Skocz do zawartości
  • 0

Ciekawy krzyżyk

Riddick

Pytanie

Napisano

Witam. Mam pytanie odnośnie tego ciekawego krzyżyka. Na ramionach napis Honor Cnota Ojczyzna". Raczej napewno jest od srebrny, wygląda na starą solidną robote więc nowy napewno nie jest. Prosiłbym o jakieś informacje w jego sprawie oraz ew. wycene. Pozdrawiam i Dziękuje

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Mam pytanie odnośnie tego ciekawego krzyżyka. Na ramionach napis Honor Cnota Ojczyzna". Raczej napewno jest od srebrny, wygląda na starą solidną robote więc nowy napewno nie jest. Prosiłbym o jakieś informacje w jego sprawie oraz ew. wycene. Pozdrawiam i Dziękuje

Napisano
Kto wie czy współczesna , na allegro sprzedają taki krzyżyki kopię w skali 1:1 krzyżyków robionych w czasie powstania listopadowego, kto wie srebro dobrze sie zachowuje może to oryiginał?
Napisano
wątpie,ten kto to robi jest pasjonatem tego okresu i swoje wyroby tworzy bardzo dokładnie. Na allegro ktoś sprzedawał sygnet z orłem tego samego wytwórcy i nawet nazwisko jego było wygrawerowane. Wołał za niego 250zł twierdząc, że z epoki! Powiem jedno jeśli sam byś go wykopał bez podejrzeń, że to podrzutka" to bym nie pozbawiał Cię złudzeń na siłę.Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie