Skocz do zawartości
  • 0

co to jest?

Walwuch

Pytanie

Napisano
Witam
Znalazłem rozrywkę. Kaliber coś ok. 28 mm (tak jakby od rakietnicy). Korpus aluminiowy, zapalnik malutki, bakielitowy. Jeszcze z łuską, na łusce sygnatura LVH. Proszę o pomoc w identyfikacji. Czy jest to bezpieczne?
P.S. Zostawiłem to na miejscu!!!

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Znalazłem rozrywkę. Kaliber coś ok. 28 mm (tak jakby od rakietnicy). Korpus aluminiowy, zapalnik malutki, bakielitowy. Jeszcze z łuską, na łusce sygnatura LVH. Proszę o pomoc w identyfikacji. Czy jest to bezpieczne?
P.S. Zostawiłem to na miejscu!!!
Napisano

Pojechałem dzisiaj po to, aby kumpel zrobił komórką zdjęcie. Napiszcie, czy to bezpieczne, do czego to służyło, nazwe zapalnika, rodzaj materiału wybuchowego i co najwazniejsze, z czego tym sie strzelało. CO oznacza sygnatura na łusce LVH?

Pozdrawiam

Napisano
Nie wiem, co to jest, ale to nie jest bezpieczne. Pocisk stabilizowany obotowo przez te nacięcia. Myślę, że to jest jakiś rodzaj naboju od granatnika lub czegoś podobnie działającego. A te trzy litery, to pewnie kod wytwórcy, raczej Niemcy, chyba wystrzeliwane z rakietnicy, lub innej gładkolugowej broni.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie