Jump to content

Panki - Truskolasy poszukiwania

egon

Recommended Posts

Posted
Witam,
Mam pytanie, czy ktoś kopał w okolicach Panki - Truskolasy i czy coś można tam znaleźć.
Dodatkowo, czy ktoś ma jakieś bliższe informacje n.t. oporu jaki nasze wojska stawiły w tamtej okolicy. Ewentualnie do jakiej literatury można zajrzeć w tym temacie, bo informacje które udało mi się znaleźć do tej pory nie są zbyt szczegółowe.
  • 2 weeks later...
Posted
w truskolasach jest fajna dyskoteka:)w pankach robili armataty dla powstancow,ale ogolnie to nic procz moniakow nie nakopiesz,chodzilem po tym teerenie.
pzdr.
  • 3 weeks later...
Posted
Ja też szperałem od Wręczycy w stronę Panek i bida .Podobno został tam rozbity oddział w 1939r , ale nic nie trafiłem .
Posted
Moja ciotka w Truskolasach znalazła drugiego lub trzeciego męża (już nie pamiętam), on i jego rodzina to niezłe pijaki więc może znajdziesz po nich kapsle z wódzi hyhy
sorry ale nie mogłem się powstrzymać ;)
Posted
A gdzie konkretnie kopalście? Macie jakieś materały pisane o walkach na tym terenie? Jak by ktoś był chętny to możemy się tam wybrać. Mam troche materiałów o tej okolicy ale będe w polsce dopiero za 2-3 mesące. Mój nowy nr gg 47415
pozdrawiam
Posted
Mokra przekopana, to fakt. Ale w okolicy jest jeszcze pare miejsc gdzie można pokopać. Jak bede w Polsce to sie odezwe.
Pozdrawiam
  • 4 weeks later...
Posted
i tu mozna sie nadziac- niezlego moniaka wykopalem 3 lata temu w okolicach okopu za wiaduktem na miedzno. sreberko 1535, 2/3 talara saxonskiego.
a poza tym zadnej luski, pare guzikow
pozdro
Posted
wiesz jeden moniak na 3 lata ,troche lipa:)ja znajduje po kilka na wypad:),kolo herb np wykopano niedawno kilkanacie sztuk srebrnych talarow przy karczowaniu lasu,ogolnie wszedzie przy odrobinie szczesci mozna cos wykopac.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information