robroy70 Napisano 26 Grudzień 2006 Autor Napisano 26 Grudzień 2006 Witam wszystkich Odkrywców".Mam 9 lat i tak, jak mój tata interesuję się wszystkim, co jest związane z II wojną światową. Chciałbym podzielić się z Wami moim wspaniałym świątecznym odkryciem . W pierwszy dzień Świąt jak co roku z całą rodziną wybraliśmy się na spacer do pobliskiego lasu. Podczas przechadzki zauważyłem leżący między drzewami zardzewiały przedmiot i w tym momencie zapaliła mi się czerwona lampka - coś mi podpowiadało sprawdź to! Zawołałem tatę i podnieśliśmy małą metalową skrzynkę. Zabraliśmy ją do domu. Nasze przypuszczenia okazały się trafne. Skrzynka pochodzi z czasów wojny. Jak widać świąteczny spacer też może sprawić niespodzianki.Z okazji Nowego Roku życzę wszystkim nowych, niezwykłych i wspaniałych odkryć.Maciej
robroy70 Napisano 26 Grudzień 2006 Autor Napisano 26 Grudzień 2006 Ja już wiem co to za skrzynka. A Wy wiecie?
t Napisano 26 Grudzień 2006 Napisano 26 Grudzień 2006 Niemiecka skrzynka II wojna do przenoszenia zestawów zapalników do S-mine.Czasem są też takie drewniane.
robroy70 Napisano 26 Grudzień 2006 Autor Napisano 26 Grudzień 2006 I zagadka rozwiązana - dzięki " . Jeśli ktoś z Was posiada taką skrzynkę to proszę o wstawianie zdjęć.
Łazior Napisano 26 Grudzień 2006 Napisano 26 Grudzień 2006 http://wehrmachts.kisten.free.fr/uc_smi35_2.htm
robroy70 Napisano 26 Grudzień 2006 Autor Napisano 26 Grudzień 2006 Łazior" ta strona wyjaśnia temat dobitnie DZIĘKI.Jednak prosiłbym o zaprezentowanie posiadanych przez Was skrzynek do min S.mi.35 .
leszekjr Napisano 26 Grudzień 2006 Napisano 26 Grudzień 2006 Hmm dziwne. Rok temu znalazles a dzisiaj pokazujesz. Nauczyles sie pisac?:)mimo wszystko pozdrwiam, Leszek
robroy70 Napisano 26 Grudzień 2006 Autor Napisano 26 Grudzień 2006 Bardzo przepraszam ale tata zapomniał ustawić datę w aparacie jeszcze raz przepraszam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.