lain Napisano 7 Styczeń 2007 Autor Napisano 7 Styczeń 2007 Hej! Pozwole sobie założyć wątek ogólny bo nie wiem gdzie się teraz udzielać:)zapraszam wszystkich do umieszczania tu zdjęć swoich fantów z tej zimy!Na początek takie maleństwo od Kordzika kriegsmarine.Darz Dół!
lain Napisano 7 Styczeń 2007 Autor Napisano 7 Styczeń 2007 Korzystając z tego że jestem u kumpla:fotka jego kolekcji iłów.Dla porównania wielkosći łodka z łuskami mauser.
zborap Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 Witam. Dwie takie mosiężne klamerki znalazłem na polach pod Gdańskiem. Wydaje mi się jednak że były to klamerki od rapci szabli napoleońskiej.
lain Napisano 8 Styczeń 2007 Autor Napisano 8 Styczeń 2007 Moja jest aluminiowa.Tu masz linka jak to wygladało w komplecie: http://www.germanmilitaria.com/Kriegsmarine/photos/K08350.html
zborap Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 Jeśli chodzi o kordziki to z końca jesieni 2006...
larte Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 witamW sylwestrową noc z żalem opijałem stary rok i nie myslałem że wypali jeszcze jakaś większa wyprawa. Jednak moje obawy były niepotrzebne - ziemia jeszcze miekka.
larte Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 a tak to wygląda po wstepnym oczyszczeniu wodą - razem ok. 150 szt.
larte Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 ahamałe pytanie do kolegów (i koleżanek)czym najlepiej czyścic takie stare aluminium tak żeby nie uszkadzać - wiem że to nie to forum(jeśli admin nie zdzierży to niech usunie) ale jakby ktoś mógł w dwóch słowach.
larte Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 przypomniałem sobie o jeszcze jednym - wyszło jeszcze takie coś - napewno część mundurowa , z metalowj nici , długość około 2 -3 cmco to dokładnie jest, kto i gdzie to mógł nosić?? z góry dziękuję za sugestiepozdrawiam
KURT2005 Napisano 9 Styczeń 2007 Napisano 9 Styczeń 2007 Znalezione w jednym miejscu???napisz cos wiecej gdzie i jak to znalazłes.Gratuluje znaleziska
BartekSS Napisano 9 Styczeń 2007 Napisano 9 Styczeń 2007 Hej larte" nie sprzedałbyś choć jedenj wronki z tych które wykopałeś? Jak możesz to daj jakiegoś mejla albo gg. Pozdro : )
lain Napisano 9 Styczeń 2007 Autor Napisano 9 Styczeń 2007 Ja z aluminium delikatnie usuwam zapałką naloty i później tylko przemywam wodą z mydłem.Extra trafienie!!!Pozdrawiam!
larte Napisano 9 Styczeń 2007 Napisano 9 Styczeń 2007 zapałką znaczy drewnem czy siarką :) ?? dziś próbowałem pastą do zębów - nawet nie źle, tylko taka jakby mgiełka siada - nie podoba mi się.Do BartekSS - nie sprzedaje fantów z zasady - jeśli ci bardzo zalezy to TYLKO zamiana. kontynuując wątek dziś po robocie skorzystałem z pogody i.............. powrót do normalności hehedziś fajny gwizdek miedziany - były jeszcze resztki materiału
larte Napisano 9 Styczeń 2007 Napisano 9 Styczeń 2007 ...i mosiężna PANZER-BLASZKA" ma około 10 cm - nie wiem czy dobrze bedzie widać - słowo 'PANZER ' i dziurka, widać że jest odłamana no i zagięta . ciekawi mnie bardzo od czego to. może już ktoś się spotkał z takim czymś/?
lain Napisano 9 Styczeń 2007 Autor Napisano 9 Styczeń 2007 Jasne ze drewnem:) Resztek czapek nie było? to malutkie coś z metalowej nici znalazłem kiedyś przy resztkach munduru,nie mam pojęcia co to.
larte Napisano 9 Styczeń 2007 Napisano 9 Styczeń 2007 zbiorcze foto z dziśsory że dodaję fotki robione z domu a nie z miejsca, ale dni krótkie i każda minuta się liczy :)pozdrawiam
larte Napisano 9 Styczeń 2007 Napisano 9 Styczeń 2007 trafiały się resztki skóry - ale wątpie że od czapek. za to ze sto haczyków, takich z dwoma oczkami - zaraz dodam foto - widziałem to ze sto razy na forach ale nie pamiętam teraz od czego to.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.