Germ83 Napisano 5 Grudzień 2006 Autor Napisano 5 Grudzień 2006 Ciekawi mnie czy jest to tylko zwykły śmieć czy może jednak nie? Niestety nie ma oznaczeń i jest bardzo zniszczony.
Germ83 Napisano 5 Grudzień 2006 Autor Napisano 5 Grudzień 2006 Ciekawi mnie czy jest to tylko zwykły śmieć czy może jednak nie? Niestety nie ma oznaczeń i jest bardzo zniszczony.
Germ83 Napisano 8 Grudzień 2006 Autor Napisano 8 Grudzień 2006 No to ostatnie pytanko. Czy ten kordzik może mieć jakąś wartość??
Tomko Napisano 7 Grudzień 2006 Napisano 7 Grudzień 2006 Wygląda jak sztylet F-S - jedna z wielu wersji .
Germ83 Napisano 7 Grudzień 2006 Autor Napisano 7 Grudzień 2006 Znalazłem informaje iż ten kordik czy tam sztylet jestbardzo podobny do wzór z 1938 Eickhorn(kriegsmarine lub luftwaffe..?)czy jakoś takZaóważyłem że wiele kordzików luftwaffe z lat ok przed 1945 jest podobnych do tego mojego.Może trzeba szukac w tym kierunku.Sam już nie wiem.POMOCY !!!
fanatyk6 Napisano 7 Grudzień 2006 Napisano 7 Grudzień 2006 Kordzik to taki sztylet noszony przez oficerów od parady ;) albo raczej na parady i insze oficjalne okazje.
Germ83 Napisano 6 Grudzień 2006 Autor Napisano 6 Grudzień 2006 kordzik czyli co? słabo się w tym oriętuję. A ma to jakąś wartość??
Germ83 Napisano 7 Grudzień 2006 Autor Napisano 7 Grudzień 2006 w tym miejscu jest coś co mogło by przypominać jakiś napis ale nie mam możliwości odczytania tego. Może znacie jakieś sposoby dzięki którym można by było odczytać to co może się tam znajdować?
Pytanie
Germ83
Ciekawi mnie czy jest to tylko zwykły śmieć czy może jednak nie? Niestety nie ma oznaczeń i jest bardzo zniszczony.
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.