Skocz do zawartości

znaczek??

atego

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

CZy ktos juz moze widzial taki znaczek?
Wykopalem go na wybrzezu,w duzym,starym bukowym lesie,na paru cm.Co moze oznaczac ten napis?
Material to raczej cynk.
Pozdrawiam.

Napisano
To niemiecki cywilny znaczek ( napewno pre1945), jakiś okolicznościowy czy coś takiego, tarcza stylizowana na chyba starogermńską, ale nie powiemdokładnie bo się za bardzo na tym nie znam
Pozdrawiam
Grzesiek
Napisano
Dzieki za zaiteresowanie moim tematem.Te na wesolo,jak te powazne.
Czy kolega j" pamieta jak dawno okolo takie cos juz bylo?Na glownym,czy identyfikacji?
Greg,co masz na mysli ze odp .jest chyba na odwrocie?
Czytale to ze 100x i nic mi niewchodzi.Mysle ze nie jest to niemiecki(moze szwedzki)a z tym u mnie gorzej.Nawet niewiem jak doslownie to przetlumaczyc.
Prosze,pomozcie
pozdrawiam.
Napisano
Cześć !:)
Szukałem właśnie opisu znaczka, ale gdzieś mi się wciął:)
Pamiętam że była to jakaś rocznica - na odwrocie coś pisze 7 jahr -myślałem że to będzie wyjaśnienie ( sam złabo znam niemiecki ), jednak na 100% to Niemcy 1933-45. Widziałem kilka takich odznak, chyba nie są zbyt rzadkie.
Dam znać jak znajdę opis ( chyba był w którymś w zzeszłorocznych Odkrywców". Pamiętam tyle że rysunek starej tarczy był o rodowodzie nordyckim lub normandzkim.
Pozdrawiam
Grzesiek
Napisano
Hej Greg! Sliczne dzieki za kolejna garsc info.Zawsze cos moze blizej.Bardzo mi to niedaje spokoju.Juz kombinuje gdzie tu przejze pare lat wstecz odkrywce".Musze to rozszyfrowac!
Serdecznie cie pozdrawiam,hej,hej.
Napisano
Cześć :)
Znalazłem link na forum
http://www.odkrywca-online.com/index1.php?action=forum&iletab=jedna&sub=pokaz_watek&ktory=11949&id_forum=2&&sq=tarcza&wi=11972#11972
- podobna odznaka (inna wersja tyłu),chociaż też bez wyjaśnienia...
Pozdrawiam i powodzenia!
Grzesiek
Napisano
Grzesiek,co duzo gadac.Jestes mistrzem!
Swietnie to znalazles!
Piekny to by byl mechanizm(forum)gdyby wszyscy tak wzajemnie sobie pomagali...
Pozdrowienia z Gdanska,hej,hej!
Napisano

nic ciekawego - jak napisno w poprzednim wątku masówka dla cywili z III rzeszy. ja mam podobną (fot)symbolizuja wszystkie one germańskie tarcze- spotkalem sie z sugestia ze wreczano je za zbiorke zimowej odziezy dla ostfront ale to nie jest pewne

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie