Skocz do zawartości

Stara zardzewiala bron.

marcinekkkkkk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Trafienie piękne ale niebezpieczne, zwłaszcza po zapodaniu informacji na forum.

Bezpieka Świąt nie ma. Na alledrogo było kilka wpadek, a sądząc po ilości i asortymencie wystawianych pukawek, będzie kilka zatrzymań z udziałem panów w kominiarkach i kamizelkach.
Napisano
Daj choć jedną fotke tego cacka, dawno nie widziałem naszego kochaniutkiego wz.28. Ostatniego wykopka widziałem na Bzurze 2004 lub 2003 - cena 2500 PLN

P.S jak ja bym go znalazł to bym go schował głęboko, albo bym z nim spał

Pozdro
Napisano
jakby cie zlapali to spalbys z samymi chlopami dlugi okres czasu
Panowie niewiem czy to prowokator czy ktos inny- ale przypominam wszystkim o ustawie o broni i amunicji- tam znajdziecie odpowiedzi na nurtujace pytanie.
Poprostu dosc komantarzy mam do ludzi ktorzy wchodza w posiadanie broni i nielegalnie staraja sie ja przetrzymywac- Panowie to jest przestepstwo i jest wyjatkowo surowo karane czy sie to komus podoba czy tez nie. Dlatego dajcie sobie spokoj z wykopanymi giwerami chyba, ze jestescie gotowi poniesc konsekwencje waszego czynu
Napisano
Suchy co ja Ci mam odpowiedziec?....
Giwery narazie i to na dlugie narazie mozna sobie poogladac w muzeum ewentualnie w necie :(i tyle.
Jak ktos ma odwage to niech trzyma w domu- pamietaj, ze luseczki maja miec zbita splonke.
Napisano
Tia, zbitą spłoneczkę i z boku dziureczkę - co by uniknąć posądzenia o próbę powtórnej elaboracji dla zorganizowanych grup przestępczych" . A tak przy okazji : PRAWO KTÓRE DZIAŁA PRZECIW LUDZIOM NIE JEST PRAWEM ! Niestety dopóki rządza nami bolszewicy (czyli ci którzy lepiej wiedza co jest dla nas dobre abyśmy ze szczęścia się po.......)będzie tak jak jest : (
Pozdrawiam i życzę Nowego Roku lepszego niż Stary - Tomko.
PS. Ostatnio gdzieś widziałem reklamę f-my Hege ,że posiadają broń zdekowaną wg polskich przepisów. Sam tego nie sprawdzałem .
Napisano
kolego Tomko masz 100% racji!!!!

w stanach prawo dziala w ten sposob ze mozesz uzyskac pozwolenie na bron bez zadnego problemu, ale jak juz cos zmalujesz to zostaje ci ono dozywotnio odebrane i tak powinno byc wszedzie;] to tak samo jak z prawem jazdy, jezdzisz po pijaku nie umiesz tego uszanowac, ok masz dozywotnio odebrane i koniec, dlaczego nie moze tak byc???
Napisano
dekowanie jest to prawne lub nieprawne zdezaktywowanie broni czy krotko mowiac pozbawienie jej cech uzytkowych, przewiercenie i zaspawanie lufy, przewiercenie komory nabojawej, sciecie iglicy itd... dzieki tym zabiegom nie bedziesz mogl z niej strzelac;]

a co do prawa to co my mozemy?:(
Napisano
nie no oczywiscie w swietle prawa powinienes ja oddac do rusznikarza ktory by ja zdezaktywowal i wydal Ci odpowiednie dokumenty, certyfikaty, dyplomy i wogole nie wiadomo co jeszcze, bo sam kiedys sie tym interesowalem. Odstrasza tylko jedna rzecz, mianowicie cena ktora za to wszystko zaplacisz jest zaporowa i tu bledne kolo sie zamyka:/
Napisano
I jeszcze maleńki drobiazg.Aby zdekowac musisz mie zezwolenie na posiadanie.Aby uzyskac zezwolenie poza kursem musisz mie jeszcze PAPIERY na pochodzenie broni.Oczywiscie jak rozumiem ten RÓW wyda Ci taki papier?Jeśli nie to po prostu zapomnij ze miałes bronka.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie