egon Posted December 3, 2006 Author Posted December 3, 2006 Witam,Mam pytanie, czy ktoś kopał w okolicach Panki - Truskolasy i czy coś można tam znaleźć. Dodatkowo, czy ktoś ma jakieś bliższe informacje n.t. oporu jaki nasze wojska stawiły w tamtej okolicy. Ewentualnie do jakiej literatury można zajrzeć w tym temacie, bo informacje które udało mi się znaleźć do tej pory nie są zbyt szczegółowe.
gibki9 Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 w truskolasach jest fajna dyskoteka:)w pankach robili armataty dla powstancow,ale ogolnie to nic procz moniakow nie nakopiesz,chodzilem po tym teerenie.pzdr.
Gafi Posted January 1, 2007 Posted January 1, 2007 Ja też szperałem od Wręczycy w stronę Panek i bida .Podobno został tam rozbity oddział w 1939r , ale nic nie trafiłem .
kucek Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Moja ciotka w Truskolasach znalazła drugiego lub trzeciego męża (już nie pamiętam), on i jego rodzina to niezłe pijaki więc może znajdziesz po nich kapsle z wódzi hyhysorry ale nie mogłem się powstrzymać ;)
drag47 Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 A gdzie konkretnie kopalście? Macie jakieś materały pisane o walkach na tym terenie? Jak by ktoś był chętny to możemy się tam wybrać. Mam troche materiałów o tej okolicy ale będe w polsce dopiero za 2-3 mesące. Mój nowy nr gg 47415pozdrawiam
gibki9 Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 czesc dragte rejony to tylko moniaki, jesli chodzi o wojenki to naprawde cienko o mokrej mozna zapomniec calkowicie.
drag47 Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 Mokra przekopana, to fakt. Ale w okolicy jest jeszcze pare miejsc gdzie można pokopać. Jak bede w Polsce to sie odezwe.Pozdrawiam
leserek Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 i tu mozna sie nadziac- niezlego moniaka wykopalem 3 lata temu w okolicach okopu za wiaduktem na miedzno. sreberko 1535, 2/3 talara saxonskiego.a poza tym zadnej luski, pare guzikowpozdro
gibki9 Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 wiesz jeden moniak na 3 lata ,troche lipa:)ja znajduje po kilka na wypad:),kolo herb np wykopano niedawno kilkanacie sztuk srebrnych talarow przy karczowaniu lasu,ogolnie wszedzie przy odrobinie szczesci mozna cos wykopac.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.