victor Napisano 20 Grudzień 2006 Autor Napisano 20 Grudzień 2006 By nie zaśmiecac forum dam kilka fotek różnego rodzaju gąsienic parami z jednej i z drugiej strony dla łatwiejszej identyfikacji. Jak ktoś wie niech podpowie opisując którą ogniwo rozpoznałdzięki z apomoc pozdrawiam1a.
Zawias Napisano 27 Grudzień 2006 Napisano 27 Grudzień 2006 Hmmm no to teraz bardzo mnie zaskoczyłeś, możesz mi napisać w takim razie coś więcej na ten temat, jak dużo czegoś takiego mogło być na stanie sowietów w ich jednostkach pancernych w 41r itp? Czy jest to częste znalezisko? Ogniwko zostało znalezione kilka km za Białymstokiem, mam jeszcze inne nieczyszczone na których widać też sygnatury, wykopane na różnych odcinkach tej szosy. Pozdrowienia
lokfan Napisano 21 Grudzień 2006 Napisano 21 Grudzień 2006 Witam!http://www.panzer-modell.de/pe/friul/friul.htmNa tej stronie jest trochę typów ogniw zarówno niemieckich jak i rosyjskich.Pozdrawiam!lokfan
victor Napisano 23 Grudzień 2006 Autor Napisano 23 Grudzień 2006 Wielkie dzięki za świateczny prezent" Michale,tak myślałem, że 6 to KVinformuje, że na jednej z gąsienic od T-26 są sygnowania, (jak dobrze się przyjżałem to 3 literowe ale słabo w rdzy widoczne) gąska poszła do pisakownia, o wynikach powiadomię zamieszczając fotkę (a tak na marginesie czy ruscy sygnowali tego typu ogniwa?)
Boruta Napisano 28 Grudzień 2006 Napisano 28 Grudzień 2006 Pewnie ruskie zdobyli w czasie wojny z Finlandią.Pozdrawiam
Zawias Napisano 24 Grudzień 2006 Napisano 24 Grudzień 2006 Możesz mi uwierzyć, ze widziałem i nawet wkleję Ci tu fotę takiego z moich zbiorów ale dopiero bliżej sylwestra, bo teraz nie mam dojścia do cyfrówki.Pozdrowienia
victor Napisano 21 Grudzień 2006 Autor Napisano 21 Grudzień 2006 4a i 4b według dość niewyraźnego rysunku z podanego ostatniego linka może to być ogniwo od Pz. Kpfw. II Wespe (a może ktoś ma wyrażniejszą gąske do Wespe)co do watku gąski i kółka" jestem jak najbardziej za, w końcu w jednym miejscu będą niezbędne informacje dla forumowiczów
victor Napisano 21 Grudzień 2006 Autor Napisano 21 Grudzień 2006 Pomyliłem zdjęcia teraz jest porównanie, co o tym koledzy myslą??
Zawias Napisano 22 Grudzień 2006 Napisano 22 Grudzień 2006 1 T-702 RSO3 T-374 Panzer 26 KV7 T-26Pozdrawiam i życzę wesołych świątMichał
Zawias Napisano 23 Grudzień 2006 Napisano 23 Grudzień 2006 Oczywiście, że tak. Ich czytelność zależy od stanu zachowania ogniwka. PozdrawiamMichał
victor Napisano 20 Grudzień 2006 Autor Napisano 20 Grudzień 2006 By nie zaśmiecac forum dam kilka fotek różnego rodzaju gąsienic parami z jednej i z drugiej strony dla łatwiejszej identyfikacji. Jak ktoś wie niech podpowie opisując którą ogniwo rozpoznałdzięki z apomoc pozdrawiam1a.
PATRON Napisano 27 Grudzień 2006 Napisano 27 Grudzień 2006 Zawias - twoje ogniwo jest produkcji Fińskiej....nie Rosyjskie....PATRON
Pytanie
victor
By nie zaśmiecac forum dam kilka fotek różnego rodzaju gąsienic parami z jednej i z drugiej strony dla łatwiejszej identyfikacji. Jak ktoś wie niech podpowie opisując którą ogniwo rozpoznał
dzięki z apomoc pozdrawiam
1a.
46 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.