wrzesień 2007 Napisano 30 Wrzesień 2007 Pyra75 smieci mam na mysli smieci w doslownym znaczeniu:)sprzet wojskowy jak najbardziej:)a aldorado to jest w lubuskim... :)
Pyra75 Napisano 1 Październik 2007 Napisano 1 Październik 2007 He he, tak myślałem, czy ktoś spenetrował miejsce bitwy pod Pyzdrami w 1869 r ?
Maku 73 Napisano 2 Październik 2007 Napisano 2 Październik 2007 nie z 1869 a z 1863, to tak dla ścisłosci. Trzeba się nachodzić aby coś trafić.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.