dziadziu Napisano 22 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2006 Zakupiłem celte wermachtu jest brudna i śmierdząca co mam zrobić , w czym wyprać aby nie zeszły kolory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 22 Grudzień 2006 Share Napisano 22 Grudzień 2006 wyprać i wymoczyć w occie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sirpiotr Napisano 22 Grudzień 2006 Share Napisano 22 Grudzień 2006 Wypierz ją w wodzie z ludwikiem najlepiej. Żadnych proszków do prania, itp., bo zniszczysz.Wesołych Swiąt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 23 Grudzień 2006 Share Napisano 23 Grudzień 2006 I susz w cieniu.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M40 Napisano 23 Grudzień 2006 Share Napisano 23 Grudzień 2006 wyprać i wymoczyć w occie."Nie słyszałem o tym sposobie, ale po takim zabiegu zacznie pewnie jechać octem na kilometr :DPrzychylę się do sposobu Sirpiotra - detergent + woda i suszyć w chłodnym, suchym, nienasłonecznionym miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 23 Grudzień 2006 Share Napisano 23 Grudzień 2006 To poczytaj forum dokładnie - wymoczenie w occie ożywia kolory i barwy nateriału. Niewiele, ale efekt jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 24 Grudzień 2006 Share Napisano 24 Grudzień 2006 Ocet ma właściwości utrwalające kolor na tkaninie naturalnej.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.