Hoffman2 Napisano 10 Grudzień 2006 Autor Napisano 10 Grudzień 2006 Na giełdzie staroci zakupiłem kilka fotografii, czy ktoś jest w stanie rozszyfrować model tego motocykla czy motoroweru??
Hoffman2 Napisano 10 Grudzień 2006 Autor Napisano 10 Grudzień 2006 Na giełdzie staroci zakupiłem kilka fotografii, czy ktoś jest w stanie rozszyfrować model tego motocykla czy motoroweru??
Dykta Napisano 13 Grudzień 2006 Napisano 13 Grudzień 2006 Produkcja tego modelu to druga połowa lat 30-tych. Firma niemiecka, przez google powinieneś sporo o nich odszukać. Z tego co wiem to montowali tylko silniki sachsa. Swoich na pewno nie robili.PozdrawiamPiotrek
Dykta Napisano 13 Grudzień 2006 Napisano 13 Grudzień 2006 Wszystko wskazuje na Presto Sportmodell 210.
Spiker Napisano 11 Grudzień 2006 Napisano 11 Grudzień 2006 Silnik to z pewnością niemiecki Sachs (75 lub 98 ccm) - stosowany w wielu motocyklach, w tym kilku polskich.
Pytanie
Hoffman2
Na giełdzie staroci zakupiłem kilka fotografii, czy ktoś jest w stanie rozszyfrować model tego motocykla czy motoroweru??
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.