Gość Napisano 12 Październik 2003 Napisano 12 Październik 2003 Czy lotki od pocisków moździerzowych są niebezpieczne ?Ostatnio znalazłem 4 (mają po 10 i po 12 skrzydełek, dlaczego akurat tak ? ).Dziurki na tulei są prześwitujące, gwinty i skrzydełka zdeformowane, w jednej lotce tylko gwint zdeformowany, skrzydełka równiutkie.Spłonki nie są zbite.Co radzicie ???
Jaras Napisano 13 Październik 2003 Napisano 13 Październik 2003 Pewno że są niebezpieczne !!!! przez te otwory wydostają się gazy które wyywalają pocisk z rury.Proponował bym ci je albo wywalic,albo zdetonować w ognisku :) podczas wypalania ich pozbędziesz się też po części rdzy która napewno się na nich osadziła.Powiem ci że osobiście wypalałem takie g...o i nawet nieźle walą :)Pozdrawiam i uważaj !!!!!!!!
Gość Napisano 13 Październik 2003 Napisano 13 Październik 2003 Z tym wypalaniem to nie jest najlepszy pomysł!!!
merlin Napisano 13 Październik 2003 Napisano 13 Październik 2003 Z której choinki żeście sie urwali ( to do tych dwóch odpowiadających )?
Jaras Napisano 13 Październik 2003 Napisano 13 Październik 2003 Z zadnej choinki się nie urwałem:) skoro chce je koniecznie zachować to niech je wypali w ognichu,jakie jest inne wyjście???przecież nie będzie tego rozbierał w imadle w piwnicy,a tak wsadzi do ognicha ucieknie na 40 metrów i gotowe.Ja jak detonowałem pełne 50 -ki to jedna walneła jak podchodziłem do ogniska:) ale nic mi się na szczęście nie stało,ale huk był niesamowity(trotyl robi swoje) :) a to jest tylko lotka :) ok,zresztą nie będę nikomu w takich sprawach doradzał,bo będzie potem coś na mnie.Pozdrawiam
janek_toruń Napisano 13 Październik 2003 Napisano 13 Październik 2003 wariaci cholera, z tym ogniskiem to jest pomysł, i potem czeka i czeka taki źle włoży i podchodzi i tragedia gotowa,kup se człowieku na allegro za 30 PLN taki pocisk i już, a co jest gość nie ma pojęcia o pociskach ,,, pyta o lotki ,,, jezu ludze, ---- i masz rację nie doradzaj ,,, a tkie opowieści nikomu nie imponuja,,pozatym pociski możdzieżowe są jednymi z najniebezpieczniejszych nie wspomne o sowieckich konstrukcjach, niektórych nawet nie można przechylać,,mówię kup se na allegro,,, a to zakop gdzie było,pozatym regulamin przeczytajcie forum,,
bjar_1 Napisano 13 Październik 2003 Napisano 13 Październik 2003 A mało to się poniewiera po lasach wystrzelonych już lotek" od moździerzówek? Znajdź sobie taką bez spłonki ,ani ładunku miotajacego tzn. samą skorupę i będziesz miał...po cholerę zbierać coś ,co może być niebezpieczne? Albo jeszcze wypalać w ognisku"....no do cholery ,ale są psychole...! :Ppeace_bjar_1
danieloff Napisano 14 Październik 2003 Napisano 14 Październik 2003 Panowie,piszecie takie rzeczy a potem dziwicie się, że Policja najchętniej pozamykałaby wszystkich poszukiwaczy...Proponuję, aby warunkiem legalnego posiadania wykrywacza było uprzednie wykonanie psychotestów.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.