ktosiek Napisano 1 Styczeń 2007 Autor Napisano 1 Styczeń 2007 Pytanie j\\w????Znajomy dostał informację, że obok ujęcia wody kiedyś zakopano rtęć. Obecnie jestem bez wykrywki(sprzedałem i chcę kupić Solarisa), ale mam pytanko czy wykrywką można znaleść rtęć ????
karpik Napisano 1 Styczeń 2007 Napisano 1 Styczeń 2007 nie jestem pewien ale termometr wykrywa.Druga sprawa,że rtęć jest bardzo bardzo trująca,lepiej uważać(zatrujesz wode i amba). Trzecia- na co ci rtęć??!!
ktosiek Napisano 1 Styczeń 2007 Autor Napisano 1 Styczeń 2007 Mam tylko odszukać tą zakopaną rtęć!!!!Bo podobno jest w słoiku i może skazić wode!!
karpik Napisano 1 Styczeń 2007 Napisano 1 Styczeń 2007 Jeżeli jest w słoiku to ma zakrętke????!!!!;)pozdrawiam
karpik Napisano 1 Styczeń 2007 Napisano 1 Styczeń 2007 jakby zgniła to woda już byłaby zatruta i to poważnie. Słoik zatruje średniej wielkości rzeczkę.
M.D-75 Napisano 1 Styczeń 2007 Napisano 1 Styczeń 2007 Witam!Ktosiek lepiej zostaw tą rtęć w spokoju, bo narobisz sobie kłopotów! Jeżeli jesteś pewien, że ta rtęć jest zakopana w pobliżu ujęcia wody powinieneś natychmiast powiadomić sanepid.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.