QB@ Napisano 4 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2006 Chcialbym prosić o info albo o linki na temat walk i potyczek Austro - Węgiersko Rosyjskich podczas 1 wojny światowejw Galicji, tam zacząłem zbierać fanty i tak zaczęła się moja przygoda z tym co robie teraz Chciał bym się więcej na ten temat dowiedzieć, słyszałem że w 1914 (chyba w sierpniu) skończyły się większe potyczki ale posiadam także łuski austro-węgierskie ze stycznia 1915,Może ktoś dysponuje mapkami jak działania wojskowe przebiegały w tym rejonie (ujście Wisłoka do sanu, koło miasteczka Sieniawa) ?? z góry dziękuje Тов. Qба Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 4 Grudzień 2006 Share Napisano 4 Grudzień 2006 QB@, jest to temat tak często spotykany w necie, że nic tylko włazisz na www.google.pl, zadajesz pytania i wertujesz setki stronek :] Pod hasłem Bitwa Gorlicka masz zabawy na ładną chwilę ;)Pozdrowienia z Galicji ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don66 Napisano 6 Grudzień 2006 Share Napisano 6 Grudzień 2006 Proponuję Ci książkę pt. Wojna Galicyjska". Opisuje jak w temacie I WŚ na terenach Galicji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.