Skocz do zawartości
  • 0

moze ktos wie

kaliber

Pytanie

Moze ktos wie z czego jest zrobiona ta dodatkowa miseczka w granatach mozdzierzowych niemieckich kal 120mm. Chodzi mi o ta miseczka w ktora wkreca sie zapalnik. nie wiem jak to sie fachowo nazywa. czy z jakiegos zwyklego metalu czy z czegos innego i w jaim celu ona byla tam wkrecana I czy taka miseczke mozna wykrecic.Czy te mozdzierze mialy tylko ten jeden zapalnik z przodu.dzieki

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Moze ktos wie z czego jest zrobiona ta dodatkowa miseczka w granatach mozdzierzowych niemieckich kal 120mm. Chodzi mi o ta miseczka w ktora wkreca sie zapalnik. nie wiem jak to sie fachowo nazywa. czy z jakiegos zwyklego metalu czy z czegos innego i w jaim celu ona byla tam wkrecana I czy taka miseczke mozna wykrecic.Czy te mozdzierze mialy tylko ten jeden zapalnik z przodu.dzieki

daj mi maila bo ja tu nie mogę brak konfiguracji mam, a z drugiej strony to chyba biblioteke masz jakąś w mieście gdzie mieszkasz,
z kopaniem jest jak z grzybami nie znasz nie bierzesz, nie jesteś pewny nie bierzesz,
a z drugiej strony to każdy kto kopie styka się ze stertami niewypałów, niwybuchów i starej amunicji i takie petownie chłopaka do niczego nie prowadzi,
można normalnie wytłumaczyć a chwilami to mi te teksty przypominają mojego starego,

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie