Skocz do zawartości
  • 0

Od czego ogniwa gąsienic ??

victor

Pytanie

Napisano

By nie zaśmiecac forum dam kilka fotek różnego rodzaju gąsienic parami z jednej i z drugiej strony dla łatwiejszej identyfikacji. Jak ktoś wie niech podpowie opisując którą ogniwo rozpoznał

dzięki z apomoc pozdrawiam

1a.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Hmmm no to teraz bardzo mnie zaskoczyłeś, możesz mi napisać w takim razie coś więcej na ten temat, jak dużo czegoś takiego mogło być na stanie sowietów w ich jednostkach pancernych w 41r itp? Czy jest to częste znalezisko? Ogniwko zostało znalezione kilka km za Białymstokiem, mam jeszcze inne nieczyszczone na których widać też sygnatury, wykopane na różnych odcinkach tej szosy.
Pozdrowienia
Napisano
Witam!
http://www.panzer-modell.de/pe/friul/friul.htm
Na tej stronie jest trochę typów ogniw zarówno niemieckich jak i rosyjskich.
Pozdrawiam!
lokfan
Napisano
Wielkie dzięki za świateczny prezent" Michale,

tak myślałem, że 6 to KV

informuje, że na jednej z gąsienic od T-26 są sygnowania, (jak dobrze się przyjżałem to 3 literowe ale słabo w rdzy widoczne) gąska poszła do pisakownia, o wynikach powiadomię zamieszczając fotkę (a tak na marginesie czy ruscy sygnowali tego typu ogniwa?)
Napisano
Możesz mi uwierzyć, ze widziałem i nawet wkleję Ci tu fotę takiego z moich zbiorów ale dopiero bliżej sylwestra, bo teraz nie mam dojścia do cyfrówki.
Pozdrowienia
Napisano

4a i 4b według dość niewyraźnego rysunku z podanego ostatniego linka może to być ogniwo od Pz. Kpfw. II Wespe (a może ktoś ma wyrażniejszą gąske do Wespe)

co do watku gąski i kółka" jestem jak najbardziej za, w końcu w jednym miejscu będą niezbędne informacje dla forumowiczów

Napisano

By nie zaśmiecac forum dam kilka fotek różnego rodzaju gąsienic parami z jednej i z drugiej strony dla łatwiejszej identyfikacji. Jak ktoś wie niech podpowie opisując którą ogniwo rozpoznał

dzięki z apomoc pozdrawiam

1a.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie