Dagonet Posted December 21, 2006 Author Posted December 21, 2006 CześćOstatnio wykopałem kilka fajnych medalików. Proszę o ich identyfikację.Pozdrawiam !
Dagonet Posted December 21, 2006 Author Posted December 21, 2006 CześćOstatnio wykopałem kilka fajnych medalików. Proszę o ich identyfikację.Pozdrawiam !
Dagonet Posted December 21, 2006 Author Posted December 21, 2006 Z drugiej strony nic nie ma ,jest puste
rozbooj Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 Medalik ze św. Antonim Padewskim patronem m.in. zakonu franciszkanów, antoninek oraz dzieci, górników, małżeństw, narzeczonych, podróżnych, ludzi i rzeczy zaginionych.Bardzo znakomite znalezisko, nie rozstawaj się z nim, a znajdziesz wiele zagubionych skarbów:). W ikonografii św. Antoni przedstawiany jest w habicie franciszkańskim, czasami trzyma Dziecię Jezus.
Dagonet Posted December 21, 2006 Author Posted December 21, 2006 Dzięki za odpowiedz ,a wiesz może z jakiego okresu pochodzą te medaliki ?
rozbooj Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 Na drugim medaliku jest chyba papież Benedykt XV. Mała fotka i słabo widzę profil a w ogóle podpisu. Pontyfikat 1914 - 1922, więc pewnie z tego okresu.
Question
Dagonet
Ostatnio wykopałem kilka fajnych medalików. Proszę o ich identyfikację.
Pozdrawiam !
9 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.