wolff Napisano 8 Styczeń 2007 Autor Napisano 8 Styczeń 2007 Witam.Ostatnio w skrytce" znalazłem medal z okazji 300 lat rodziny Romanonów.Komu go nadawano.?
grba Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 Юбилейная медаль 300-летие правления дома Романовых"Medal jubileuszowy 300-lecia panowania domu Romanowów"Bity przez mennicę petersburską w latach 1913-14, akład" 1,5 miliona, śrenica 28 mm.Na awersie portrety:Imperetora Mikołaja II w mundurze 4 Pułku Strzeleckiego Lejb-Gwardii rodziny imperatorskiej cara Michała Fiodorowicza w szatach i czapce Monomacha.Na rewers inskrypcja: въ память ЗОО-лљтiя царствованiя ДОМА РОМАНОВЫХЪ 1613-1913" - na pamiątkę 300-lecia panowania RODZINY ROMANOWÓW 1613-1913 Medal przyznawany urzędnikom, wojskowym i innym osobom wiernie służącym dynastii. Twojemu wyjątkowo udało się zachować wstążkę...
wolff Napisano 8 Styczeń 2007 Autor Napisano 8 Styczeń 2007 Znalazłem go w dołku obok dwururka,odznaczenia leśnika,i jeszcze parę żeczy a wszystko w piasku.Dzięki.pozd. wolff
Pytanie
wolff
Witam.
Ostatnio w skrytce" znalazłem medal z okazji 300 lat rodziny Romanonów.
Komu go nadawano.?
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.