robroy70 Napisano 26 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 26 Grudzień 2006 Witam wszystkich Odkrywców".Mam 9 lat i tak, jak mój tata interesuję się wszystkim, co jest związane z II wojną światową. Chciałbym podzielić się z Wami moim wspaniałym świątecznym odkryciem . W pierwszy dzień Świąt jak co roku z całą rodziną wybraliśmy się na spacer do pobliskiego lasu. Podczas przechadzki zauważyłem leżący między drzewami zardzewiały przedmiot i w tym momencie zapaliła mi się czerwona lampka - coś mi podpowiadało sprawdź to! Zawołałem tatę i podnieśliśmy małą metalową skrzynkę. Zabraliśmy ją do domu. Nasze przypuszczenia okazały się trafne. Skrzynka pochodzi z czasów wojny. Jak widać świąteczny spacer też może sprawić niespodzianki.Z okazji Nowego Roku życzę wszystkim nowych, niezwykłych i wspaniałych odkryć.Maciej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robroy70 Napisano 26 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 26 Grudzień 2006 Ja już wiem co to za skrzynka. A Wy wiecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robroy70 Napisano 26 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 26 Grudzień 2006 Jeśli wiecie to napiszcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t Napisano 26 Grudzień 2006 Share Napisano 26 Grudzień 2006 Niemiecka skrzynka II wojna do przenoszenia zestawów zapalników do S-mine.Czasem są też takie drewniane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robroy70 Napisano 26 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 26 Grudzień 2006 I zagadka rozwiązana - dzięki " . Jeśli ktoś z Was posiada taką skrzynkę to proszę o wstawianie zdjęć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łazior Napisano 26 Grudzień 2006 Share Napisano 26 Grudzień 2006 http://wehrmachts.kisten.free.fr/uc_smi35_2.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robroy70 Napisano 26 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 26 Grudzień 2006 Łazior" ta strona wyjaśnia temat dobitnie DZIĘKI.Jednak prosiłbym o zaprezentowanie posiadanych przez Was skrzynek do min S.mi.35 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszekjr Napisano 26 Grudzień 2006 Share Napisano 26 Grudzień 2006 Hmm dziwne. Rok temu znalazles a dzisiaj pokazujesz. Nauczyles sie pisac?:)mimo wszystko pozdrwiam, Leszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robroy70 Napisano 26 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 26 Grudzień 2006 Bardzo przepraszam ale tata zapomniał ustawić datę w aparacie jeszcze raz przepraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.