Skocz do zawartości
  • 0

Co to za zdjęcia

Daro76

Pytanie

Napisano

Dziś do identyfikacji takie fotki. Dostałem je kilka lat temu ale nie wiem co to za zdjęcia wyglądają na propagandowe ale nie mam pewności. I czy ktoś wie jaka jest wartość takiego zdjęcia. 1)

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Zdj nr. 4 : Adolf Hitler i szef prasy NSDAP dr (Otto) Dietrich.

Jakiej wielkości są te fotki?

Na tej stronie:
http://www.antiquariat-feiertag.de/zigbild.htm
są zdjęcia albumów do zbierania obrazków, dołączanych do papierosów (tzw. Sammelbilder). Jeden z albumów nosi tytuł Deutschland erwacht", czyli tak jak nazwa serii wydawniczej na odwrocie ostatniej fotografii. Stąd może takie jest pochodzenie tych obrazków?? Wszystko zależy od jednak od rozmiaru Twoich fotografii. Jak są rozmiaru paczki papierosów to to jest to :)

pzdr
PucioR
Napisano

Witam wymiar fotek to 8 na 12 cm więc są większe od paczki fajek ale widziałem też 2 razy większe każda fotka ma opis więc wiadomo co na nich jest. Zastanawiam się w jakim ceku zostały wydrukowane w takiej formie, jestem też ciekaw ich wartości. Pozdro.

Napisano

Dziś do identyfikacji takie fotki. Dostałem je kilka lat temu ale nie wiem co to za zdjęcia wyglądają na propagandowe ale nie mam pewności. I czy ktoś wie jaka jest wartość takiego zdjęcia. 1)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie