1Po artykule i liscie zamiszczonym w odkrywcy(dotyczacych szeregowca polskiego z 1939) mam watpliwość co do sposobu noszenia maski wz.32, czy przez lewe ramię na prawy bok,czy odwrotnie.czy ktos moze mi podac lub przeslac mi na maila regulaminy dotyczace tego zagadnienia, lub chociaz rozwiac moje watpliwości??? 2.na moim pochlaniaczu znajduje sie napis WSP wz.32" natomiast we wszystkich publikacjach maska ta jest okreslana jako WSR".pochlaniacze z napisami WSP" znajdowalem w lesie w miejscu rozbrajania sie 12DP i kilka razy widzialem na bazarach.Co oznacza skrót WSR" i dlaczego na moim pochlaniaczu zamiast R" jest P"?? tg13
Pytanie
Gość
2.na moim pochlaniaczu znajduje sie napis WSP wz.32" natomiast we wszystkich publikacjach maska ta jest okreslana
jako WSR".pochlaniacze z napisami WSP" znajdowalem w lesie w miejscu rozbrajania sie 12DP i kilka razy widzialem na bazarach.Co oznacza skrót WSR" i dlaczego na moim pochlaniaczu zamiast R" jest P"??
tg13
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.