Maniek7_2006 Napisano 11 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2006 Witam Serdecznie!Ostatnio będąc w lesie koło ziemianek(magazynów broni-bo takie miały przeznaczenie) i niedaleko okopów natknąłem się na dół gdzieś średnicy ok.7m i głębokości ok.2,5-3m. Po czym(bombie,pocisku) był ten dół lub co to mogło być mega ziemianka? dodam że było to dosyć okragłe, a ziemianki takie raczej nie są. Z góry dziękiPozdrawiam Serdecznie!PS. Nie jest to żaden stawik ani oczko przynajmiej tak nie wygląda, ponieważ ma jakby taką burtę jak mają wysadzone ziemianki. A i w tych ziemiankach magazynowano-moździerzówki, pociski i miny, same ustrojstwo, a odłamków to tam od cholery lub pocisków porozrzucane wszędzie po całym lesie,niestety kto z mojej okolicy to wie o jakie magazyny chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 11 Grudzień 2006 Share Napisano 11 Grudzień 2006 Jak ci mają ludzie odpowiedzieć z twojej okolicy –jak nie podałeś właśnie swojej ani dołu lokalizacji –pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 11 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2006 Dół jest w okolicy Strzeniówki i Karolina, dla mnie to akazany Las" od cholery niewypałów a o odłamkach nie wspomnę, byłem tam przypadkiem bez wykrywki.Pozdrawiam Serdecznie!PS. Sorry za mój błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 11 Grudzień 2006 Share Napisano 11 Grudzień 2006 efekt eksplozji pocisku jakiegoś.Urwiłapki - szkoda czasu na chodzenie z wykrywaczem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 11 Grudzień 2006 Share Napisano 11 Grudzień 2006 efekt eksplozji pocisku jakiegoś.Urwiłapki - szkoda czasu na chodzenie z wykrywaczem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 11 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2006 Tylko dosyć bardzo dużego, ja tam nawet nie chodze z wykrywaczem szkoda życia i czasu.Pozdrawiam Serdecznie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
foni1969 Napisano 11 Grudzień 2006 Share Napisano 11 Grudzień 2006 Jeśli dziś jest tam dużo ogórków i innych wybuchów,to pewnie po wojnie byli tam saperzy i część z nich wysadzili!!Już widziałem takie doły.Zazwyczaj nie byli dokładni i wala tam się tego jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 13 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2006 Te ziemianki były wysadzane już po przejściu frontu w 1945r. dlatego się tyle tego wala, ale dziwne że jak wysadzali ziemiankę to jedna aż tak się rozwaliła, bo inne to wyglądają normalnie jakby nie były wysadzane. Widocznie było to coś naprawdę duuuuuużego kalibru. Pozdrawiam serdecznie!PS. Szkoda, że w tych ziemiankach nie było samych karabinów tylko było jeszcze to g...;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.