komunacccp Napisano 5 Grudzień 2006 Autor Napisano 5 Grudzień 2006 Witam Co to za medal? za co byl przyznawany z jakich lat pochodzi? pozdrawiam
Mateusz F Napisano 6 Grudzień 2006 Napisano 6 Grudzień 2006 Jest to odznaczenie za zasługi dla organizacji weteranów - na zdjęciu nie widzę nazwy regionu. Pochodzi z okresu zapewne po I WŚ (choć może być z okresu po wojnie francuskiej 1870 - 1871). Ja widywałem takie bawet z określonych mijescowości, np. z Lubiąża - często określona jednostka terytorialna należąca do np. Deutscher Krieger Verein miała swoje własne odznaki i medale (np. Krieger Verein Leubus, Krieger Verein Bremen etc.).Napisz proszę, co jest napisane pod napisem Fuer Verdienst im Kriegervereins ... bo za słaby mam onitor i wzrok :)
grba Napisano 7 Grudzień 2006 Napisano 7 Grudzień 2006 Odznaczenie honorowe ogólnokrajowe, krzyż organizacji kombatanckiej Związek Wojaków (Kyffhäuser)Für Verdienst Kriegervereins wesen - Za wierność idei Związku Wojaków.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.