Skocz do zawartości

Zima 2007

lain

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej! Pozwole sobie założyć wątek ogólny bo nie wiem gdzie się teraz udzielać:)zapraszam wszystkich do umieszczania tu zdjęć swoich fantów z tej zimy!Na początek takie maleństwo od Kordzika kriegsmarine.Darz Dół!

• Odpowiedzi 232
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Korzystając z tego że jestem u kumpla:fotka jego kolekcji iłów.Dla porównania wielkosći łodka z łuskami mauser.

Napisano
Witam. Dwie takie mosiężne klamerki znalazłem na polach pod Gdańskiem. Wydaje mi się jednak że były to klamerki od rapci szabli napoleońskiej.
Napisano
Moja jest aluminiowa.Tu masz linka jak to wygladało w komplecie:

http://www.germanmilitaria.com/Kriegsmarine/photos/K08350.html
Napisano

witam

W sylwestrową noc z żalem opijałem stary rok i nie myslałem że wypali jeszcze jakaś większa wyprawa. Jednak moje obawy były niepotrzebne - ziemia jeszcze miekka.

Napisano
aha
małe pytanie do kolegów (i koleżanek)
czym najlepiej czyścic takie stare aluminium tak żeby nie uszkadzać - wiem że to nie to forum(jeśli admin nie zdzierży to niech usunie) ale jakby ktoś mógł w dwóch słowach.
Napisano
przypomniałem sobie o jeszcze jednym - wyszło jeszcze takie coś - napewno część mundurowa , z metalowj nici , długość około 2 -3 cm
co to dokładnie jest, kto i gdzie to mógł nosić??
z góry dziękuję za sugestie

pozdrawiam
Napisano
Ja z aluminium delikatnie usuwam zapałką naloty i później tylko przemywam wodą z mydłem.Extra trafienie!!!Pozdrawiam!
Napisano

zapałką znaczy drewnem czy siarką :) ?? dziś próbowałem pastą do zębów - nawet nie źle, tylko taka jakby mgiełka siada - nie podoba mi się.
Do BartekSS - nie sprzedaje fantów z zasady - jeśli ci bardzo zalezy to TYLKO zamiana.

kontynuując wątek dziś po robocie skorzystałem z pogody i.............. powrót do normalności hehe
dziś fajny gwizdek miedziany - były jeszcze resztki materiału

Napisano

...i mosiężna PANZER-BLASZKA" ma około 10 cm - nie wiem czy dobrze bedzie widać - słowo 'PANZER ' i dziurka, widać że jest odłamana no i zagięta .
ciekawi mnie bardzo od czego to. może już ktoś się spotkał z takim czymś/?

Napisano
Jasne ze drewnem:) Resztek czapek nie było? to malutkie coś z metalowej nici znalazłem kiedyś przy resztkach munduru,nie mam pojęcia co to.
Napisano

zbiorcze foto z dziś

sory że dodaję fotki robione z domu a nie z miejsca, ale dni krótkie i każda minuta się liczy :)

pozdrawiam

Napisano
trafiały się resztki skóry - ale wątpie że od czapek. za to ze sto haczyków, takich z dwoma oczkami - zaraz dodam foto - widziałem to ze sto razy na forach ale nie pamiętam teraz od czego to.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie