Skocz do zawartości
  • 0

Pomocy!

kigen

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Haki te z druty były przy żołnierskich kurtkach mundurowych.
Pozdrawiam
Napisano
Witam Janek,
no to powodzenia!A myślałem już, że od rana do wieczora siedzisz w robocie. Jak znajdziesz coś;), to pochwal się - na priva.
Pozdrawiam
Marcin
Napisano
Chyba się mylisz Janek porównując te dwa fanty.
Na moim wychyla się jakaś korona lub inny znak i ma trochę inny wygląd niż ten twój fant z II wojny.

Pozdrawiam!
Napisano

same nieostre foty bo niestety z komorki. wydaje mi sie ze holenderski- co ciekawe znaleziony w koszarach wh. szwaby uzywaly obcego umundurowania?
pozdr

Napisano
Cześć !
NA 100% Holandia .
Wiem że były używane w Wehrmachcie ( nie wiemczy w samym ale na pewno np.w RONA ) holenderskie bluzy ,ale przerabiane ( guziki i kołnierz ze stojącego na wykładany ), wątpię jednak aby było mozliwe aby używali orginalnych guzików itp.
Pozdr.
Grzesiek
Napisano
Zrób jeszcze jedną ostrzejszą fotę, może to być Szwecja.
Napisano
A propos haków, udało mi się znaleść taki jeden co wzorem odpowiada hakowi znalezionemu przez janek_toruń, lecz ten mój nie jest większy od jedno groszówki i ma z tyłu 4 otwory [o ile dobrze pamiętam]. Niestety nie dysponuje chwilowo jego zdjęciami lecz postaram się to nadrobić. A może ktoś z was spotkał się z czymś takim?
Napisano
Szwecja na guzikach itp.ma 3 korony, lwa ma Finalandia. Ale ten jest raczej holenderski jak juz napisano, co jakiś czas trafiam guziki z tym samym motywem.
Napisano
masz racje tylko to te same elementa spełniające te same funkcje, tylko prusakom się chciało ładne robić i to masz od galówki zdobione,
a na II wojnie to już masówki takie jak na foto,
pozdr
janek
Napisano
Monsun ja jestem uzależniony od kopania, sam proces kopania -- to jak łowienie ryb,
jechałem do drukarni i nie wytrzymałem skoczyłem do lasu w godzinach pracy , a pracuje od 8.00 do ok 20.00, i musze co jakiś czas musze,:)
pozdr
janek

POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH UZALEŻNIONYCH

Napisano
Czesć !
Niemcy I wojna, były dwa typy niemieckich haków z tego okresu, guzikopodobnych" - takie jak ten z doma uszkami do przeszycia i jak ten pierwszy w temacie czy mój.
Pozdrawiam'
Grzesiek
Napisano
Ten z prawej jest tak samo zrobiony ( technika ) jak polskie wz.17 -może więc lata I WŚ ?
Pozdrawiam
Grzesiek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie