rfx Napisano 11 Październik 2003 Autor Share Napisano 11 Październik 2003 Mam od bardzo dawna tą grę. Jest pod DOSa i po zainstalowaniu na starym kompie robiła mi różne kłopoty - sknczyło sie reinstalacja systemu. Czy ktoś grał w to, czy ktoś wie, jak odpalić spod WIN98. Tryb MS-DOS odpada - ja musiałem wchodzić do DOSa i pisać polecenia uruchomienia.Sama gra bardzo dobra - Guadalcanal, dowodzisz flotą japońską lub amerykańską, możesz zająć się manewrami całości lub postrzelać z dział czy odpalić torpedy. Każdemu to, co lubi.vR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 11 Październik 2003 Share Napisano 11 Październik 2003 Dobrze trafiłeś, miałem ten sam problem :-)Parę tygodni z lat młodości nad TF1942 spędziłem - jest świetna! Zwłaszcza trajektoria lotu pocisków i lokalizacja uszkodzeń (tam gdzie trafia, tam uszkodzenie - sprawdzałem ostrzeliwując własne jednostki...).Jakiś czas temu chciałem zobaczyć czy ruszy to pod Win98 i trochę się męczyłem - a w komputerach jestem raczej biegły.Wnioski:- pod Win98 nie ruszyło- pod DOSem rusza spokojnie, ale trzeba namęczyć się ze stworzeniem odpowiedniej ilości wolnej pamięci RAM poniżej 640. kB i stworzyć kilka MB pamięci EMS.- musisz stworzyć najlepiej dyskietkę startową z odpowiednim autoexec.bat i config.sys (taką dyskietkę chyba można utworzyć spod setup'u" TF-a- w BIOSie ustawiasz Boot Sequence" jako najpierw A:, potem C:- odpalasz kompa przytrzymując F8, aby wejść do menu startowego- wybierasz Tylko z linią poleceń" (czy podobnie)- po tym jesteś w DOSie, w dodatku odpalony z dyskietki, znajdź katalog TF1942, odpal grę i miłej zabawy. Mnie niestety czasami się wieszała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Październik 2003 Share Napisano 11 Październik 2003 Dzięki, nie dam rady, za cienki jestem, ale może jak zmienię system?vR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.