Skocz do zawartości

Wasze bliskie spotkania ze Straza Lesna i tego typu jednostkami".

tomislaw1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam. Praktycznie kazdy kto spedza wiekszosc czesc wolnego czasu z wykrywka, smigajac po lesie, polach, plazy itp. miejscach mial zapewne bliskie spotkania ze Straza Lesna, Lesniczym lub Policja. Podzielcie sie wrazeniami z takiego doswiadczenia.
Pozdrawiam T
Napisano
Co to znaczy tego typu jednostkami ???

Śmigam i smiegałem z wykrywką - jednocześnie będąc w służbie leśnej i pełniąc obowiązki leśniczego - mam się podzielić wrażeniami ze spotkania z samym sobą ? -

Jeżeli poszukiwacz będzie się zachowywał jak cywilizowany człowiek, tak i leśniczy będą traktować poszukiwacza.
Wszystko zależy od reprezentowanego poziomu kultury własnej i leśnej.
Napisano
A mi w rejonie PzW 708 FF OWB kazali tylko zostawić GAZ'a na skraju lasu i dalej iść sobie pieszkam"... :) Nie narzekam.. :) ...narazie... ;)
Napisano
Witam , mnie trafil pan lesnik jakies 3-4-ry dni temu . dowiedzialem sie ze kopanie dolkow w lesie jest zabronione i mam sie wyniesc. uratowalo mnie od mandatu (ciekawe ile ?) to ze pokazalem goscowi kilka zasypanych i wrecz zamaskowanych (liscie)miejsc gdzie wczesniej kopalem. generelnie wiec pozdrawiam sympatycznego lesnika i mysle ze jest to(zasypane jamki) recepta na normalne podejscie strazy i lesnikow do naszej pasji.
pozdro.amsel44
Napisano
Acer
Jeżeli poszukiwacz będzie się zachowywał jak cywilizowany człowiek, tak i leśniczy będą traktować poszukiwacza.
Wszystko zależy od reprezentowanego poziomu kultury własnej i leśnej"

Bardzo sluszna uwaga.

A jesli chodzi o podobne jednostki", mialem na mysli np. straz graniczna ktora czesto spotykam w terenie, poniewaz mieszkam w strefie przygranicznej. Najczesciej takie spotkanie konczylo sie mila pogaducha na temat miejscowek, fantow i poszukiwan. Najczesciej dochodzilo na liste kilka kolejnych miejsc do sprawdzenia:>

Pozdrawiam T.
Napisano
Moje bliskie spotkanie ze Straza Lesna i Policja tego samego dnia.
Wybralismy sie do Golczewa zeby pogrzebac na terenie fabryki amunicji i obozu jenieckiego. Szukajac tego miejsca pytalismy sie mieszkancow o takowe miejsce. Wszyscy skierowali nas w jedno miejsce (okolo 2km od Golczewa), wiec jedziemy. Przejezdzajac przez mala wies (ktorej nazwy nie pamietam) zapytalem o droge mieszkanca tej wioseczki. Skierowal nas na widoczny las(okolo 300m od wsi) Podjezdzamy, a przy samym wiezdzie do lasu wisi na drzewie wielka tablica o tresci STREFA NIEBEZPIECZNA..." Z usmiechem na ustach, stwierdzamy... to tutaj. Rozlozylismy sprzety i w las. Pociskow najrozniejszego kalibru doslownie na tony. Oczywiscie nie bralismy tego zlomu. Po okolo 2 godzinach chodzenia po lesie i zerowych wynikach, stwierdzilismy ze sie ulatniamy. Wychodzimy z lasu a przy samochodzie stoi Policyjna gabaryna i dwoch niebieskich i jeden zielony ludzik:) Oczywiscie zbunkrowalismy sie w krzakach ( naszczescie nas nie zauwazyli). Niewiedziec czemu po okolo 10 minutach wjechali do lasu. Wtedy my biegiem do fury i dzida stamtad. Przezycie ciekawe, ale nie polecam:>
Jednym slowem zrobilismy okolo 300km i nic nie wykopalismy ciekawego. Oczywiscie spotykalo sie jeszcze lesniczych na swoich" rodzinnych terenach, ale to spotkanie najbardziej zapadlo mi w pamieci:) To by bylo na tyle.

Pozdrawiam T.
Napisano
Witam!
Nie chcę Ci nic wykrakać" ale ja byłem na spowiedzi w Nadleśnictwie tylko dla tego, że ktoś widział mój samochód w okolicach lasu i spisał numery.
Miałem też kilka rozmów z leśnikami ale tylko jeden mnie wyprosił z lasu, póżniej widziałem jak sam chodził z wykr ywką.
Ale nie ma niestety regóły - kumpel zapłacił okrągle 2000 zł za niszczenie ściółki leśnej.
PZDR
Napisano
http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=392483
http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=295141
http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=329817
Było już takich tematów wiele wystarczy poszukać.Razem z acer-em staraliśmy się rozbroić mity wokół Straży Lesnej i leśników.Proszę poczytajcie.
pozdrawiam

kruszyna-ex strażnik leśny(7 lat)!Ogólnie leśnik w zawodzie około 20!
Napisano
Przeciez mundurowe stworzenia tez sa ludzmi. Oczywiscie pomiedzy nimi znajduja sie jednostki aspoleczne ktorym palma odbija do glowy ale generalnie nie jest zle. Trzeba ze wszystkimi zyc w zgodzie.
Napisano
hehehehehe :)))))

Atak na wysokości......"

Cóż, nie mogę odpowiadać za 16 000 chłopa a i baby w Służbie Leśnej LP.

Daleko od ciebie do Chrzanowa ????
Napisano
No niestety ue :/ .......

Fajna blondyneczka, taka zgrabna, bywa i w stolycy jak ja :) niestety zaręczyny :/

Ale ślicznie wyglądała w mundurze, ta krótka spódniczka...

W Rudach Raciborskich ? No, po tym co tam było to w sumie nie dziwię się....
Napisano
Ja to bym z chęcią podjął osobistą współpracę z Baśka :p

A taka kiedyś też była Anetka.....ale u mnie w firmie :))))))))))))))))))))

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie