dziadziu Napisano 22 Grudzień 2006 Autor Napisano 22 Grudzień 2006 Zakupiłem celte wermachtu jest brudna i śmierdząca co mam zrobić , w czym wyprać aby nie zeszły kolory.
Sirpiotr Napisano 22 Grudzień 2006 Napisano 22 Grudzień 2006 Wypierz ją w wodzie z ludwikiem najlepiej. Żadnych proszków do prania, itp., bo zniszczysz.Wesołych Swiąt
M40 Napisano 23 Grudzień 2006 Napisano 23 Grudzień 2006 wyprać i wymoczyć w occie."Nie słyszałem o tym sposobie, ale po takim zabiegu zacznie pewnie jechać octem na kilometr :DPrzychylę się do sposobu Sirpiotra - detergent + woda i suszyć w chłodnym, suchym, nienasłonecznionym miejscu.
acer Napisano 23 Grudzień 2006 Napisano 23 Grudzień 2006 To poczytaj forum dokładnie - wymoczenie w occie ożywia kolory i barwy nateriału. Niewiele, ale efekt jest.
Cyrograf15 Napisano 24 Grudzień 2006 Napisano 24 Grudzień 2006 Ocet ma właściwości utrwalające kolor na tkaninie naturalnej.Wojtek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.