Merdoc Napisano 16 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2006 witam dzisiaj z lasu udało mi sie znalesc klamre w dosyc ładnym stanie oto fota i mam pytanie jak ją moge odczyscic dzieki za odpowiedzi pozdro merdoc 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sirpiotr Napisano 16 Grudzień 2006 Share Napisano 16 Grudzień 2006 Wystarczy trochę poszukać.http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=298541#298618pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 żadnych kwasków cytrynowych! będziesz miał po farbie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sirpiotr Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 Stosowałem ten sposób na fancie pokrytym oryginalną farbą i na fancie pozłacanym. Oba wykopki. Farba jak i pozłacanie zostało. Więc polecam ten sposób.Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sirpiotr Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 Chciałem jeszcze dodać, ze nie widzę, aby na tym fancie uchowała się jakaś farba.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 Kwasek cytrynowy nie jest najszczęśliwszym rozwiązaniem.Widzę że klamra ma ślady utlenień.Jeśli wytrawisz klamrę kwaskiem, wypłucze on tlenki z wżerków i będziesz miał paskudne, szpecące dziury... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merdoc Napisano 17 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2006 czyki chłopaki sama kompiel w cifie i wszio na ten temat tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 ja bym ją standardowo wymoczył w oliwce i wyszczotkował szczoteczką do zębów. to mój sposób na nie zniszczenie fanta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 Tu bym zastosował metodę Krzycha. Kwasy odradzam.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 18 Grudzień 2006 Share Napisano 18 Grudzień 2006 Podobno dobra jest elektroliza w soli kuchennej (na aluminium). Faba niestety zejdzie.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 18 Grudzień 2006 Share Napisano 18 Grudzień 2006 Tak, ale elektroliza też wypłucze tlenki i wyjdą paskudne dziury. Mocz ją długo w oliwce i co jakiś czas szczotkuj twardą szczoteczką do zębów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don66 Napisano 22 Grudzień 2006 Share Napisano 22 Grudzień 2006 Żeby były efekty trzeba się napracować. Nie polecam żadnych żrących kąpieli i tym podobnych cudownych sposobów. Nadają się jedynie na duże fanty, które można zaszpachlować i pomalować. Lepiej wymoczyć w oliwce i wyszczotkować. Pracy więcej, ale nie zniszczysz ciekawego fantu. Warto spróbować uratować resztki pasa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.