Skocz do zawartości
  • 0

MG kasten

Klaus BOLS

Pytanie

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Rodzajów skrzynek było kilka. Ale tylko w jednym rodzaju spotykam sie z pochylniami, Mam dwa egzemplarze takich. Mozliwe ze w innych typach też byly pochylnie, w innych sie nie spotkałem ale z wiedzą o skrzynkach nie jest u mnie za dobrze wiec, na 100% sie nie wypowiem.

A co do teorii z wyrownywaniem taśm, to trzeba by przeprowadzic eksperyment bo mi się wydaje ze ta pochylnia powinna być na całej długosci skrzynki a nie tylko na srodku.

pozdrawiam BOLS
Napisano
Witam.
A zrób sobie doświadczenie i spróbuj ułożyć kilka warstw taśmy na sobie i zobacz co z tego wyjdzie. To powinno Ci pomóc w zrozumieniu.
Pozdrawiam.
Napisano
Klaus.
Pozostaje Ci jedynie pragmatyka.
Załaduj taśmę a potem ciągnij ją w miarę szybko do góry.(chyba nie wiele to da :-) )
Myślę ,że to skrzynka modyfikowana po tym gdy były blokowania w podawaniu . Żołnieże zgłaszali pewnie jakieś problemy w pewnych warunkach i próbowano im zaradzić - choćby właśnie takim wyrównaniem stożkowym.
Pozdrawiam w Nowym Roku
Napisano
Witam.
Temat wertowany kilka razy na tym forum. Chodzi o to, że taśma od strony spłonek jest szersza a od pocisków węższa i dlatego po ułozeniu 3-4 na ta na wierzchu uklada się prawie pionowo i kicha. Ta pochylnie niweluje tą różnicę.
Teoria ta przez wielu nie uznawana ale jak dotąd lepszej jeszcze nikt nie wymyślił...chyba ;)
Pozdrawiam.
H.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie