Dagonet Napisano 21 Grudzień 2006 Autor Napisano 21 Grudzień 2006 CześćOstatnio wykopałem kilka fajnych medalików. Proszę o ich identyfikację.Pozdrawiam !
Dagonet Napisano 21 Grudzień 2006 Autor Napisano 21 Grudzień 2006 CześćOstatnio wykopałem kilka fajnych medalików. Proszę o ich identyfikację.Pozdrawiam !
Dagonet Napisano 21 Grudzień 2006 Autor Napisano 21 Grudzień 2006 Z drugiej strony nic nie ma ,jest puste
rozbooj Napisano 21 Grudzień 2006 Napisano 21 Grudzień 2006 Medalik ze św. Antonim Padewskim patronem m.in. zakonu franciszkanów, antoninek oraz dzieci, górników, małżeństw, narzeczonych, podróżnych, ludzi i rzeczy zaginionych.Bardzo znakomite znalezisko, nie rozstawaj się z nim, a znajdziesz wiele zagubionych skarbów:). W ikonografii św. Antoni przedstawiany jest w habicie franciszkańskim, czasami trzyma Dziecię Jezus.
Dagonet Napisano 21 Grudzień 2006 Autor Napisano 21 Grudzień 2006 Dzięki za odpowiedz ,a wiesz może z jakiego okresu pochodzą te medaliki ?
rozbooj Napisano 21 Grudzień 2006 Napisano 21 Grudzień 2006 Na drugim medaliku jest chyba papież Benedykt XV. Mała fotka i słabo widzę profil a w ogóle podpisu. Pontyfikat 1914 - 1922, więc pewnie z tego okresu.
Pytanie
Dagonet
Ostatnio wykopałem kilka fajnych medalików. Proszę o ich identyfikację.
Pozdrawiam !
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.