kigen Napisano 16 Październik 2003 Autor Share Napisano 16 Październik 2003 Witam!Mam problem z tym guzikiem.a)Może ktoś potrafi określić co to za guzik.b)Jak go oczyścić????????Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek_toruń Napisano 16 Październik 2003 Share Napisano 16 Październik 2003 święta racja a oto z II wojny , coby pas z płaszcza nie spadał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Październik 2003 Share Napisano 20 Październik 2003 Haki te z druty były przy żołnierskich kurtkach mundurowych.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek_toruń Napisano 16 Październik 2003 Share Napisano 16 Październik 2003 sygnowanie L.C.M. - WCVZORAJ wykopane dziś poszukam reszty chopa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg83pp Napisano 18 Październik 2003 Share Napisano 18 Październik 2003 Witam !Jeżeli ten ostatni haczyk ma w rysunku samego lwa to na 100% Belgia IIWŚ.PozdrawiamGrzesiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsun Napisano 16 Październik 2003 Share Napisano 16 Październik 2003 Witam Janek,no to powodzenia!A myślałem już, że od rana do wieczora siedzisz w robocie. Jak znajdziesz coś;), to pochwal się - na priva.PozdrawiamMarcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kigen Napisano 16 Październik 2003 Autor Share Napisano 16 Październik 2003 Chyba się mylisz Janek porównując te dwa fanty.Na moim wychyla się jakaś korona lub inny znak i ma trochę inny wygląd niż ten twój fant z II wojny. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piterb1 Napisano 18 Październik 2003 Share Napisano 18 Październik 2003 same nieostre foty bo niestety z komorki. wydaje mi sie ze holenderski- co ciekawe znaleziony w koszarach wh. szwaby uzywaly obcego umundurowania?pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg83pp Napisano 18 Październik 2003 Share Napisano 18 Październik 2003 Cześć ! NA 100% Holandia . Wiem że były używane w Wehrmachcie ( nie wiemczy w samym ale na pewno np.w RONA ) holenderskie bluzy ,ale przerabiane ( guziki i kołnierz ze stojącego na wykładany ), wątpię jednak aby było mozliwe aby używali orginalnych guzików itp.Pozdr.Grzesiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Październik 2003 Share Napisano 18 Październik 2003 Zrób jeszcze jedną ostrzejszą fotę, może to być Szwecja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Październik 2003 Share Napisano 18 Październik 2003 A propos haków, udało mi się znaleść taki jeden co wzorem odpowiada hakowi znalezionemu przez janek_toruń, lecz ten mój nie jest większy od jedno groszówki i ma z tyłu 4 otwory [o ile dobrze pamiętam]. Niestety nie dysponuje chwilowo jego zdjęciami lecz postaram się to nadrobić. A może ktoś z was spotkał się z czymś takim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SP17 Napisano 20 Październik 2003 Share Napisano 20 Październik 2003 Ja mam taki, chyba wcześniejszy lub z I wojny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SP17 Napisano 20 Październik 2003 Share Napisano 20 Październik 2003 ...i jeszcze raz ogólnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 18 Październik 2003 Share Napisano 18 Październik 2003 Szwecja na guzikach itp.ma 3 korony, lwa ma Finalandia. Ale ten jest raczej holenderski jak juz napisano, co jakiś czas trafiam guziki z tym samym motywem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Październik 2003 Share Napisano 16 Październik 2003 Ten z koroną to Pruski hak z 1 wojnyPozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek_toruń Napisano 16 Październik 2003 Share Napisano 16 Październik 2003 masz racje tylko to te same elementa spełniające te same funkcje, tylko prusakom się chciało ładne robić i to masz od galówki zdobione, a na II wojnie to już masówki takie jak na foto,pozdrjanek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekl23 Napisano 16 Październik 2003 Share Napisano 16 Październik 2003 Polskie były takie same? Ile ich było w mundurze piechoty przed wojną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek_toruń Napisano 16 Październik 2003 Share Napisano 16 Październik 2003 Monsun ja jestem uzależniony od kopania, sam proces kopania -- to jak łowienie ryb,jechałem do drukarni i nie wytrzymałem skoczyłem do lasu w godzinach pracy , a pracuje od 8.00 do ok 20.00, i musze co jakiś czas musze,:)pozdrjanekPOZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH UZALEŻNIONYCH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg83pp Napisano 20 Październik 2003 Share Napisano 20 Październik 2003 Czesć !Niemcy I wojna, były dwa typy niemieckich haków z tego okresu, guzikopodobnych" - takie jak ten z doma uszkami do przeszycia i jak ten pierwszy w temacie czy mój.Pozdrawiam'Grzesiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg83pp Napisano 16 Październik 2003 Share Napisano 16 Październik 2003 Cześć !W Wojsku Polskim takie same były wz.1917 , mój sygnowany PNPrzy mundurze były chyba 2.PozdrawiamGrzesiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marwro Napisano 23 Październik 2003 Share Napisano 23 Październik 2003 A tu są dwa różne wzory haków niemieckich z I wojny. Myślę że jeden z nich to taki wzór jaki wykopał kigen.pzdr.marwro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muslim Napisano 16 Październik 2003 Share Napisano 16 Październik 2003 Takiego jeszcze nie widziałem, piękny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek_toruń Napisano 16 Październik 2003 Share Napisano 16 Październik 2003 WOW podzielam powyższe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kigen Napisano 23 Październik 2003 Autor Share Napisano 23 Październik 2003 Ładne koronki marwro", ale na moim jest złota korona i trochę w innym kształcie.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 23 Październik 2003 Share Napisano 23 Październik 2003 Ten prawy to starszy niż 1 wojna, przełom 19/20 wiek, choć zapewne był jeszcze w użyciu w czasie 1 wojny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Październik 2003 Share Napisano 23 Październik 2003 Ten z prawej jest tak samo zrobiony ( technika ) jak polskie wz.17 -może więc lata I WŚ ?PozdrawiamGrzesiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
kigen
Witam!
Mam problem z tym guzikiem.
a)Może ktoś potrafi określić co to za guzik.
b)Jak go oczyścić????????
Pozdrawiam!
35 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.