Skocz do zawartości
  • 0

Carska odznaka do identyfikacji

tasiek

Pytanie

Napisano

Prosze o pomoc w identyfikacji tej odznaki. Zdaje się że nie jest ona kompletna. Ma ktoś może zdjęcie całej odznaki.
Pozd. Tasiek

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ten element odznaki nie daje mi spokoju. Nie mogę znaleść żadnych informacji na temat tego korpusu i jego odznaki. Znacie może jakieś linki do stron o szkolnictwie z okresu Rosji Carskiej oraz o carskich odznakach. Będę wdzięczny za pomoc.
Tasiek
Napisano
Dzięki. Tak też podejrzewałem że nie jest to cała odznaka a tylko główna , centralna jej część. Czy można gdzieś zdobyć zdjęcie całej takiej odznaki.
Napisano
Zapomniałem dodać że jest to odznaka akademi wojskowej.Personel tej akademi miał odznakę w formie ryngrafu na środku którego znajdował się twój orzeł a ramiona ryngrafu łączy wstęga na górze której znajduje się korona pod nią zaś jest monogram Mikołaja II.Kadeci zaś otrzymywali podobną lecz bez monogramu,wstęgi i korony troszeczkę większa.pozdro.
Napisano
Muszę jeszcze dodać że ten element odznaki został znaleziny na pierwszowojennym pobojowisku. Obok leżał typowy carski bączek i trzy guziki piechoty. Może zdjęcie nie jest zbty wyraźne ale po lewej stronie odznaki znajdują się topór i lufa armatnia oraz werbel . Po prawej sztandar z dwugłowym orłem , werbel i dwie lufy armatnie
Napisano
Przeca ja się nie kłócę tylko mi nie pasuje ten element do tej całej układanki..A to, że Ty wiesz co mówisz to ja też wiem :)
Pozdrawiam i już nic nie mówię :x
Napisano
Dzięki za pomoc. W najbliższym czasie ruszam szukać reszty tej odznaki. Jeśli jednak mi się nie uda to chciałbym mieć choć zdjęcie. Gdyby ktoś je posiadał to byłbym bardzo wdzięczny.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie