Klaus BOLS Napisano 31 Grudzień 2006 Autor Napisano 31 Grudzień 2006 panowie do czego ten otwór w klapie?? bo to nie dziura po kuli?
Klaus BOLS Napisano 31 Grudzień 2006 Autor Napisano 31 Grudzień 2006 hmnmm taśmy narazie nie posiadam, ale czy te cudo" nie przeszkadza właśnie w przesuwaniu taśmy??pozdro
Klaus BOLS Napisano 2 Styczeń 2007 Autor Napisano 2 Styczeń 2007 no cuż, mozliwe.dzieki za sugestiepozdrawiam
Manlicher Napisano 2 Styczeń 2007 Napisano 2 Styczeń 2007 Witam.mam pytanie czy we wszystkich skrzynkach na amonicje do MG byla taka pochylnia??pozdrawiam
Klaus BOLS Napisano 31 Grudzień 2006 Autor Napisano 31 Grudzień 2006 panowie do czego ten otwór w klapie?? bo to nie dziura po kuli?
Klaus BOLS Napisano 31 Grudzień 2006 Autor Napisano 31 Grudzień 2006 po grzyba taka pochylnia w środku??pozdrawiam
Klaus BOLS Napisano 2 Styczeń 2007 Autor Napisano 2 Styczeń 2007 Rodzajów skrzynek było kilka. Ale tylko w jednym rodzaju spotykam sie z pochylniami, Mam dwa egzemplarze takich. Mozliwe ze w innych typach też byly pochylnie, w innych sie nie spotkałem ale z wiedzą o skrzynkach nie jest u mnie za dobrze wiec, na 100% sie nie wypowiem.A co do teorii z wyrownywaniem taśm, to trzeba by przeprowadzic eksperyment bo mi się wydaje ze ta pochylnia powinna być na całej długosci skrzynki a nie tylko na srodku. pozdrawiam BOLS
igor02 Napisano 31 Grudzień 2006 Napisano 31 Grudzień 2006 Witam.A zrób sobie doświadczenie i spróbuj ułożyć kilka warstw taśmy na sobie i zobacz co z tego wyjdzie. To powinno Ci pomóc w zrozumieniu.Pozdrawiam.
vfr800 Napisano 2 Styczeń 2007 Napisano 2 Styczeń 2007 Klaus.Pozostaje Ci jedynie pragmatyka.Załaduj taśmę a potem ciągnij ją w miarę szybko do góry.(chyba nie wiele to da :-) )Myślę ,że to skrzynka modyfikowana po tym gdy były blokowania w podawaniu . Żołnieże zgłaszali pewnie jakieś problemy w pewnych warunkach i próbowano im zaradzić - choćby właśnie takim wyrównaniem stożkowym.Pozdrawiam w Nowym Roku
Klaus BOLS Napisano 1 Styczeń 2007 Autor Napisano 1 Styczeń 2007 ludzie kochani czy te skrzynki sa az tak zadkie ze nikt nie wie po co ten występ w srodku?? pozdro
HU13ERT Napisano 1 Styczeń 2007 Napisano 1 Styczeń 2007 Witam. Temat wertowany kilka razy na tym forum. Chodzi o to, że taśma od strony spłonek jest szersza a od pocisków węższa i dlatego po ułozeniu 3-4 na ta na wierzchu uklada się prawie pionowo i kicha. Ta pochylnie niweluje tą różnicę. Teoria ta przez wielu nie uznawana ale jak dotąd lepszej jeszcze nikt nie wymyślił...chyba ;) Pozdrawiam.H.
Pytanie
Klaus BOLS
panowie do czego ten otwór w klapie?? bo to nie dziura po kuli?
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.