gryngol Napisano 9 Grudzień 2006 Autor Napisano 9 Grudzień 2006 Witajcie:)Proszę o wpisywanie w tym temacie tytułów ciekawych książek przygodowych o tematyce WWII. Polskich autorów i nie tylko. Chcę uzupełnić biblioteczkę domową:)1. Komandosi z Nawarony2. Działa Nawarony3. Tylko dla orłów4. Kierunek Berlin5. Czterej pancerni i pies6. Stawka większa niż życie7. Blisko, coraz bliżej8. H.M.S. Ulysses
woytas Napisano 9 Grudzień 2006 Napisano 9 Grudzień 2006 okrutne morzeprzygody kanoniera dolasazadlo genowefyl-jak lucyz torunia do londynu podroz z przygodamiopowiesci ze 101 frontowych nocykg-200dywizjon 303walczylem pod niebiem angliczarne krzyze nad polska
Darek419 Napisano 10 Grudzień 2006 Napisano 10 Grudzień 2006 -Od podwody do czołga- autor gen Maczek.
żeton Napisano 10 Grudzień 2006 Napisano 10 Grudzień 2006 - Spalona ziemia- Operacja Barbarossa- Komando- Straceńcy- Lodołamacz
Indian Chief Napisano 13 Grudzień 2006 Napisano 13 Grudzień 2006 Dla młodzieży ez się liczą?Jak nosiłek krótkie spodnie to zaczytywałem sie w takich ksiażkach. Moje ulubione to Uwaga piegowaty" i seria książek o Kaktusach"...dzieciakach z Zamościa. Było jeszcze coś o dwóch bliźniakach... W Gdyni hulali i Narviku...ale tytułu nie pamiętam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.