larte Napisano 12 Grudzień 2006 Autor Napisano 12 Grudzień 2006 witamproszę o pomoc w identyfikacji tego 'zakłuwacza', w kształcie czworokąta, o całkowitej długości 50 cm. interesuje mnie pochodzenie oraz szacunkowy okres produkcji.za pomoc z góry dziękuję!!
larte Napisano 12 Grudzień 2006 Autor Napisano 12 Grudzień 2006 witamproszę o pomoc w identyfikacji tego 'zakłuwacza', w kształcie czworokąta, o całkowitej długości 50 cm. interesuje mnie pochodzenie oraz szacunkowy okres produkcji.za pomoc z góry dziękuję!!
acer Napisano 12 Grudzień 2006 Napisano 12 Grudzień 2006 Rosyjski bagnet do karabinu Mosin wz. 1891 używany także podczas II wojny.
larte Napisano 12 Grudzień 2006 Autor Napisano 12 Grudzień 2006 dzięki acer.tak myślałem że to ruski, ale nie chciałem insynuować odpowiedzi. znalazłem go dziś u kolegi na strychu. chcem mu coś odpalić za ten fant, tak żeby nie czuł się źle. mam więc jeszcze jedno pytanie. ile mogę mu dac żeby nie przepłacić ani również aby on się nie obraził.?
kruger Napisano 13 Grudzień 2006 Napisano 13 Grudzień 2006 bagnet do mosina M91/30. Nie mógł byc użuty w I wojnie światowej
israel Napisano 13 Grudzień 2006 Napisano 13 Grudzień 2006 Pierwszowojenne miały na tuleji obręcz skręcaną śrobokrętem, a to jest typowa 30-tka z zatrzaskiem. israel
ładziak111 Napisano 13 Grudzień 2006 Napisano 13 Grudzień 2006 może wspólna kolacja będzie dobrze ...
Pytanie
larte
witam
proszę o pomoc w identyfikacji tego 'zakłuwacza', w kształcie czworokąta, o całkowitej długości 50 cm.
interesuje mnie pochodzenie oraz szacunkowy okres produkcji.
za pomoc z góry dziękuję!!
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.