Skocz do zawartości

Czy lotki od pocisków moździerzowych są niebezpieczne ?

Gość Garłacz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czy lotki od pocisków moździerzowych są niebezpieczne ?

Ostatnio znalazłem 4 (mają po 10 i po 12 skrzydełek, dlaczego akurat tak ? ).

Dziurki na tulei są prześwitujące, gwinty i skrzydełka zdeformowane, w jednej lotce tylko gwint zdeformowany, skrzydełka równiutkie.

Spłonki nie są zbite.

Co radzicie ???
Napisano
Pewno że są niebezpieczne !!!! przez te otwory wydostają się gazy które wyywalają pocisk z rury.Proponował bym ci je albo wywalic,albo zdetonować w ognisku :) podczas wypalania ich pozbędziesz się też po części rdzy która napewno się na nich osadziła.Powiem ci że osobiście wypalałem takie g...o i nawet nieźle walą :)Pozdrawiam i uważaj !!!!!!!!
Napisano
Z zadnej choinki się nie urwałem:) skoro chce je koniecznie zachować to niech je wypali w ognichu,jakie jest inne wyjście???przecież nie będzie tego rozbierał w imadle w piwnicy,a tak wsadzi do ognicha ucieknie na 40 metrów i gotowe.Ja jak detonowałem pełne 50 -ki to jedna walneła jak podchodziłem do ogniska:) ale nic mi się na szczęście nie stało,ale huk był niesamowity(trotyl robi swoje) :) a to jest tylko lotka :) ok,zresztą nie będę nikomu w takich sprawach doradzał,bo będzie potem coś na mnie.Pozdrawiam
Napisano
wariaci cholera, z tym ogniskiem to jest pomysł, i potem czeka i czeka taki źle włoży i podchodzi i tragedia gotowa,
kup se człowieku na allegro za 30 PLN taki pocisk i już, a co jest gość nie ma pojęcia o pociskach ,,, pyta o lotki ,,, jezu ludze, ---- i masz rację nie doradzaj ,,, a tkie opowieści nikomu nie imponuja,,
pozatym pociski możdzieżowe są jednymi z najniebezpieczniejszych nie wspomne o sowieckich konstrukcjach, niektórych nawet nie można przechylać,,
mówię kup se na allegro,,, a to zakop gdzie było,
pozatym regulamin przeczytajcie forum,,
Napisano
A mało to się poniewiera po lasach wystrzelonych już lotek" od moździerzówek? Znajdź sobie taką bez spłonki ,ani ładunku miotajacego tzn. samą skorupę i będziesz miał...po cholerę zbierać coś ,co może być niebezpieczne? Albo jeszcze wypalać w ognisku"....no do cholery ,ale są psychole...! :P

peace_

bjar_1
Napisano
Panowie,
piszecie takie rzeczy a potem dziwicie się, że Policja najchętniej pozamykałaby wszystkich poszukiwaczy...
Proponuję, aby warunkiem legalnego posiadania wykrywacza było uprzednie wykonanie psychotestów.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie